imah » diulas » Sistem Gerak Kaméra Mo-Sys Masang Jalanna Pikeun Langkung Filmmaking Langkung Inovatif

Sistem Gerak Kaméra Mo-Sys Masang Jalanna Pikeun Langkung Filmmaking Langkung Inovatif


AlertMe

Salaku medium visual, film ngagabungkeun loba aspék téknis dina kerangkaana. Dina tingkat dasar, nyieun pilem sagampang ngagunakeun kaméra rata-rata pikeun ngadamel pilem imah khas anu janten bagian tina prosés percobaan awal. Dinten, pilem tiasa dilakukeun dina anggaran rendah sareng kaméra digital standar. Nanging, ngagunakeun conto sapertos anu disebat, sakumaha sedeng sabab aya dina kamampuan téknologi sacara efisien, tiasa ukur ngaladenan pendekatan sakola anu langkung lami filmmaking. Medium pilem ieu terus mekar saloba téknologi anu dilakukeun pikeun éta anu paling saé nalika datang pikeun ningkatkeun téma pangalaman téma sanggup ngahasilkeun.

Nalika datang ka pilem téknologi téknologi parantos nyabak, animasi sareng motret gerak tanpa ragu dina daérah anu paling pikaresepeun jeung nangtang kana usaha. Daérah ieu, sanaos luar biasa, peryogi seueur réntétan supados tiasa dimangpaatkeun sacara lengkep, sareng pikeun ieu téknologi anu ngadukung aranjeunna kedah nyayogikeun fungsi anu cekap. Upami anjeun ningal film anu mana anu mangaruhan khusus kana wilayah anyar, anjeun tiasa ningali conto sapertos kitu Kaptén Amérika Anu Ngadaptarkeun Anu munggaran, Walég, sarta The Panasaran Pasualan Benjamin Button, anu sanggup henteu ngan ukur ningkatkeun, tapi sacara harfiah nyiptakeun deui bentuk imajinasi paling dasar kana hal anu aya di luar alam naon desainer kostum atawa cGI canggih bisa ngalaksanakeun. Ieu dimana Sistem Gerakan Kaméra Mo-Sys janten kana gambar ngaliwatan panggunaan kaméra anu aranjeunna canggih pisan sareng sagala rupa kamajuan téknologi anu aranjeunna disayogikeun pikeun sagala rupa film dina dasawarsa ka pengker sareng teras lumangsung.

Pikeun anu henteu biasa dina karya, Mo-Sys Camera Motion Systems produk téknologi kaméra pikeun pilem sareng industri siaran. Nalika dugi ka jangkauan tim produk na kaméra anu luar biasa, tujuanana ditujukeun sacara fokus kana sirah jauh & kontrol gerak, siaran robotics, pelacak kaméra mékanis sareng optik pikeun AR, produksi virtual sareng VR, sareng visualisasi set-set. Dina istilah anu langkung saderhana, Mo-Sys damel pikeun ngadukung téknologi pilem minangka sarana pikeun nambihan deui imajinasi kompleks anu urang nyaksian film dina hakekatna anu paling transcending tapi masih ningali urang sorangan heran ngeunaan spésifikasi kumaha éta dilaksanakeun.

Salah sahiji conto karya Mo-Sys kalebet pilem grapitasi, 2013 Oscar Nominated Sci-Fi Epic diarahkeun ku Alfonso Curon, anu nuju nutup ulang taun genep taun na. Kontribusi Mo-Sys pikeun grapitasi sumping dina dukungan anu disayogikeun ka pilem DP na, Emmanuel 'Chivo' Lubezki kalayan sirah jauhna, dina lambda.

Modél pang anyarna tina Lambda, Mo-Sys Lambda 2.0, mangrupikeun sirah sumbu 110 Ib 2 / 3 kalayan gerakan kontrol gerakan. Hal ieu dirarancang khusus pikeun bungkusan kaméra beurat tambahan, sareng ieu mangrupikeun hasil anu sateuacanna dilengkepan pelat kaméra teleskopik, anu ngamungkinkeun pikeun pangaluyuan anu gancang sareng gampang dilakukeun pikeun ukuran ukuran bungkusan kaméra bahkan tina rig eunteung 3D-stereoskopik. Lambda 2.0 ogé hadir kalayan fitur kontrol layar demek anu operator ramah sareng pinuh nganggo antarmuka panganggo intuitif anu ngajantenkeun ngarobih setélan, ngarékam mindahkeun sareng maénkeun prosés anu gancang sareng gampang. Sakur data gerak tiasa dirékam sareng dianggo pikeun VFX.

Fitur hébat sanés Lambda, nyaéta modularitasna dimana dina skénario dimana sirah dua sumbu bakal peryogi pangaluyuan, éta gampang ditingkatkeun kana modél tilu sumbu kalayan sumbu 360˚ roll. Ogé, upami Gyro stabilisasi diperyogikeun, maka éta moal aya ayana di luar kamungkinan kamungkinan. Lambda 2.0 ogé ngagaduhan péngkolan nol, anu hartosna teu aya masalah anu ramping, sareng ku kituna teu aya kabingungan. Lambda 2.0 ogé ngagaduhan garansi khusus anu parantos kabuktian duanana tiasa dipercaya sareng tahan, sateuacana ogé tiasa tahan lingkungan dumasar suhu panas sareng tiis anu bakal ngancem sacara alami pikeun ngawatesan malah ngarumuskeun gerakna nalika syuting dina adegan anu bakal kedah ngandelkeun saurna lingkungan.

Nalika ngabéréskeun jejer gerakan kaméra anu adaptasi, Lambda 2.0 langkung pas kana kategori. Ayeuna, dina masalah pilem sapertos grapitasi, anu diperyogikeun langkung ti opat lambdas, aranjeunna dipaké pikeun ngadukung Bot & Dolly, anu mangrupikeun seueul kontrol gerak robotic precision anu luhur.

Dina ngagunakeun Lambdas ieu, Emmanuel Lubezki nyebatkeun yén "Ampir unggal pelepasan dilakukeun nganggo sirah kaméra robotic ti Mo-Sys," sareng aranjeunna ngagunakeun backlash enol sirah jauh sareng kalenturan precision tinggi minangka hartosna ngirangan bayangan dina pameunteu aktor anu nembak. Kolaborasi antara grapitasi awak pilem sareng Mo-Sys satuluyna dijéntrékeun ku pengawas VFX pilem, Tim Webber, anu nyatakeun yén nalika kaméra henteu ngagentos jalmi, éta dasarna ngambang di sabudeureun karakter, nalika ngarobah tina sudut gambar anu lega pikeun langkung parah tembakan dialog anu deukeut antara karakter, sareng sabalikna. Prestasi ieu sadayana dilaksanakeun dina sajeroning detik, sareng karya kaméra tina kaseudeuhan ieu diperyogikeun Lambda, anu ngamungkinkeun kaméra pikeun bebas mindahkeun di palaku aktor, sareng tanpa nempatkeun aranjeunna dina sagala posisi anu teu pikaresepeun dipasihkeun kompleks visual tina pilem sapertos grapitasi dimana karakterna ngan saukur ngambang sakitar rohangan sakitar langkung ti sajam satengah waktos layar. Gerakan anu kompleks anu dipidangkeun dina film éta ayeuna cangcaya direncanakeun kalayan ngagunakeun koreografi hébat sareng kacatet di jero Autodesk Maya sareng engké salami produksi diputerkeun ku robot Bot & Dolly. Nanging, perluna pikeun ngalacak sababaraha skenario ieu ngan ukur ditingkatkeun ku fungsi hébat Lambda sareng kamampuan pikeun ngajantenkeun operasi kaméra anu cocog sareng adaptor.

Olli Kellmann, operator kontrol gerakan pilem nyatakeun yén "Hal ieu kedah diuji, sareng seueur faktor anu tiasa ngaganggu gerak dina set anu teu aya pangaruh kana kaméra virtual di lingkungan CG. Hal kawas kakuatan motor, kumaha carana sareng akselerasi sareng kakuatan gravitasi mangaruhan kana geger. ” Dina teras neraskeun tantangan anu aya, aranjeunna Ollie sareng batur sapagawean na, Raul Rodriguez mimiti maénkeun éta parekam anu tos dirékam balik sareng 10% tina kacepetan saleresna sareng aranjeunna ningkatkeun éta dugi ka 100%. Kalayan ngagunakeun puter muter anu laun, aranjeunna tiasa nyaluyukeun kabel naon sareng nyieun pangaluyuan iraha waé sirahna dugi ka watesna. Tapi, Olli henteu ningali seueur masalah éta dina prosés éta, dipasihan sabaraha mobilitas anu aranjeunna diperyogikeun, anu salajengna ngajelaskeun kamampuan canggih kapala Kinerja Lambda anu canggih.

Sirah Lambda ogé nyayogikeun pilihan Chivo pikeun muka sareng muter deui gerak pra-dirancang anu dianggo dina pilem. Ayeuna, sanaos gerak ieu parantos dirékam, kanyataan yén Lambda nyayogikeun kalenturan hébat dina mangsa pamotretan ngan saukur saderhana sababaraha faktor sapertos ngarobih hiji adegan, pemurnian gerakan kaméra tertentu, sareng réaksi waktos diperyogikeun pikeun cocog obaan palaku Sagala koreografi sareng perencanaan di dunya tiasa dilebetkeun kana pamandangan, tapi mobilitas sareng waktos dumasar fungsi kaluar ogé faktor anu dipikabutuh, dimana Lambda parantos pisan ningkatkeun.

Michael Geissler, Pamilik & Pendiri, Sistem Gerakan Kaméra Mo-Sys

Lambda mangrupikeun salah sahiji seueur kamirasan téknologi anu hébat anu disayogikeun ku Mo-Sys sareng pangadeg anu pinter pisan sareng juragan Michael Geissler, anu dina wawancara 2017 nyarios, "Abdi masalah palapis. Éta saeutik kuring resep, ” anu leres-leres ngabeungitkeun misi inti Mo-Sys. Kontribusi maranéhanana pikeun nyayogikeun téknologi pikeun elemen téknis na filmmaking prosés, anu teu sadayana gampang, sareng ngan ukur langkung nangtang nalika téknologi mekar, parantos nunjukkeun kamampuan pikeun nyayogikeun mobilitas langkung ageung, kalenturan sareng kirang pengulangan salaku hartosna pikeun nutupan deui lahan nalika syuting adegan anu didamel henteu ngan ukur pamirsa, tapi ogé tiasa nginspirasi seniman di sakumna dunya anu ngagaduhan gairah pikeun nyiptakeun pilem sareng animasi.

Pikeun ngenalkeun langkung seueur ngeunaan Mo-Sys Camera Motion Systems, anjeun tiasa didatangan online sacara online di www.mo-sys.com, atanapi anjeun tiasa pariksa aranjeunna kaluar Acara 2019 IBc di Amsterdam in Aula 6 - 6.C12 sareng Aula 8 - 8.F21.


AlertMe