imah » diulas » IP Broadcast Studios: Naon The Big deal?

IP Broadcast Studios: Naon The Big deal?


AlertMe

Iraha dua atawa leuwih siaran ngumpul, topik sawala inevitably kabukti mun fasilitas studio basis IP. Sigana kawas sakabeh industri "ngawangkong IP" dinten ieu, jeung dulur ragrag kana salah sahiji dua kubu: 1) jalma anu geus boga deui, sarta 2) maranéhanana anu perencanaan pikeun eta.

Naha nya IP jadi populer? Tanya insinyur, sarta anjeunna gé ngomong "Kusabab éta elegan jeung waktu-hemat". Tanya manajer, sarta anjeunna gé ngomong "Kusabab eta ngaheéat kuring duit." The kasarung mangrupakeun, aranjeunna geus duanana katuhu!

AoIP (Audio leuwih IP) nyaéta fléksibel: sakali analog atawa digital audio (jeung kontrol sinyal) nu dirobah jadi pakét data, aranjeunna bisa dikirim ampir mana - sakuliah wangunan, sakuliah kampus, ka sakuliah dunya. Sarta eta ngaheéat duit: Jaringan AoIP nganggo béaya rendah sami, kaluar deui-rak Ethernet saklar salaku jaringan komputer. Kusabab ieu, backbones IP anu ayeuna ampir baku pikeun fasilitas radio anyar - na, beuki, TV ogé.

Ngarobah Pikeun The Leuwih alus
Sakali yén jaringan AoIP anyar aya dina tempat, anjeun bakal manggihan nyatu cara anu IP tabrakan operasi poean anjeun sarta workflows. Sababaraha kauntungan sarta perbaikan anjeun nimu:

Ngaheéat duit. Jaringan AoIP nyarita bahasa sarua salaku komputer, jadi mahal kartu sora PC, kartu input garis tur kabutuhan tambahan modul konsol nu ngaleungitkeun.

Gampang scalable. Jaringan IP anu inherently scalable. Kudu nambahan studio sejen, newsroom, workstation produksi ka jaringan anjeun? Taya bundles sambungan kabel mahal kawas di poé heubeul; kabel Ethernet tunggal nyaeta sakabeh nu bakal diperlukeun.

Sistem Basajan. transmisi audio dipaké pikeun merlukeun sapasang kabel keur unggal sinyal tunggal. Ngagunakeun AoIP, kabel Cat-6 tunggal bisa mawa ratusan saluran stereo.

infrastruktur hasil ngahijikeun Tatar. Taya deui pikahariwangeun ngeunaan nu wiring mawa naon: di studio AoIP, saprak anjeun nganggo cabling sarua keur data umum-Tujuan, kontrol, audio komo video.

Digital madhab. Kusabab éta audio dibawa ngaliwatan sistem AoIP mangrupa data komputer, program tetep digital ti mimiti nepi ka ahir. Tur eta tiasa nyingkronkeun ku informasi séjénna, saperti metadata diperlukeun pikeun Visual Radio, HD Radio atanapi web-streaming saluran.

ngawaskeun sinyal gampang. Jaringan AoIP make ngungkulan gampang, sabab nganggo parabot anu sarua IT professionalsuse ka jaringan data. Sarta PCS networked maénkeun aliran audio jaringan ogé generating aranjeunna, jadi PC sagala bisa dipaké pikeun nangkep atawa pariksa ayana audio tina signal wae iraha wae.

integrasi ketang. Sistem video nu steadily pindah ka platform IP, sarta ngolah modern kuat sarta mesin Pergaulan dipaké dina radio téh geus bisa de-Lebetkeun sarta maénkeun audio tina SDI na MADI aliran - malah multichannel dimana diperlukeun. Kitu ogé, eusi dijieun dina samping Radio sahiji fasilitas nu aya instan sadia ka sisi TV - a Boon nyata pikeun siaran warta-intensif. Ayeuna urang nyaho kumaha gampang, ongkos-éféktif jeung AoIP fléksibel anu, hayu urang nalungtik kumaha gawéna di studio.

IP Dina The Air
Dina dinten awal IP, sumber audio kawas sistim pangiriman, pangrékam audio, CODEC, satelit panarima jeung sistem telepon masih dikirimkeun kaluaran audio maranéhanana di AES / EBU format digital, nu kedah dirobah saméméh maranéhna bisa dipaké dina jaringan AoIP stasiun urang analog atawa. Ieu dilakonan kalawan "titik audio", alat ujung nu ngancik audio baku kana packetized aliran AoIP.

Kiwari, ieu tugas loba basajan. AoIP Pergaulan konsol modern sabenerna ngan surfaces nu ngatur mesin canggih campur kode - alat nu bisa nampa analog, digital, SDI, MADI na networked sinyal AES67 AoIP natively, tanpa ngarobah prior. The newest mesin ieu tiasa ngadamel ratusan saluran audio I / O, nyieun heubeul "titik" arsitektur ampir leungit.

Malah leuwih hadé, loba alat dipake dina hawa gaduh sambungan AoIP diwangun katuhu dina. Hal ieu ngajadikeun insinyur studio pisan senang, lantaran sambungan single ka mesin konsol nyaeta sakabeh nu bakal diperlukeun pikeun nyimpen sistem telepon anyar atanapi codec on hawa. A ceurik tebih ti kebat tina kabel diperlukeun dina poé heubeul!

diagram nembongkeun hiji studio radio AoIP has. konsol canggih mindeng gaduh interfaces touchscreen anu ngabantu bakat ngalakukan tugas kawas routing audio, pamrosésan mic na konsol robah leuwih gampang acara. The Pergaulan konsol jeung sumber mesin ingest na kayaning microphones, telepon sarta Sistem playout PC nu oge sadia keur studio séjén ku cara sambungan ka switch Ethernet sentral fasilitas urang.

sabalikna oge mungkin: Alat kawas satelit panarima, CODEC jauh jeung sistem telepon VoIP anu nyambungkeun langsung ka switch jaringan nu sadia pikeun studio na workstations tutuwuhan-lega liwat jaringan IP.

benefit sejen tina konvergénsi audio-data mangrupa yén jaringan teu ukur ngamungkinkeun instan file audio studio-to-studio, tapi ogé bisa ngaksés Internét, mere jalma Anjeun ngakses ka audio online, warta eupan, saluran sosial jeung parabot lianna via sami PCS aranjeunna nganggo ngahasilkeun kandungan stasiun anjeun.

Anjeun geus bisa ngabayangkeun kumaha IP bakal mangaruhan operasi dinten-ka poé stasiun anjeun keur hadé. Hayu urang nyandak katingal di hiji conto husus: nu 2018 NAB Podcast Studio, dirancang jeung dioperasikeun ku Broadcast Darso.

Sidebar: Standar AoIP & Naha Éta masalah
Deui dina dinten nalika AoIP éta ngagurilap-anyar, aya henteu protokol ngadegkeun pikeun ngirim audio ngaliwatan tumbu IP, jadi pabrik nimukeun sorangan. Ampir unggal parusahaan utama kagungan rasa sorangan AoIP. Nu digarap hébat - dugi ka hayang make alat-alat tina ngajual sejen. Hampura; tamat.

Solusi pikeun kantun ieu pikeun karajinan anu baku keur AoIP, supaya merek sagala rupa alat-alat bisa tukeur audio paduli anu dijadikeun gear nu. standar éta, ratified ku koneng gede ti technologists siaran jeung pabrik, disebutna AES67.

AES67 méré siaran radio anu roadmap nyata keur ngahubungkeun alat-alat IP tina pabrik béda, sarta paling geus ditambahkeun ka produk maranéhanana. Tapi kudu ati: cocog mah béda ti patuh. Lamun milih hiji sistem AoIP, keukeuh dina 100% AES67-minuhan - sangkan anjeun bisa pastikeun jaringan AoIP hareup-buktina anjeun bener siap pikeun mangsa nu bakal datang.

AoIP Dina NAB
Di 2018 nu NAB Tembongkeun di Las Vegas, siaran Darso (produser nu kasohor "NAB Tembongkeun Hirup "channel video) ditambahkeun sumber kadua: nu NAB Podcast Studio, hiji studio radio pinuh-dilengkepan nu dihasilkeun produk na téhnologi warta dina formulir podcast pikeun durasi acara. Kusabab studio éta jadi avatar ditingali tina radio urang kaayaan-of-nu-seni, Broadcast Darso Ngadegkeun jeung Editor-In-Kapala Ryan Salazar hanacaraka on AoIP.

"Urang kungsi rupa-rupa parabot siaran ditempatkeun di sababaraha lokasi, jadi munggaran tur foremost urang hayang ngawangun Podcast Studio kalayan IP pikeun betah konstruksi sarta operasi," nyebutkeun Salazar. "AoIP bener ngurangan cabling. Anjeun ngan butuh hiji link Ethernet jeung meunang sababaraha saluran audio antara lokasi, sarta balik di kamar parabot, sambungan anu jadi gampang - euweuh bundles sambungan kabel atawa pikahariwangeun ngeunaan naha audio anu saimbang atawa henteu saimbang; Anjeun ngan nyolok alat Anjeun kana switch jaringan ".

kualitas audio ngaronjatkeun kalayan AoIP teuing, nyebutkeun Salazar. "AoIP teu kakurangan tina RF gangguan na loop taneuh hum kawas audio analog manten. Sakali audio nu geus dirobah jadi data, éta salawasna sakabéh barang éta. Hasilna, audio kami ditiup leuwih hadé ti komo cleanest setelan sadaya-analog bisa boga ".

The Podcast Studio garapan parabot has paling radio dina hawa studio. "Urang kungsi Lawo Kristal konsol jeung Compact Engine, opat Rode NT1 microphones, monitor speaker, Adobe audisi jeung hiji sistem ENCO DADPro pikeun ngarékam jeung playback. Sakabéh gear analog, kawas nu mics, headphone na monitor, plugged kana mesin Pergaulan sarta jadi sinyal AoIP, interconnected kalawan sakabeh parabot AoIP nu asli. Ieu pisan gampang pikeun nyetél sabab mesin diatur sadaya conversions sarta routing audio keur IFB na cueing bakat lianna. "

AoIP dibuktikeun kalenturan na deui mun eta sumping waktos ka interconnect nu Podcast Studio jeung kamar kontrol master pikeun NAB Tembongkeun telecast hirup. "Ngeunaan 95% tina TV MCR éta IP," nyebutkeun Ryan. "Ieu dilakukeun bener gampang pikeun ngahijikeun sésa audio jeung video tina Productions urang. Contona, aya webcams pikeun NDI streaming di studio podcast. Urang dipaké a Lawo RƎLAY touchscreen mixer maya dina MCR ka jalur IFB mun ti studio podcast leuwih hiji oray digital, sangkan bisa Tos antara studio jeung tahap hirup urang. Platform streaming ogé narima audio tina komputer RƎLAY ".

Dina pamadegan Ryan urang, Broadcast Darso urang NAB workflow éta loba ningkat leuwih taun saméméhna alatan éta studio 'tulang tonggong IP. "Kahiji, aya pisan kirang cabling ti saméméh! Sakali anjeun buka IP, anjeun di dunya maya. Operationally, hal dianggo sami sakumaha analog, tapi kalawan leuwih kalenturan jeung kamampuhan. IP ieu lem nu dibawa sisi audio jeung video operasi urang babarengan. Urang tadi software cimahi ENCO dina jaringan nanganan nu automation video, sarta kami de-study SDI audio tina video nu eupan keur audio Pergaulan via IP. Kabéh miboga urang pigawé éta nyolok gear kami kana switch jaringan, nu jadi locus pikeun sagalana. Taya worries ngeunaan kabel dedicated, sinyal routing atanapi switching audio - IP bener smoothed nu workflow antara video na audio sisi operasi kami ".

Ka sakur Ieu Up
Jaringan IP anu nyokot leuwih siaran. tabungan ongkos maranéhanana, betah instalasi tur diropéa, kalenturan sarta pamakéan angkutan data standar basis ngajadikeun IP tulang tonggong idéal pikeun radio jeung TV studio, ayeuna jeung ka hareup.

Clark Novak
Radio Marketing, Lawo Inc.
1-888-810-4468


AlertMe

Magazine siaran Darso

Magazine Darso siaran mangrupa pasangan resmi NAB Tembongkeun Média jeung kami nutupan siaran Téknik, Radio & Téhnologi TV keur animasi nu, Broadcasting, Motion Picture and industri Produksi Post. Urang nutupan acara industri jeung Konvénsi kawas BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Digital asset Symposium tur leuwih!

tulisan panganyarna ku Magazine Darso Broadcast (tempo sadaya)

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!