imah » Lahirna eusi » audio » The Kaleresan ngeunaan Leres Puncak Ngawatesan pikeun Audio jeung Dr. Paul Tapper of @NugenAudio

The Kaleresan ngeunaan Leres Puncak Ngawatesan pikeun Audio jeung Dr. Paul Tapper of @NugenAudio


AlertMe

The Peak ukur Leres ayeuna bagian tina spesifikasi kiriman panerapan saperti Act tenang, anu geus dibawa hareup audio jeung puseur dina sorotan dunya video, tapi naon ieu sabenerna hartosna?

Simkuring sadayana wawuh jeung gagasan sampel digital, audio digital, jeung tingkat puncak digital. Tapi naon anu Leres-Puncak?

1

Garis biru lemes dina grafik ngagambarkeun sinyal audio analog asal - komprési di gelombang udara. The titik-titik ngagambarkeun sampel audio digital. The garis héjo némbongkeun bacaan basa urang ngukur ukur sabaraha jauh sampel nu ti 0dB - ieu teh tingkat puncak digital. Mun ieu ngan rujukan urang, urang bakal ngarasa sagalana éta rupa - aranjeunna geus handap 0dBFS, sampurna légal. masalahna nyaeta yén sinyal analog kaayaan yen ieu digambarkeun ku jalma sampel teu OK. Éta mana leuwih 0dBFS, sarta ieu dituduhkeun ku garis beureum. Anjeun tiasa ningali éta sinyal kaayaan geus Isro saluareun tingkat klip. Naha anjeun kedah paduli nu lamun sampel digital anu OK?

Mun audio anjeun kantos bade gaduh artos codec, hal anu penting yén tingkat Leres-Puncak mangrupakeun légal. Mun audio anjeun bade disiarkeun, atawa meunang dirobah jadi AAC atanapi MP3 atanapi lamun na kantos bade neangan streamed kaluar ngaliwatan layanan streaming, teras aya anu bade janten artos codec. konvérsi codec ngajadikeun pamakéan sahiji gelombang analog antara maranéhanana sampel digital. Lamun boga tingkat nu saluareun 0dBFS di gelombang analog kaayaan, Anjeun meureun bakal meunang clipping atanapi fizzing atawa 'busyness' dina sora nu bakal ngakibatkeun rejections ti penyiar, atawa malah lamun kandungan henteu keur dipariksa pikeun loudness minuhan, janten fatiguing pikeun pangdéngé ka. Coba mun jeung meunang sabudeureun masalah ieu, anu tingkat Puncak Leres ayeuna bagian dasar standar pangiriman loudness internasional, kayaning nu Act tenang.

Tingkat Puncak Leres ngarupakeun ukuran tina sabaraha jauh ti sinyal analog bakal, teu ngan gumantung kana tingkat maksimum sampel digital - tapi nyokot kana akun tingkat maksimum sinyal analog kaayaan. Éta 'bener' dina rasa yén éta téh mangrupa ukuran sinyal kaayaan, teu ngan sampel digital. Aya sababaraha hal nu perlu jadi sadar kalayan Leres Puncak. Pasti lamun nuju kaayaan siaran, Puncak leres bakal diukur, teu ngan éta tingkat puncak, sarta pasamoan target pasti anu diperlukeun. Mun anjeun meunang klip puncak leres, teras audio anu bakal ditampik, sabab bakal ngabalukarkeun masalah salajengna handap stream.

Lamun nuju ngagunakeun limiter a, Chances téh yén leuwih Anjeun nyorong audio anjeun kana limiter nu, overs puncak beuki leres bakal hasil. limiters normal condong nyorong audio nu kaluar tina wates Leres-Puncak légal. Kadé nu méter tingkat puncak leres, teu ngan éta tingkat puncak. Dina kaayaan dimana nu nuju ngan gumantung Ceuli anjeun dina lingkungan monitoring, anjeun teu merta bade ngadangu naha aya klip puncak leres, tapi lamun audio nu lajeng bakal dirobah engké on, mun AAC atanapi mp3 atanapi sabagian komprési séjén format, mangka anu bade janten masalah nu teu bakal sadar ngan ngagunakeun Ceuli anjeun sabab teu auditioning file dikomprés. Anjeun perlu make parabot Pangukuran anu nyadiakeun Anjeun sareng inpo nu Ceuli Anjeun moal bakal masihan anjeun sorangan. Atawa anjeun bisa ngagunakeun limiter nu dirancang pikeun ngawates tingkat puncak leres, teu ngan éta tingkat puncak digital, kayaning NUGEN Audio urang ISL 2 Leres Puncak Limiter.

2

NUGEN Audio urang ISL 2 Inter Sampel Leres Puncak Limiter

Pangukuran nyaéta aspék konci kumaha panon anjeun bisa nulungan Ceuli Anjeun - a bacaan numeris tina komputer bisa alat berharga, supaya aya teu ngan hiji reliance dina prosés déngékeun subjektif, tapi aya saeutik elmu nu bisa mantuan Anjeun ulah rejections ongkosna mahal, sarta mastikeun audio kualitas luhur sagala cara turun ranté muter-kaluar. Leres Puncak Pangukuran bisa nyadiakeun informasi penting ngeunaan kumaha karya anjeun bade neangan dicoo kaluar, nu moal bisa sadar ngan ku ngadengekeun eta.

peraturan loudness Anyar tiasa sabenerna jadi liberating keur Birokrat eusi, sabab adaptasi jeung anyar, ngarobah lingkungan ieu kalapa pikeun industri produksi sakumaha audio beuki meunang loudness dinormalisasi tur diatur sakuliah platform distribution béda. Aya parobahan dina naon akang damel atanapi naon akang disada alus, sarta naon urang kudu dimaksudkeun pikeun.

Pribadi, abdi yakin yén perda loudness ditumpukeun dina eusi siaran antukna bakal ngahontal sagala penjuru audio sabab hasil tungtung téh nya éta ngaronjatkeun perkara pikeun konsumen. Sanajan complexities tambahan nu ngawanohkeun pikeun proses produksi, tekanan kalapa pikeun leuwih neken dipiceun, sarta hasil tungtung téh beuki kabebasan kanggo insinyur audio. Audio nu keur diputer kaluar di lingkungan loudness-dinormalisasi ends up ngan keur hadé.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan ISL, atawa NUGEN Audio, mangga buka www.nugenaudio.com

artikel ieu dumasar kana excerpts ti Kuliah ku Dr. Paul Tapper, ti Los Angeles Audio Téknik Society Konvénsi.


AlertMe