imah » diulas » Audio / Video Routing Leuwih IP di Produksi

Audio / Video Routing Leuwih IP di Produksi


AlertMe

Sagalana ti komputer pribadi kana téhnologi mobile geus maju pesat dina taun panganyarna, tur sami bener fasilitas audio jeung video. Tapi audio jeung video topology routing pikeun pamakéan dina fasilitas dibikeun geus ngeuyeumbeu keur puluhan. téhnologi ieu, nu gumantung ka hardware Tujuan-diwangun jeung titik-ka-titik cabling, geus siap pikeun robah a. protokol Internét (IP) solusi dumasar nu revolutionizing jalan sinyal audio jeung video nu diangkut sarta kudu terpadu kana sagala update fasilitas.

Dimana eta Dimimitian
Audio jeung video routing dimimitian kalawan patch cords na routers analog augmented dina terpusat, konfigurasi titik-ka-titik. Kabéh sinyal anu diangkut ka lokasi sentral mana routing ieu rengse. Salaku format dirobah tina analog ka digital, metodologi routing dasar ieu dilaksanakeun dina, sanajan kalawan bubuka AES audio, SDI video, sarta SDI kalawan audio study. Hijina hal anu robah éta sinyal keur diangkut, sarta unggal waktu sinyal anyar diwanohkeun, sadaya cabling sarta routing parabot diperlukeun diganti. Ieu dimaksudkan mahal, sering sistem overhauls dilakukeun ku ahli a.

Janji IP
IP routing henteu ngan ngaganti hiji router- eta eliminates eta. Kalayan angkutan IP, anu audio jeung video routing lawon anu disebarkeun sapanjang hiji sakabéh jaringan. jaringan ieu diwangun ngagunakeun komérsial kaluar deui-rak (COTS) hardware- hardware sarua dipake dina sagala sistem perusahaan komérsial. Jeung pamakéan hardware COTS, pabrik ngungkit waragad panalungtikan sarta pamekaran sakuliah basa install kacida gedéna, tinimbang ngembang gear routing Tujuan-diwangun pikeun pasar audio / video relatif leutik, nyetir biaya ka handap pikeun everybody. Ieu ogé ngamungkinkeun pikeun rollout gancang téknologi anyar jeung alat-alat, nu hartina upgrades ongkos-éféktif basajan sareng nu sanesna.

Malah satuluyna, ngamangpaatkeun teknologi IP aya ngamungkinkeun kamampuhan anyar pikeun ditambahkeun gancang. The International Organization for Standardization (ISO) jeung Institute of Electrical jeung Electronics Insinyur (IEEE) nyadiakeun standar IP nu kaayaan jejaring dipaké ku sadaya jaringan, jadi organisasi audio jeung video kawas Paguyuban Motion Picture sarta Télévisi Insinyur (SMPTE) jeung Audio Téknik Society (AES) bisa museurkeun perhatian maranéhanana dina layering tina protokol aplikasi-spésifik.

Adapting kana IP Routing
Salah sahiji masalah nalika ngalaksanakeun hiji solusi IP routing nyaeta interoperability antara pabrik. menggah ieu téh, dina bagian, kajawab ku Alliance pikeun IP Media Leyuran (tujuan) konsorsium, nu tés kasaluyuan dina alat-alat dijieun ku 100 + anggotana marengan nyoko maturing jeung umum SMPTE ST-2110 standar suite. Loba nu tungtungna téh geus bisa dipake jalan ngaliwatan transisi ka angkutan IP na routing, merealisasikan kalenturan gede ku tapak suku leutik jeung ongkos. Hayu urang geus mangrupa kasuksesan badag.

Baheula, kalawan sistem routing tradisional, rarancang, install, sarta keterampilan ngungkulan diperlukeun geus tetep ngeunaan sarua keur sakabéh lifecycle. Dinten, sistem IP merlukeun hiji set lengkep anyar kaahlian keur tugas sarua, dimimitian ku hiji pamahaman pinuh ku protokol IP kaayaan sarta IP switching, kitu ogé protokol audio jeung video.

Rojongan pikeun langkung ti format
Dina lingkungan audio-intensif dinten ieu, rupa-rupa sumber na formats- kaasup Dolby-Digital (AC-3), Dolby-E, Desecrate 5.1, Desecrate 2.0, basa séjén sarta programming audio deskriptif keur visually impaired- sagala stress tempat dina siaran teh infrastruktur audio tutuwuhan. Unggal jasa ieu bisa originate ti sagala rupa lokasi atawa jadi diselapkeun dina aliran nu misah, sarta perlu routed ka tujuan hiji bari ngajaga akurasi pigura jeung video pakait. format vidéo bisa greatly rupa-rupa, mimitian ti warisan baku harti (SD) nepi ka 4K setelan HDR jeung sagalana di between- kaasup format dikomprés. Sakabéh variasi ieu bisa diakomodir dina leyuran routing IP. infrastruktur IP ngamungkinkeun pamaké pikeun ngangkut naon baé format nu aya.

hardware
routers Tradisional mangrupakeun blok monolithic of Tujuan-diwangun hardware anu biasana nyandak nepi loba spasi fisik, kakuatan, sareng cabling. Unggal alat sumber jeung tujuanana boga bisa disambungkeun ka router centrally-lokasina, sarta nalika format anyar anu diwanohkeun atawa anjeun kudu leuwih spasi, anu solution- ngaganti sakabeh router- téh mindeng ongkosna mahal tur pikaresepeun.

Dina lingkungan routing IP, lawon routing bisa diperpanjang di will, sahingga pikeun tumuwuh tur ékspansi tanpa ngaganti sakabéh sistem routing. Anjeun onboard rojongan pikeun format anyar, anjeun teu kudu ngaganti sakabeh sistem, ngan nambahan interfaces on tepi.

Nyieun Pindah ka
IP ieu poised ka transformasi video na angkot audio ngaliwatan lima taun ka hareup. SDI bakal rendered leungit ku SMPTE ST-2110, sarta SDI diperkirakeun jadi NTSC anyar (RS-170A). Pindah ka sistem angkutan IP eliminates butuh badag, hardware mahal tur ngarojong sauntuyan format. Sarta meureun pangalusna sadaya, éta solusi fléksibel anu tumuwuh kalawan téhnologi jeung kabutuhan organisasi urang shifting.

transisi ieu merlukeun perencanaan sarta tinimbangan. Pindah ka angkutan basis IP na routing sanes solusi katuhu for everyone, tapi éta imperatif mun périodik assess lamun anjeun bisnis kedah ngadamel saklar. Bisa jadi mahal, tapi potensi transformasi kana workflow anjeun, hardware, sarta upgradability tiasa greatly offset ongkos jeung nyadiakeun payoffs badag dina mangsa nu bakal datang.

gawekeun Adorama Leyuran bisnis
Salaku organisasi Anjeun ngemutan atanapi prepares mun transisi ka téhnologi IP, Adorama Leyuran bisnis tiasa pasangan solusi téhnologi Anjeun. Kalawan hiji tim Layanan Téknis dialam manajemén akun dedicated, organisasi Anjeun tiasa nampa hidayah ahli dina syarat téhnologi, latihan ngaropéa pikeun staf, sarta bantuan Pribadi dina nyieun kaputusan ngeunaan ngaronjatkeun hardware.

"Panggihan leuwih seueur carana Adorama Leyuran bisnis tiasa mantuan organisasi Anjeun tur meunangkeun hiji rundingan bébas kalawan hiji ahli dina www.adorama.com/corporate"


AlertMe

Magazine siaran Darso

Magazine Darso siaran mangrupa pasangan resmi NAB Tembongkeun Média jeung kami nutupan siaran Téknik, Radio & Téhnologi TV keur animasi nu, Broadcasting, Motion Picture and industri Produksi Post. Urang nutupan acara industri jeung Konvénsi kawas BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Digital asset Symposium tur leuwih!

tulisan panganyarna ku Magazine Darso Broadcast (tempo sadaya)