imah » wartos » DIT EDUARDO EGUIA ON MONTOR MANDALORIAN

DIT EDUARDO EGUIA ON MONTOR MANDALORIAN


AlertMe

DIT Eduardo Eguia ngadeteksi prosés imaging anu dianggo dina Mandalorian

Mandalorius nyaéta ngeunaan ngumbara hunter londong anu diuarna dugi ka luar galaksi, jauh tina otoritas Républik Anyar. Éta mangrupikeun visi backstory ngeunaan George Lucas ', pikeun tema pamburu ku pamburu Star Wars anu dihijikeun babarengan Boba Fett sareng Hans Solo dina dongéng anu epik tina Episode V - The Empire Strikes Back. Visi na dibere kahirupan ku panyipta seri sareng Produser Eksekutif Jon Favreau.

Kalayan produksi usum 2 ngan ukur dibungkus awal Pébruari sareng produksi pasca ayeuna dilaksanakeun, kalayan otomatis VFX narik dikirim ku FotoKem, sareng akhirna dilakukeun di Company 3, Disney + ngaharepkeun neraskeun momentum franchise perdana ieu anu ngabantuan peluncuran na jasa streaming taun ka tukang.

CODEX ditangkep sareng Teknik Imaging Digital, Eduardo Eguia, anu parantos janten panutan DIT saprak usum 1, damel bareng Diréktur Fotografi, Greig Fraser, ASC, ACS, Baz Idoine, sareng gabung dina usum 2, Matthew Jensen, ASC. Salaku acara pameran, Jon Favreau henteu ngan ukur nyarioskeun carita-carita ngeunaan petualangan di galaksi jauh, jauh, tapi anjeunna ogé terus nyorong wates kumaha produksi ngabayangkeun konsép ahir nalika tetep diatur. Ngalegaan karya perintis anu dilakukeun dina VR on The Jungle Book sareng The Lion King, Favreau sareng ILM Visual Efferv Supervisor, Richard Bluff, nganggo téknologi mesin Unreal pikeun nyiptakeun ekstensi set maya anu luar biasa.

Produksi kanggo usum 1 sareng 2 utamina dumasar kana MBS Studios di Manhattan Beach, California, dina sababaraha tahap, sareng sababaraha jotosan éksternal anu dicandak dina lokasi nganggo backlot anu diwangun. Kalayan ruangan panggung anu ageung di MBS Studios, tim produksi-produksi nuju disiapkeun saatos set supados gancang ngahasilkeun dailies pikeun épék gambar sareng éditor visual.

Dina usum 1, tim anu pangpayunna dipimpin ku Pinewood Post dina ngadukung Greig Fraser, ASC, ACS, sareng Scott Fox salaku pewarna dailies. Dina usum 2, postingan dapon sareng épék visual narik tanggung jawabna dikonversi ka FotoKem, anu nganggo sistem NextLab anu kabuktian aranjeunna caket, kanggo nyadangkeun sareng ngodelkeun file pribumi LF ARRIRAW kamera asli, sareng ngahasilkeun panyebutan redaksi. FotoKem ogé direkayasa sareng nyetél sistem pikeun ngajadikeun otomatis épék visual anu ditarik tina file ARRIRAW anu disandikeun sareng ngahasilkeun piring OpenEXR pikeun ILM sareng pésta sénsor visual anu sanés.

Dina nyarios sareng Eduardo ngeunaan prosés migrasi data sareng pipa warna, CODEX hoyong diajar ngeunaan set-up cartus DIT na, sareng konfigurasi alat parangkat lunak anu dipaké pikeun ngatur dua musim sacara éfisién. "Gorobag DIT kuring tiasa ngolah dugi ka 6 kaméra sakaligus, nerapkeun grading warna warna waktos nyata ka unggal kaméra individu. Kuring nganggo Pomfort's Livegrade Pro sareng alur kerja ACES pikeun ngahontal prosés ieu. Tina gorobag kuring ngirim warna REC709 sinyal anu dilereskeun ka monitor DP, sareng ka Video Pitulung pikeun nyebarkeun warna anu dilereskeun ka set anu sanés. Dina hal rupa, titik mimiti urang nyaéta méja katingal (LUT), anu dilakukeun ku Greig, dumasar kana stok pilem. Ti dinya urang ngalakukeun sababaraha pangaluyuan pikeun ngahontal visina pikeun acara, sareng kami ngahasilkeun basa LUT. Iraha urang diperyogikeun pikeun parobihan, kuring nyiptakeun kaputusan warna individu di luhur LUT, atanapi CDL ieu, pikeun ngahontal tampilan anu dipikahoyong. CDL ieu dikirim ka Scott Fox, dailies colorist, pikeun nerapkeun sareng kasaimbangan sasmita. Proses anu sami diteruskeun sareng Baz sareng Matthew dina usum 2, kecuali FotoKem ngalarapkeun CDL, sareng kami nganggo acara LUT ti Company 3, anu nyayogikeun jasa bérés pikeun usum 2. ”

Dina netepkeun arus kerja kanggo usum 2, FotoKem padamelan prosés Encoding High Density High (HDE) CODEX. HDE nyayogikeun salinan anu asli, henteu rugi tina file asli ARRIRAW asli tapi dina 50-60% ukuran aslina. Ieu ngawenangkeun pewarna dailies, Jon Rocke di FotoKem pikeun nyimpen langkung seueur file ARRIRAW anu caket, sareng pikeun ngirimkeun péngkolan langkung gancang nganggo sistem tarik visual anu otomatis. "FotoKem tiasa ngirimkeun péngkolan langkung gancang sareng sistem NextLab, sabab filena épés-épék langkung alit ku 2: 1 dina tapak suku data". Berkas HDE teras dirojong ngaliwatan sadaya pipa produksi produksi kaasup kelir ahir sareng Charles Bunnag, warna warni di Company 3.

"Kuring kudu nyebutkeun yén ningali bédana dina ngolah media antara musim 1 sareng 2, nalika HDE janten seueur anu kasohor hebat pisan," saur Eduardo. "HDE ngabantosan alur kerja sacara saé, sanés ukur pikeun nyepetkeun prosés ngatur média tapi ku ningkatkeun waktos balik deui pikeun nyandak candak candak CODEX ka jabatan Kaméra pikeun dianggo deui."

Ieu ngirangan neundeun anu diperyogikeun kanggo nyieun cadangan média anu ditémbak dinten sateuacana. "Sateuacan usum 2 dimimitian, urang bahas nilai ngaleupaskeun HDE sareng James Blevins, pengawas pasca produksi. Urang terang yén ngamangpaatkeun HDE bakal janten perbaikan aliran kerja anu penting pikeun produksi sareng pasokan produksi. Éta kabuktian janten kaputusan anu leres. ”

Pengawas efek visual pikeun produksi nyaéta Richard Bluff. Desain Visual Épék ditunjuk ku Lampu Perindustrian sareng Sihir (ILM), nyaéta pangajén akademi-winning perusahaan épék visual anu diadegkeun ku George Lucas. VFX dipandu dina séri ieu ku tim pengawasan VFX Supervisors; James Porter, Hayden Jones, John Knoll, Alex Prichard, Steve Moncur, sareng Jose Burgos.

Richard Bluff ogé damel sareng sababaraha épék visual anu sanés pikeun nganteurkeun nembak VFX anu ageung dina produksi, sapertos Base FX, Image Engine, Pirates Looking Penting, Ghost VFX, Hybride, MPC sareng Pixomondo.

Produksi dilakukeun téknologi ekstensi set virtual anyar anu dipelopori ku ILM. Gagasan tina komposit layar pungkur parantos dianggo dina filmmaking ti saprak era jempé na parantos dikaluarkeun ku sababaraha cara pikeun ngagantian latar tukang di tukang mobil sareng adegan karéta rutin.

Naon anu matak rutin pikeun The Mandalorian nyaéta skala sakedik tina set maya, sacara resmi katelah Stagecraft. Tombol layar héjo anu diciptakeun pikeun acara éta jangkungna 20 kaki, 270 derajat, sareng 75 kaki di peuntas - maya pangbadagna sareng paling canggih filmmaking lingkungan masih dilakukeun sareng dianggo dina produksi.

Latar Stagecraft mangrupikeun susunan LED anu ageung. Inovasi anu nyetir pamakean produksi Stagecraft, sareng desain anu sanés, mangrupikeun kamajuan dina pitch anu langkung alit dina panél LED antara unsur LED anu saleresna. (tingali tulisan anu dibarengan). Hal ieu ngamungkinkeun gambar-gambar anu diunjarkeun ku témbok LED pikeun langkung poto-realistis sabab teu statis. Henteu ngan ukur gambar anu dipidangkeun dina témbok LED maén sacara real-time ku GPU anu kuat, tapi adegan 3D langsung dipangaruhan ku gerakan sareng setelan kaméra. Upami kaméra pindah ka katuhu, gambar tiasa ngarobih-ménu salaku pamandangan anu nyata.
Ieu mangrupikeun mesin game Epic Unreal maén kalayan ngagunakeun sababaraha PC / GPU anu kuat anu ditetepkeun sareng dikontrol ku tim teknisi, anu biasana disebut dina "The Brain Bar".

"Latar maya éta ngareureuwas, sareng hiji parantos ngagentos game pikeun industri urang. Aya kurva pembelajaran awal pikeun éta, tapi hasilna nyarioskeun dirina sareng katingali saé, "tambah Eduardo.

"Tim Brain Bar aya dina komunikasi konstan sareng DP's, nyayogikeun integrasi pikeun pamandangan maya anu leres sareng unsur-unsur nyata anu saé. Éta ogé penting pikeun koordinasi anu lumangsung antara DP, Brain Bar, Gaffer sareng kuring, henteu ngan ukur pikeun ngahontal hasil anu pangsaéna, tapi pikeun adunan anu tetep, sakumaha ayana warna anu disaluyukeun ku saha waé dina kadua sisi anu mangaruhan gambar. . ”

Eduardo ngagaduhan setélan 4K OLED Monitor profésional langsung di gigireun monitor DP, sahingga aranjeunna tiasa ningali resolusi luhur sinyal anu kaluar tina kaméra bari tiasa nerapkeun kelas warna anu cocog sareng kaméra individu. Ieu ngamungkinkeun tim ningali kalayan total rinci ngeunaan campuran langsung tina latar anu nyata sareng latar maya.

Greig Fraser, kipas tina ARRI Kaméra sareng lensa Panavision mimitina milih sistem kaméra ARRI Alexa LF (format badag) pikeun ngahasilkeun. Pilihan kaméra ieu diteruskeun kana usum 2 sareng cinematographer Baz Idoine, sareng Matthew Jensen, ASC, duanana nganggo bagan Mini Mini LF, kaméra 4.5K ti ARRI, kana campuran.
Pikeun Eduardo sareng prosés pencitraan digital anjeunna dikaluarkeun dina acara ieu, "Visual 'volume' mangrupikeun naon anu parantos ngajantenkeun bédana panggedéna pikeun naon waé anu ku kuring damel. Hiji dinten, anjeun tiasa damel di awang-awang, atanapi janten di gurun, leuweung, torowongan. Sadaya set-up ieu dina panggung anu sami sareng kadangkala dina dinten anu sami. " Sanaos kamajuan visual, éta masih nyandak seueur jalma anu berbakat pikeun katingalina nyata, tina jabatan seni anu luar biasa, nepi ka animator terampil anu ngalaksanakeun karakter pikeun hirup, sareng ka pangaruh husus tim, sareng tim Brain Bar. Urang diajar pisan dina usum 1, tapi Grieg sareng Baz leres-leres ngarti téknologi sareng nampi ti mimiti ti mimiti, sareng aranjeunna kadorong téknologi ka watesna pikeun ngahontal sababaraha hasil anu luar biasa. Dina usum 2, 'Jilid' langkung ageung, sareng hasilna langkung langkung narik. Abdi henteu tiasa ngantosan ningali dimana waktosna nyandak kami! "


AlertMe