imah » Lahirna eusi » Bisa Anjeun Tempo Lampu éta? Ngan kalawan lensa Katuhu!

Bisa Anjeun Tempo Lampu éta? Ngan kalawan lensa Katuhu!


AlertMe
lensa Layard (aka The Nimrud lénsa)

lensa Layard (aka The Nimrud lénsa)

Lénsa jieunan pangkolotna kapanggih, jadi tebih, nyaéta Layard lensa (aka: "The Nimrud lensa"); eta ieu kapanggih ku AH Layard di 1853 na nyaeta di sabudeureun heubeul 3000 taun (ngeunaan 750BC-710BC dina Kakaisaran Neo-Assyria). Ieu ieu kapanggih dina Kalhu, kota tinggal karajaan nu Tiglath-pileser urang (dina dinten modern, éta

Nimrud di Irak) di Sumatera Kulon Istana. pamanggihna postulated dinya ieu dipaké salaku hiji kaca pembesar kuna jeung / atawa pikeun ngamimitian kahuruan leutik. Ayeuna, éta dina tampilan dina The British Museum; curator nu teu jadi yakin ngeunaan assessment Lanyards 'tina artefak kasebut, sarta nyangka eta ngan saukur bisa geus dimaksudkeun salaku hiasan a. Ngahaja atawa henteu, kumaha oge, eta is lénsa, albeit incredibly atah.

Lamun miboga Latin di SMA atawa kuliah, anjeun bisa geus sadar yen kecap "lensa" ieu diturunkeun tina "lentil"

Hiji hiji lentil Bean (Catetan dina protrusion gilig)

Hiji hiji lentil Bean (Catetan dina protrusion gilig)

(Kacang nu mangrupakeun bentuk gilig ganda). Kuna Yunani, Romawi jeung naskah Mesir kabeh sangkan nyebut "ngaduruk gelas" jeung "gelas pembesar". The nyebut ditulis mimiti naon (berpotensi) lénsa corrective belonged ka Kaisar Nero.

Leaping maju leuwih sarébu taun, urang manggihan nyatu bukti dina abad pertengahan Eropa tina mikroskop, teleskop, sarta spectacles. Diomongkeun di nu: anjeun ngadangu ngeunaan optometrist anu murag kana coét lénsa sarta dijieun tontonan dirina? Hampura, kuring ngan saukur teu bisa tempo cara thru topik ieu tanpa resurrecting yén chestnut heubeul. Corniness wareg, urang ayeuna tiasa ngaléngkah.

Teu dugi 1733 kitu, eta gelombang saterusna breakthroughs kalawan lenses mucunghul; éta nalika Chester Moore Aula nimukeun lénsa achromatic sanyawa di Inggris. manehna

lensa apochromat Peter Dollard urang (dipaké di teleskop)

lensa apochromat Peter Dollond urang (dipaké di teleskop)

gagal mun astringently ngudag subjek, kumaha oge, nu ngarah ka ranté tina acara éta nempo kapanggihna dipaténkeun dina 1758 ku ahli kacasoca béda sakabehna: John Dollond. Ku 1763, Peter Dollard (putra Yahya) kungsi nimukeun hiji pamutahiran ti penemuan anu anjeunna disebut apochromat nu.

Hal badag hareup dina lampu anu lumangsung éta évolusi téori modérn lampu; sababaraha élmuwan, médis, fisika, inventors, sarta matematikawan meunang aub dina percobaan sarta spekulasi. Utamana, Thomas Young (England) & AJ Fresnel (Perancis), ngamekarkeun téori gelombang cahaya. James Clerk Maxwell (Skotlandia), jeung téori éléktromagnétik cahaya dina 1864, dipirig ku anu karyana dina foto warna pisan mimiti sabudeureun waktos (circa 1860 urang). Max Planck (Jerman) jeung na kuantum Tiori di 1900 mantuan ngajelaskeun lampu; Albert Einstein (pamustunganana Amerika) dina 1905 satuluyna ditingkatkeun kamampuhna pedaran Planck cahaya, bringing kami foton.

1.5inch Dual Monopulse Gaussian Géofisika sarta Séismologi lénsa ku Dehron.com

1.5inch Dual Monopulse Gaussian Géofisika sarta Séismologi lénsa ku Dehron.com

kamajuan di kuantum Mékanika dipedar loba ngeunaan lampu ku 1935.

Sareng sadaya jalma nu terang pisan gawe dina téori lampu, éta penting pikeun henteu leungit payuneun pikiran cemerlang sejenna bisa dipake langsung kalayan lenses. Carl Friedrich Gauss, saurang ahli matematika Jerman, nyumbang hiji deal gede kana lensa modern, jeung pamahaman pamakéan na. Milikna Dioptrische Untersuchungen diajarkeun kami loba, kaasup analisis fist formasi gambar kalawan Gaussian Géofisika sarta Séismologi.

Keur 100 taun hareup, sahenteuna, karyana mantuan pituduh crafting éféktif lénsa, hususna katerangan lima quirks utama dina lenses (astigmatism, koma, distorsi, Petzval widang curvature, sarta buleud).

Bari istilah jalma geus dilarapkeun ka lenses panon, aranjeunna dipaké dina widang élmu optik, sarta pasti di sagala hal anu merlukeun lénsa ti masih (poto) kaméra pikeun eyeglasses - nu brings kami ka lenses dipaké kiwari di digital nu kaméra video dipake ku nyiarkeun stasion tur professional lianna di lapangan.

Canon CN-E14.5-60mm T2.6 L SP lénsa

Canon CN-E14.5-60mm T2.6 L SP lénsa

Unsurprisingly, Canon ngabogaan loba nawarkeun di jurusan lénsa. The CN-E14.5-60mm T2.6 L SP (kalawan PL Gunung OR ef Gunung) nyadiakeun cakupan sudut lega unsurpassed. Sareng lensa zum 4.1x di Super 35mm format, ayeuna teh painstakingly direkayasa keur kaluaran optik maksimum. Canon rutin meets atawa ngaleuwihan standar industri luhur-tungtung. Kualitas sok Wed mun practicality kalawan Canon produk; cingcin kontrol ngabantu ngajaga daya tahan bener kalawan torsi on lénsa ieu sareng di balik ti flange hiji mékanisme adjustment meets pangabutuh cinematic pamaké. lensa 4K spektakuler ieu ageung aspherical lensa-elemen sarta fluorit nu mantuan ngasah gambar na maksimal diageungkeun. Alatan éta rékayasa exquisite, fokus ditangtoskeun merlukeun parobahan ngan minimal. Hiji sabelas agul setting aperture diafragma nyandak fokus stunningly seukeut.

Séjén yakin pencét pikeun Canon teh CN-E30-300mm T2.95-3.7 L SP (kalawan PL Gunung OR ef Gunung) - a contender luhur di Super 35mm format mibanda magnification unsurpassed tur panjang fokus telephoto. Loba fitur praktis dina Canon'S lenses tinggi-tungtung manggihan jalan kana paling alat optik maranéhna; kawas lénsa saméméhna ieu, teuing, boga markings jelas dina dua sisi tina surfaces angled ngaktipkeun betah pamakéan malah ti sisi sabalikna. Canon insinyur nyandak customer urang HD ekspektasi serius. Desain motong-ujung dina konstruksi kaca compensates pikeun perluasan jeung kontraksi, rectifying kasalahan lingkungan-ngainduksi di nyirian.

Schneider-Kreuznach Grup urang Cine-Xenar III (Siapkeun ti Genep) lénsa Siapkeun

Schneider-Kreuznach Grup urang Cine-Xenar III (Siapkeun ti Genep) lénsa Siapkeun

kaluman nu Schneider-Kreuznach Grup pikeun seleksi lenses luhur-hiber téh Cine nu-Xenar III (set genep) Perdana lenses. Desain maranéhna taliti direkayasa geus husus sasaran di best of Sinématografi sarta video kaméra. Padet, kalayan design optik telecentric optimum, efek bokeh téh kacida alusna sarta Cine nu-Xenar III ngabogaan gancang T-eureun (anjeun bakal nyangka dina garis kacida acclaimed of lenses). Ieu ogé heran affordable, tempo kualitas exquisite.

kit Sony SCL PK6 / F CineAlta 4K lénsa

Sony kit SCL PK6 / F CineAlta 4K lénsa

Sony'S kontribusina keur lénsa lineup tinggi-tungtung kami téh suite sejen tina lenses 6. The SCLPK6 / F CineAlta 4K lénsa kit ngawengku 20mm / 25mm / 35mm / 50mm / 85mm na 135mm lenses. Ideally cocog pikeun kaméra kalawan sistem Arri PL Gunung, anu lenses anu 4K sanggup kalawan pangwangunan full-logam jeung unsur hiji-aspherical. Salian keur T2 cocog, unggal ngabogaan iris 9-bladed. Seukeut atawa lemes, Sony meunang gambar Anjeun ka katuhu.

Beureum Digital Bioskop ngabogaan plethora of lenses pikeun pamakéan cinematic Anjeun. Sababaraha karya sandiwara panganyarna na upcoming anu garapan sababaraha lenses Beureum ngawengku: The Hobbit trilogy, Annabelle, Avengers: Umur Ultron, Enders Game, Pompeii, Elysium, 300 kebangkitan Kakaisaran, & Transformers: Umur punah, mun ngaran ngan 10 film. Beureum teu naon produser lénsa luhur séjén ngalakukeun, sarta maranéhna teu eta cukup ogé pikeun ngamankeun titik luhur.

Primo Perdana lenses Panavision urang téh mangrupa changer kaulinan; aranjeunna malah geus junun ngamankeun hiji Akademi sababaraha Awards. kempelan ieu barang luhureun-rak; maranehna

Primo Perdana lenses Panavision urang

Primo Perdana lenses Panavision urang

ngahasilkeun malah cahaya tur sagemblengna seamless campur kode gambar séjén migunakeun lénsa Primo. Ngalangkang, distorsi, sarta veiling sorotan gampang quelled ku Primo Perdana lenses; aranjeunna idéal pikeun kaméra digital na pilem. panjang fokus Bulan tina 10 mun 150 milimeter sarta salah sahiji lenses ieu kompatibel jeung 1.4x Primo Extender nu eliminates meungpeuk pinuh ku paparan. Jeung lensa Primo katuhu jeung setelan nu bener, anjeun tiasa museurkeun malah di kirang ti 2 inci tina hareup lensa.

The Primo Runtuyan Palasik Perdana lenses Panavision urang ngidinan Pilihan gampang antara fokus lemes leuwih klasik (ku skala Bulan adjustable) jeung kinerja tinggi-jelas. Konsistén hiji patandingan sampurna kalawan lenses perdana sejenna dina warna na utiliti, deukeut-makro fokus nya mungkin dina kaayaan katuhu; unggal ogé bisa nampung nu filter gél pungkur (screw on). lenses ieu dibasajankeun 21 milimeter mun 125 milimeter. desain kaca warisan Panavision urang (ningkat) Grace teh 21, 27, 35, 50, sarta lenses millimeter 100 di garis produk ieu; lima téh disetél pikeun speed T1.9. Ukuran 24, 30, 65, 85, sarta 125 millimeter sarta mangrupakeun useable kalawan speeds T1.7 atanapi T1.8 tur bisa nyaluyukeun ti seukeut kana fokus lemes jero nu makéna. mékanisme Cam drive sakabeh fokus dimekarkeun pikeun sagalana saluareun kaki 3 kalawan deukeut-makro fokus. The 2 lenses pangpanjangna tina séri Palasik (IE nu millimeter 100, sarta millimeter 125) ogé ngagunakeun téhnologi bearing linier.

Ti Purba Assyria Kakaisaran on ngaliwatan dinten anu modern, lenses geus laun geus ngaronjatkeun tur aiding cara nu urang tingali dunya. Salaku téknologi fotografik kami geus mucunghul tur canggih, lenses geus dibantuan kami di chronicling ngembangkeun kami terus salaku lomba sareng gambar beuki jelas. Lenses di teleskop bisa mawa urang béntang ti langit, sarta lenses dina kaméra urang bisa ngabantu urang mawa béntang urang pikeun panongton urang.


AlertMe
Tuturkeun abdi

Ryan Salazar

Editor-In-Kapala, pamedal at Siaran Darso Magazine, LLC.
Ryan dimimitian gawe di industri produksi siaran na pos di umur ngora dua belas! Anjeunna geus dihasilkeun program televisi, diwangun fasilitas pos produksi badag, ditulis keur sababaraha publikasi anjog industri sarta éta mangrupa insinyur audio pikeun ngeunaan sapuluh taun. Ryan saméméhna wrote pikeun Broadcast Téknik Magazine, sapi Kreatif sarta proyek na geus diulas dina puluhan publikasi.
Tuturkeun abdi

tulisan panganyarna ku Ryan Salazar (tempo sadaya)