imah » diulas » Ambisi IP - #IBC2015

Ambisi IP - #IBC2015


AlertMe

Ku Pieter Schillebeeckx, Diréktur Produk, TSL Produk

Audio Leuwih IP geus di ayana keur rada sababaraha waktu, sangkan éta hésé nelepon hiji téhnologi anyar atawa munculna. Axia Audio urang

Pieter Schillebeeckx, Diréktur Produk, TSL Produk

Pieter Schillebeeckx, Diréktur Produk, TSL Produk

Sistim LiveWire diawalan dina 2003, contona. Pikeun anu, Anjeun kudu mawa topi Anjeun améh aranjeunna; aranjeunna dirancang sarta dilaksanakeun sorangan Precision Time Protocol (PTP) sateuacan paling urang sempet ngadéngé ngeunaan hal saperti a.

Kanggo sababaraha alesan najan ayeuna teh dicokot ieu panjang pikeun IP nyekel imajinasi loba broadcaster, sarta ayeuna debat anu Élmu sarta Téknik up.

Ambisi pikeun Audio Leuwih IP (AoIP) dina komunitas siaran anu diatur tinggi. Sababaraha ningali eta salaku téhnologi tina ultra-genah, atawa salaku bullet magic keur budgets ibukota gendut nu datangna kalayan infrastruktur sarta pamutahiran kapasitas - saluran tinggi sistem angkutan count nu bisa migunakeun IT aya rezeki. Dina prakték, kumaha oge, ieu bisa jadi headline palsu - distractions ti hiji ka hareup malah caang mana kalenturan infrastruktur jeung routing software-disetir tina audio, video jeung metadata, kumplit jeung sagala-ngawengku sinkronisasi, sabenerna hadiah utama.

Nyokot has treuk siaran AS diatur-up. MADI téh masih jadi raja di dieu, moal ngan pikeun linking truk na stageboxes, tapi pikeun nyadiakeun eupan di unggal posisi produksi via unit ngawaskeun audio dimana tanaga bisa nyieun campuran sorangan.

pg14-TallyMan-Virtual-PanelNyadiakeun ieu aranjeunna ilaharna ngagunakeun router video badag dimekarkeun kalawan kamampuhan MADI routing, ngirim kaluar hiji aliran MADI pikeun dalapan posisi, karana keur hareup dalapan, jeung saterusna. Téh mangrupa saeutik episien - Anjeun bisa nyokot kaluar eupan ti loop MADI tunggal, contona, tapi kadali sentral mangrupa faktor penting.

Lamun ngaganti nu mibanda hiji jaringan AoIP - AES 67, contona - Anjeun euweuh kudu di router 20U; anjeun bisa make panel patch maya dina App basajan tur workflow bakalan sami. Réliabilitas ngaronjatkeun teuing - migunakeun sababaraha saklar jeung logika distributor hartina lamun salah switch mana handap, Anjeun bisa leungit naon dihubungkeun jeung switch anu, tapi sagalana sejenna bakal neruskeun jalan. Mun nu router sentral mana handap, Anjeun leungit sagalana.

Lamun skala gains ieu nepi ti treuk ka pusat siaran régional atawa nasional, lajeng jenis ieu kalenturan, kontrol, jeung reliabilitas, pasti janten incentive utama pikeun nyieun pindah?

Pikeun meunang aya leuwih tiheula, urang kudu janten realistis tentang hurdles ka palaksanaan praktis AoIP na VoIP di lingkungan siaran.

Kahiji, éta paling dipikaresep yén hiji penyiar urang angkutan IP ngabutuhkeun hiji misah, jaringan junun, nu sorangan boga ongkos a.dsf-b-thumb Dispensing jeung router sentral nya gol patut striving pikeun tapi urang teu kudu ngabubarkeun jaringan sakumaha lalampahan basajan ka toko komputer lokal pikeun sababaraha Cat5 sarta sababaraha saklar kaluar deui-rak. A jaringan diwangun tur junun parameter ketang, kalawan rubakpita cukup luhur keur audio jeung video, sarta sanggup switching bersih geus pasti teu pati penting. Unggal titik dimana anjeun bisa boga kamera bener perlu boga switch 10Gb. A aréa sibuk on jaringan hiji bisa jadi éta mixer video dina produksi hirup, anu can tangtu bakal merlukeun hiji 40Gb atawa malah hiji switch 100Gb. Ieu ngayakeun téhnologi lumrah atawa murah.

Audio-hijina téh ngarupakeun matéri béda jeung sarat rubakpita na nu leutik dina perbandingan. A-Spesifikasina tinggi, nicely junun infrastruktur IT aya kalawan junun ogé kualitas Service, VLAN, aturan prioritas, jeung saterusna bisa Cope jeung nomer tinggi saluran audio kalayan reliabiliti alus via 1Gb switching.

AoIP na VoIP anu neuleu disebut téknologi 3 lapisan, tapi meureun sarat pikeun hardware jaringan husus sarta manajemén tantangan ieu roh na brings kana realm of protokol 2 lapisan kawas AVB?

Hal ieu jadi marga kana gawang kadua; sakabéh ieu hadir kalawan latihan jeung sarat pangaweruh nu nepi dugi ayeuna teu geus kaprah di jurusan siaran. Staf kudu jadi béntés dina IT, jeung teu nyaman jeung infrastruktur IT. Sababaraha nu geus aya, tapi loba teu.

PAM2-MK2-kalayan layar-hareup-TSLShape_Thumbskanyataanana dinten ieu téh yén paling implementations of Audio Leuwih IP anu Panggantian lempeng pikeun hiji téhnologi aya kayaning MADI atanapi SDI. Sumuhun, aya kaunggulan kayaning maké metadata pikeun kadali jauh tina pres mic, contona, tapi si penyiar urang eusi-leuwih-IP dicita - dimana audio jeung video dibagikeun sarua, nyingkronkeun, angkutan teh software-junun - bari can tangtu kana cakrawala dina, masih dina infancy na.

Panyiaran kayaning SMPTE ST 2059 - a SMPTE keureutan keur IEEE 1588 PTP, contona, bisa méré rupa AoIP na VoIP protokol a singkronisasi-base umum yen bakal enabler signifikan pikeun eusi IP nyingkronkeun.

Audio jeung video leuwih IP pikeun siaran teu bener ngeunaan waragad. Urang ulah nganggap palaksanaan infrastruktur basis IP bakal nyata langkung mirah. Sanajan kitu, argumen ngayakinkeun bisa dijieun dina gains signifikan sarta pohara praktis.

Di TSL, urang geus siap. Kami geus bringing pangaweruh lengkep urang jeung pangalaman praktis AoIP ka tega dina pamasangan nu aya. Kami embracing hareup jeung bisa dipake dina produk audio tur ngawaskeun video generasi saterusna pikeun ngarojong sagala rasa tina audio jeung video leuwih IP.

pendekatan ieu, abdi percanten, nyaeta hiji-hijina jalan nu pabrik, integrators, sarta siaran sapuk bakal sadar ambisi IP maranéhanana.

www.tslproducts.com


AlertMe