imah » wartos » Atom ngamungkinkeun format anu ageung 12K bit 4K ProRes RAW rékaman sareng Fujifilm GFX100

Atom ngamungkinkeun format anu ageung 12K bit 4K ProRes RAW rékaman sareng Fujifilm GFX100


AlertMe

Juni 30, 2020

Atomos bungah pikeun ngumumkeun RAW di atas HDMI ngarékam nganggo Fujifilm GFX100 sareng Ninja V 5 ”HDR monitor-recorder. The Ninja V bakal ngarekam nepi ka 4Kp30 12-bit Apple ProRes RAW video tina GFX100 state-of-the-art sensor format CMOS anu gedé. Ieu ngajantenkeun sistem pemajakan vidéo RAW munggaran anu diperyogikeun sacara komersil di dunya pikeun ngagaleuh.

GFX100, Ninja V sareng ProRes RAW masihan produser film cara anyar pikeun moto. Panempoan video format anu ageung parantos janten populer pisan Hollywood, kalayan kamampuan ngagunakeun lénsa kualitas luhur kalayan ciri téknis anu béda. Rarasaan ieu ayeuna tiasa kahontal kalayan langkung saé ku GFX100 sareng Ninja V, dina waktos anu sami nalika ngamankeun kakawasaan RAW. Gambar anu dihasilkeun ngagaduhan jero anu jero, jéntré sareng lintang maksimum pikeun pasca produksi - optimal pikeun HDR finish atanapi masihan kalenturan anu langkung ageung dina SDR (Rec.709).

Kalayan GFX100 sareng Ninja V nyiptakeun sistem kaméra format anu gedé anu intuitif pikeun dianggo sareng cekap pikeun nyekel, nempatkeun dina juru anu ketat atanapi dipasang kana gimbals. Drama TV, film indie, paméran perusahaan, dokumenter bahkan gambar gerak ayeuna tiasa ngagunakeun GFX100 sareng Ninja V pikeun kéngingkeun tampilan anu béda anu dipisahkeun tina nembak full-pigura biasa.

Atomos CEO Jeromy Young ceuk: "Kuring resep yén Fujifilm GFX100 kalayan kami Ninja V ngirimkeun cuplikan RAW sensor anu ageung ageung anu saacanna henteu kapendak dina ukuran sareng biaya ieu. Éta terus misi urang pikeun demokrasi filmmaking, masihan pilihan cinematographers pikeun gaduh RAW némbak kaméra pidéo sensor anu ageung anu di kelas na. Téknologi HDR kami, digabungkeun sareng FujifilmSajarah panjang ngeunaan kaunggulan warna sareng codec ProRes RAW Apple sacara mangrupikeun kombinasi anu unggul. Kuring ngarep pisan ningali pilem, acara TV sareng komérsial anu ditembak ku setélan hebat ieu. " 

Tampilan anu tepat 5 ”1000nit HDR tampilan anu luhur Ninja V ngamungkinkeun para pangguna ningali sinyal GFX100 RAW di HDR dina format format HLG sareng PQ (HDR10). FujifilmPropil F-Log pikeun ngagambar Fujifilmkeahlian warna ilmiah anu ageung. Monitor nawiskeun aksés layar demek ka alat sapertos gelombang, ngagedékeun, atanapi nyandak fokus pamariksaan peaking pikeun tiap sudut sareng ngalaksanakeun sagala pangaluyuan pikeun émbaran HDR atanapi SDR anu sampurna.

Salaku alternatip pikeun RAW Ninja V ogé tiasa ngarékam 10-bit 422 ProRes sareng video DNx dugi ka 4kp60 ti HDMI kaluaran GFX100. Kanggo reliabilitas sareng kabisa, ProRes RAW atanapi file video standar dirékam ka AtomX SSD mini SATA drive dina Ninja V.

Rekaman Ninja V sareng RAW ogé muka kaméra pikeun langkung lega Atomos ékosistem pikeun ningkat dina HDR sareng monitoring SDR. Sinyal pidéo tiasa dikaluarkeun tina Ninja V ka Atomos Sumo19, atanapi enggal-dileupaskeun baris garis produksi monitor, pikeun ningali HDR sampurna ku diréktur, klien, narik-tarik atanapi saha waé anu peryogi aksés kana tempoan anu akurat.

ProRes RAW ayeuna tos kabentuk salaku standar anyar pikeun ngarékam video RAW Fujifilm janten perusahaan utama anu kalima pikeun ngumumkeun dukungan pikeun RAW HDMI. ProRes RAW ngagabungkeun kauntungan visual sareng workflow tina video RAW kalayan kinerja ProRes sacara real-time anu luar biasa. Formatna nyababkeun film produsen garis anu ageung nalika nyaluyukeun tampilan gambarna sareng ngalegaan kacaangan sareng jéntré bayangan, sahingga cocog pikeun HDR workflows. Duanana ProRes RAW, sareng jalur lebar anu langkung luhur, kirang ProRes RAW HQ henteu dikomprés didukung. sareng ukuran file anu ngatur tiasa nyepetkeun sareng nyederhanakeun transfer file, manajemén média, sareng arsip. ProRes RAW dirojong dina Final Cut Pro X, Adobe Premiere, sareng Grass Valley EDIUS, sareng kumpulan aplikasi sanésna kaasup ASSIMILATE SCRATCH, Colorfront, and FilmLight Baselight.

GFX100 sareng Ninja V bakal ngagaduhan kamampuan pikeun ngarekam ProRes RAW dugi ka 4Kp30 via firmware update 2.00 ti Fujifilm sareng hiji gratis AtomOS update tina Atomos dina Juli 2020. 


AlertMe