imah » diulas » IFTA Sareng Grup Industri Pilem Seueur Milarian Campuran Pamaréntah dina Nolak Piracy Online

IFTA Sareng Grup Industri Pilem Seueur Milarian Campuran Pamaréntah dina Nolak Piracy Online


AlertMe

Dina dinten ayeuna sareng digital diintegrasikeun, pembajakan mangrupikeun hal utama, upami henteu perhatian langkung ageung tibatan anu kantos. Kanyataanna, unggal individu atanapi grup anu teu sah nyebarkeun bahan hak ciptana kedah nyanghareupan konsekuensi tina tindakan maranéhna. Seueur lembaga anu aya di ditu tetep anu tetep ngaraheun sapertos kitu. Kumisan ti bentuk cetak rompakan anu paling umum saperti pemalsuan, Piracy internét, panggunaan perompakan akhir, overs klien-server, sareng hard disk disk, hartos na bajak online anu langkung seueur muncul sareng janten prihatin anu meningkat, khususna pikeun sagala rupa. grup dina industri pilem sapertos IFTA jeung MPAA.

Bentuk piracy online anyar ieu parantos sumping dina bentuk bajak laut Jasa IPTV, atanapi jasa streaming bajak. Jasa streaming bajak datang dina bentuk anu béda-béda, anu kalebet situs bajak gratis anu mayar IPTV lalanggan. Luhureun 1,000 haram IPTV jasa anu dijalankeun di sakumna dunya, parantos dikenalkeun, sareng aranjeunna tiasa diaksés ngaliwatan portal wéb khusus, aplikasi pihak katilu, sareng alat bajak laut anu parantos dikonfigurasi sacara khusus pikeun ngakses jasa ogé potongan individu tina bajakan anu dibutuhkeun. Sarengan IPTV streaming, jinis pelanggaran hak cipta séjén sapertos situs torrent, cyberlockers, linking sites, ogé parangkat streaming sareng aplikasi tetep tetep sareng janten bagian tina ancaman timbulna bajak online.

Naon Naon Rengse Pikeun Ngabantosan Piracy Online?

Bentuk piracy anu canggih ieu mangrupikeun buktina anu langkung ageung yén palaku bahan hak cipta nunjukkeun sakedik teu aya anu hormat dina kapayunna nyandak usaha keras batur sanés sareng ngajual éta sakedik. Hatur nuhun, solusi anu nuju digarap kanggo salaku rupa-rupa bagian tina industri pilem parantos ngahiji dina upaya pikeun sah nganyahokeun bajak online. Paling anyar, kelompok industri sapertos IFTA, MPAA, CreativeFuture, sarta SAG-AFTRA parantos ngalebetkeun daptar pangarepan anti piracy sareng Departemen Perdagangan AS. The genesis tina daptar ieu sumping salaku bagian tina paménta dimana Dinas Perdagangan milarian input umum ngeunaan hal-hal penting ngeunaan panyebaran haram hak cipta hak cipta.

Daptar Perarep anti Anti Piracy

Hasilna tina input masarakat ngeunaan cara ngatasi bajak laut, datang daptar pangarepan anti-pembajak, anu dikandung ku tujuan mastikeun Pamaréntah AS ngiringan ngalawan perompak melalui pelaksanaan tindakan tertentu, anu kalebet:

  • Ngajalankeun Penyelidikan Pidana
  • Masangkeun Penguatan Perlindungan Hak Cipta Langkung Saatos Perdagangan
  • Restorasi Data WHOIS
  • Dorong Praktek Pangsaéna

Ngajalankeun Penyelidikan Pidana

Wewengkon anu paling atra dimana Pamaréntah AS tiasa saé pisan cekap nyaéta ngalaksanakeun penegak kriminal anu langkung efektif. Baheula, grup nyieun sababaraha referrals ka Departemen Kaadilan (DoJ), sareng ieu ngeunaan jasa streaming bajak, sareng kumaha aranjeunna tiasa ngayakeun réplikasi sareng panyalindungan konsumsi sah anu kajantenan nyusul Kasus hukum megaupload tina 2012 dimana perusahaan online anu ngadegkeun Megaupload LTD, Kim Dotcom, parantos ditéwak ku tuduhan ngalanggar hak cipta kriminal, ngalibetkeun kaleungitan gigabytes anu pantes ku eusi légal anu gaduh aksés.

Masangkeun Penguatan Perlindungan Hak Cipta Langkung Saatos Perdagangan

Kerumitan ékosistem pembajakan paling hadé dipisahkeun ku rupa-rupa pamaén sareng perantara, seueur anu beroperasi dina spéktrum internasional, anu pasti ngajantenkeun konsép penegak langkung hésé. Tapi, kusabab gugus industri hoyong langkung pasatujuan padagangan, aranjeunna parantos nyauran pamaréntahan pikeun ngamajukeun kerjasama internasional di gelut ngalawan piracy, sareng nyungkeun Pamaréntah pikeun ngapdet modél penegakna kalayan fokus anu berpusat dina potensi résiko katilu Perantara panengah janten pamaén dina pertandingan bajak laut anu ayeuna dilaksanakeun ku kituna perusahaan sapertos registrars domain, outfits hosting, ISP, mesin pencari, sareng pamuter sanésna anu teu dihoyongkeun tiasa ngadamel tanggung jawab anu cekap pikeun partisipasina.

Restorasi Data WHOIS

Nalika parantos nyayogikeun data WHOIS, pemajakan ngeunaan piracy langkung lengkep kana pangaturan privasi Éropa GDPR, anu meryogikeun seueur jasa sareng alat online pikeun ngejarkeun kabijakan privasi na. Kusabab palaksanaan GDPR pangaturan Eropa, pendaptaran domain pangawas badan ICANN mutuskeun pikeun ngajantenkeun nami sareng inpormasi pribadi tina lain nami domain tina pandangan umum, anu saleresna nambihan kasusah dina nyukcruk pamilik situs dina kagiatan bajak laut. Grup industri nanyakeun yén rinci WHOIS lengkep disimpen deui, sareng kalayan ngan ukur janji kamajuan ti tungtung ICANN, masalahna tungtungna tetep teu direngsekeun. Ieu bakal meryogikeun Kongrés AS pikeun ngalangkungan panerapan kalayan dukungan Dinas Perdagangan upami kamajuan lumangsung.

Dorong Praktek Pangsaéna

Palaksanaan pangalusna, atanapi dina hal ieu, amalan anu langkung saé pasti bakal kasepakatan perjanjian anti piracy sacara sukarela sareng perantara pihak katilu. Numutkeun kelompok industri, sababaraha tingkat kasuksésan anu dihontal salaku hasil tina jaringan iklan ngalarang situs bajak sareng jasa. Malah aya pasar-pasar tertentu sapertos, eBay, Amazon, sareng Alibaba, damel sareng pemegang hak pikeun ngeureunkeun palanggaran hak cipta, sareng sami kanggo pamrosesan pembayaran sapertos PayPal, Visa, sareng MasterCard. Ayeuna, sanaos tingkat kamajuan ieu, masih aya anu tiasa dilakukeun, sareng Dinas Perdagangan tiasa dilakukeun ku cara ngagampangkeun kabiasaan anu paling anti-pembajakan sareng kerjasama tina perusahaan anu henteu nunjukkeun tingkat kerjasama anu sami. .

Sababaraha daérah anu masih peryogi perbaikan fokus kana registrars ngaran domain sareng proxies ngabalikeun sapertos Cloudflare. Grup industri percaya yén salian larangan dina situs sareng jasa bajak, perusahaan hosting tiasa ngalaksanakeun kabijakan "ulangan ngalanggar". Grup industri nyatakeun kabutuhan pikeun enactment kawijakan ieu nalika nyerat "Dibikeun peran utami panyadia hosting dina ekosistem online, nyarios yén seueur nolak nyandak tindakan nalika dibéjakeun yén jasa hosting aranjeunna dianggo kalayan jelas pelanggaran jasa nyalira sorangan anu ngalarang pelanggaran intelektual, sareng dina palanggaran jelas. hukum. "

Piracy teu aya masalah ketawa, sareng nganggo bentuk perompakan online langkung seueur, panyebaran haram konténna anu dilindungan parantos ngahontal titik dimana bahan hak ciptana parantos nyayogikeun penampilan anu yakin, yén dina dasarna nyayogikeun tingkat legitimasi anu salajengna ngamungkinkeun pikeun jalma anu ogé disayogikeun bahan pikeun janten bagian tina distribusi anu haram tanpa sanaos terang. Sanaos masalah pembajakan online, kelompok tetep kuat dina mudahan Pamaréntah AS bakal kerja keras pikeun ngan ukur langkah-langkah kontra langkung épéktip ngalawan ancaman ieu, sareng Departemen Perdagangan AS ogé tiasa masihan bantosan kana opat barisan utama, dimimitian ku dorongan ti inisiatif sukarela.

Kanggo Émbaran Anu langkung lengkep ngeunaan Anu Ngalawan Piracy Online, teras parios: ifta-online.org/ifta-speaks-out/


AlertMe