imah » wartos » BITMOVIN RESEP KOMUNITAS NGADI PROVIDER NGENTOTA KOMUNITAS UNTUK MUNGKUNGKEUN DENGAN PELAKSANAAN KOMUNITAS UNTUK LATENCY DAN MULTI-DEVICE PLAYBACK

BITMOVIN RESEP KOMUNITAS NGADI PROVIDER NGENTOTA KOMUNITAS UNTUK MUNGKUNGKEUN DENGAN PELAKSANAAN KOMUNITAS UNTUK LATENCY DAN MULTI-DEVICE PLAYBACK


AlertMe

Laporan ngungkabkeun moméntum penting pikeun AV1 sareng intelijen buatan ku 2020

SAN FRANCISCO - SEPTEMBER 6, 2019 - Bitmovin, hiji pamimpin dunya dina téknologi pidéo digital, ngumumkeun Laporan Video pamekar taunanna, ngababarikeun gambar-gambar rinci ngeunaan tren anu nyetir masa depan video. Panaliti ieu dumasar kana pandangan professional 542 anu damel di penyiar, panyadia streaming, penerbit sareng perusahaan média sosial di nagara 108.

"Laporan Video pamekar Bitmovin mangrupikeun tampilan jero téknologi rencana panerapan perusahaan anu sacara koléktif nganteurkeun pidéo ka pamirsa global anu saé. Kami bungah ngabagi hasil sareng komunitas pamekar video, ”saur Stefan Lederer, CEO di Bitmovin. "Pamanggihan ieu nunjukkeun peralihan ka téknologi breed anyar sapertos AV1 sareng intelijen buatan (AI). Kami ogé ningali industri éta terus ngadangu masalah anu ageung sareng mastikeun sareng maén deui dina sadaya alat. "

Latency sareng mastikeun playback alat terus ngajaga industri tetep kajaga wengi

Latency mangrupikeun masalah anu paling penting anu disanghareupan ku langkung ti satengah (54 persén) pamekar video. Ieu ditetepkeun ku ngahaja maén deui dina sadaya alat (41 persén). Pamanggihan ieu tetep konsisten kalayan laporan taun ka tukang, anu dirékam réspon 55 sareng 50 persen masing-masing. Ieu ngagambarkeun kanyataan yén ékosistem vidéo sempalan, kompleks sareng lambat parobihan. Salaku conto, ngahontal low latency meryogikeun pamutahiran dina panyebaran, jaringan pangiriman kontén (CDN) sareng pamuter.

Langkung satengah (53 persén) sadaya réspondén nyarioskeun yén badé ngahontal latén langsung streaming kirang tina lima detik. Ampir katilu (30 persén) ngagaduhan tujuan anu henteu kahontal, dina jangka pondok, ngaliwat dina sadetik. Ampir dua per tilu (61.7 persén) ngarencanakeun pikeun nganggo live streaming latency low (sapertos CMAF) sateuacan akhir 2020.

Rollout AV1 diperkirakeun janten tilu kali dina sataun

H.264 / AVC masih ku seueur codec video anu paling seueur dianggo, dianggo ku langkung salapan dina sapuluh (91 persén) sadaya réspondén survey. Samentara éta, pamakean H.265 / HEVC parantos ningkat rada tina 42 dugi 43 persén.

VP9 katingali jadi kios. Kiwari ayeuna dianggo ku 11 persén réspondén, ngan ukur 12 persén ngarencanakeun pikeun nerapkeunana dina dua belas bulan ka hareup.

Panggunaan AV1 dirancang pikeun disetél tilu, hiji dina sapuluh (7 persén) résponsén parantos ngamimitian ngerjakeun sareng hiji sareng lima (20 persén) ngaharepkeun mimitian nganggo taun ayeuna. AV1 katingali disimpen saé pikeun ngalangkungan VP9 salaku solusi open source utama sareng ngawitan bersaing sareng H.265 / HEVC. Ieu bakal dibakar ku roll-outs ku produsén alat utama, vendor browser sareng distributor kontén kaasup Cisco, Mozilla, sareng YouTube.

Intelijen jieunan mindahkeun tina hype ka kanyataan

Hiji dina opat (24 persén) profésional video ngaharepkeun mimitian nganggo AI / ML (pangajaran mesin) salaku bagian tina solusi aliran aliran video sateuacan ahir 2019, kalayan ampir hiji dina tilu (32 persén) ngarencanakeun pikeun ngalakukeunana dina 2020. Sacara koléktif, ieu hartosna langkung ti satengah satengah sadaya réspondén survey (56 persén) ngarencanakeun nganggo AI / ML dina dua taun ka hareup. Téknologi ieu diharepkeun ngabantosan pamekar pikeun masihan pidéo pidéo anu bermutu kualitas luhur bari ningkatkeun workflows, nyepetkeun waktos ka pasar sareng ngirangan biaya.


AlertMe