imah » wartos » Globo Skala Kamampuan Kreatif kalayan AWS Awan

Globo Skala Kamampuan Kreatif kalayan AWS Awan


AlertMe
Leverage Network AWS Thinkbox Deadline sareng Amazon EC2 Titik pikeun Ngendalikeun Kompleksitas Proyék

Globo mangrupikeun salah sahiji siaran panggedéna di dunya sareng jaringan televisi komérsial utama di Amérika Kidul, ngahontal 99.6 persén imah Brasil ogé langkung ti nagara 170 kalayan eusina. Nalika penawaran kontén perusahaan tos ngagedékeun sareng mekar, janten gaduh téknologi téknologi, sareng Globo parantos mimiti ngetok AWS Cloud pikeun kapasitas mancar pikeun visual sareng kompleks grafik.

Globo parantos nganggo Deadline AWS Thinkbox pikeun ngokolakeun sawah anu énggal-énggal di buruan pikeun pangaruh visual sareng grafik gerak ti saprak 2016. Nalika aranjeunna kabeungkeut ngalawan masalah kapasitas sareng milarian solusi pikeun skala, aranjeunna mimiti ngagunakeun kapabilitas Deadline pikeun ngintegrasikeun sareng AWS Cloud. Ku ngagunakeun AWS Portal di Deadline, seniman Globo tiasa nganggo Monitor Deadline akrab pikeun ningkatkeun itungan sareng instansi Amazon EC2 Spot nalika aranjeunna kedah skala.

"Kami sok nyobian ngadorong inovasi sareng milari cara pikeun ngaoptimalkeun infrastruktur, janten kami masih ngawaskeun kumaha perusahaan sapertos AWS nyayogikeun solusi dina média sareng hiburan," saur Manajer Projek Globo Thiago Abreu, anu ngabantosan pikeun nyiptakeunana. kasus bisnis pikeun alurahan hibrid anyar Globo. "Pamustunganana kami ngalaksanakeun aliran kerja AWS kami ngaliwatan Deadline pikeun nyayogikeun langkung éfisién sareng kapasitas ningkat sacara éksponénsial," tambah Spésialis Téhnologi Jean Fernandes.

Saatos panalungtikan internal, Abreu mendakan yén nalika kabutuhan produksi puncak nuju dipenuhan, rata-rata paménta pikeun itung-itung departemén jauh di handap kapasitas kalolobaanana. Bersenjata sareng data ieu, sareng antisipasi kamekaran pentingna dina kabutuhan VFX salaku kamajuan dina téknologi nyiptakeun kontén sareng téhnik ngajantenkeun CGI langkung ekonomis sareng fotoreal, Globo milih milih ngalegaan kana awan tinimbang investasi deui dina perangkat keras tambahan.

"Mesin janten leungit gancang sareng AWS Cloud, urang tiasa nyaluyukeun kakuatan ngolah dumasar kana kabutuhan hiji proyék. EC2 Spot Instances nyadiakeun nilai anu saé pikeun kinerja sareng biaya, sareng urang ukur mayar kanggo waktos anu saé, ”saur Abreu nyatakeun. "Kuring pikir salah sahiji faktor konci pikeun urang suksés kalayan palaksanaan AWS urang nyaéta hubungan sareng Thinkbox. Kami nyiptakeun jalur anyar pikeun méga babarengan sareng ngembangkeun hiji aliran kerja customer-centric anu cocog sareng panyipta VFX. "

Fernandes tambah, "Mitra kami sareng AWS sareng Thinkbox ngiringan gawang pikeun ngahontal arsitéktur anu teratur sareng alokasi sumber daya paménta."

Salah sahiji tes utama infrastruktur hibrid énggal munggaran Globo payuneun sinyalna acara pikeun turnamén bal Piala Dunia kamari usum anu diayakeun di Rusia. Kusabab produksi teu diidinan ngapung drone pikeun moto ngadegkeun tembakan di Dataran Merah Moskow, Globo nyiptakeun modél fotografis 3D di daérah éta.

Globo's Antonio Victor Cardoso, anu nyayogikeun téknis pikeun proyék Red Square, ngajelaskeun, "Urang ngan ukur gaduh mesin 16 dina premis ieu sareng adegan ageung ku seueur variabel anu kedah rinci pikeun ditingalkeun nalika pamandangan lalaunan. sareng ti lima POV kaméra virtual béda. Salaku tambahan, urang hoyong lingkungan CG kami cocog sareng waktos sareng kaayaan cuaca nalika siaran, janten kami nyéépkeun bahan. Kami tiasa ngajalankeun pancén urang saleresna tapi moal bakal tiasa ngarengsekeun proyék ieu dina waktos teu nganggo awan AWS. "

Globo nambahan pertanian di premisna sareng 50 AWS Elastis Compute Cloud (EC2) instansi C4.8xlarge pikeun proyék tilu bulan, kahontal pamrosesan 5.2 THz di Awan AWS, kalayan unggal conto nunjukkeun CPU maya 36 di 2.9Ghz masing-masing, salian 1.3 Pangolahan THz dina enggon kanggo jumlahna 6.5 THz kanggo pangaturan panyusun hibrida. Tina proyék langkung ti jam 60,000, jam 55, persen XNUMX dikintunkeun ku AWS Awan.

Kasuksésan proyék Red Square parantos ngagedekeun Globo pikeun janten langkung ambisius dina nyiptakeun kontén CG sareng ékspérimén sareng élastisitas awan. Abreu nyimpulkeun, "Kaéndaan arsitéktur urang sareng Deadline sareng AWS nyaéta panyerat balikan deui ku bingkai, sahingga seniman nampi hasil saé gancang sareng tanpa peryogi pipa anu ageung. Kami nganggo VPN liwat hiji sambungan internét gigabit sareng henteu aya masalah sareng file adegan tiasa ngagaduhan puluhan lapisan kanggo comp. Kecepatan ieu ngamungkinkeun para seniman ngagancangkeun langkung gancang atanapi nyusun conto bingkai pikeun ngabuktikeun hasil padamelan sareng ngirangan jumlah parobahan dina tungtungna. ”


AlertMe