imah » diulas » Dina Jaman 4 tina "Veronica Mars" (Pasal 1 tina 2)

Dina Jaman 4 tina "Veronica Mars" (Pasal 1 tina 2)


AlertMe

Veronica Mars diréktur Scott Winant dina set (© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. Sadaya Hak ditangtayungan.)

Henteu kantos janten waktos anu langkung narik pikeun janten tukang komunikasi tipi anu saé ti ayeuna. Jeung usum anyar na Veronica Mars, anu kapungkur bulan kamari di Hulu, mangrupikeun Exhibit A kanggo naha éta. Séri ieu parantos jauh ti saprak mimiti aya variasi noir dina Nancy Drew, kalayan misteri ngarengsekeun misterius di rumaja sakola di SMA. Usum kaopat ayeuna séri nyaéta noir pilem klasik dina paling poék sareng pangkuatna, kalayan jinis palinter, dialog literatur hiji ngahubung sareng panyipta acara, panulis produsén Rob Thomas. Upami anjeun teu acan tingali Season 4 acan, kuring nyarankeun anjeun lalajo ASAP. Sareng nyingkahan maca nanaon ngeunaan usum anu henteu netepkeun yén teu mancur. (Pikeun catetan, tulisan ieu henteu ngagaduhan anu ngarusak.)

Pikeun ngucapkeun yén Season 4 mangrupikeun pangurian kaulinan, kumaha oge, pikeun karakter sareng séri sorangan henteu ngitung salaku "spoiler" sabab Veronica (Kristen Bell), dina narasi sora dina awal episode pembukaan, ngingetkeun para pamirsa yén henteu sadayana bakal ditungtut saé ku waktos anu ayeuna misterius direngsekeun. Misteri éta berkubaran sakalangkung bom di kota pantai Néptunus, CA (setting fiksi acara éta) nalika putus spring anu taunan sareng ramé. Bom anu pangheulana, di motel anggaran rendah, nyetél séwang-séwangan anu curiga, salib-salib, skenario dendam, sareng tuduhan kaliru, saweneh dibenerkeun, paling henteu. (Salaku lila Veronica Mars kipas, anu katelah "marshmallows," parantos terang, Neptunus mangrupikeun "kota tanpa kelas tengah," sareng ketegangan kelas antawisna ngagaduhan sareng bérés, anu biasa ngan ukur ngiringan di handapeun bumi, ngancam tiasa ngagodé leuwih bahaya dina hudang bom.)

Usum ogé ngagaduhan pikeun ngapdet fans dina kahirupan ayeuna séri karakter anu seueur dipikacinta. Veronica, dina pertengahan taun 30, parantos janten pasangan sareng bapakna Keith (Enrico Colantoni) di lembaga detektif pribadi, hiji hal anu saé pikeun Keith, anu ayeuna leumpang sareng tiwu, sabab anjeunna tetep ngagaduhan masalah kaséhatan salaku hasil tina. kacilakaan mobil anjeunna mendakan dina 2014 Veronica Mars pilem. Veronica sareng kabogohna anu lami-lami Logan Echolls (Jason Dohring) ngabagi hiji apartemen di pantai nalika anjeunna henteu luar negeri dina jabatanana janten Perpustakaan Angkatan Laut. Anu matak karesep séjén, sapertos sobat balad Logan, budak parat beunghar taunan sareng sato sato Dick Casablancas (Ryan Hansen); Babaturan deukeut Veronica na Wallace Fennell (Percy Daggs III), pamimpin geng biker Eli "Weevil" Navarro (Francis Capra); sareng pengacara tingkat cut, pembela umum, sareng klien kadang-kadang Mars Investigations, Cliff McCormick (Daran Norris), sadayana dipilampah.

Ngagabungkeun aranjeunna nyaéta sababaraha sémah tamu-tingkat anu kahiji, kalebet Patton Oswald salaku budak pangiriman umur umurna sareng konsép téoritis konspirasi Penn Epner; JK Simmons janten ex-con Clyde Pickett, anu damel salaku fixer pikeun bapa bumi perumahan mewah Dick, "Big Dick" Casablancas (David Starzyk); sareng Kirby Howell-Baptiste salaku Nicole Malloy, anu kagunganna "Comrade Quacks," liang anu disukai pikeun pemancar cinyusu.

—------- ——————

Dua-waktos Emmy-sutradara produsén produser Scott Winant, tiasa kasohor dikenalna sapertos séri anu sapertos diakritik sapertos kitu Tilu puluhsomething, Hirup Disebut Ku Kahirupan, Ngarusak, leres Getih, sarta Californication, nyaéta pendatang ka Veronica Mars, tapi anjeunna ditugaskeun sareng dua épisim 4, "Kaleungitan Streak" sareng usum usum "Taun, Benua, Darah." Anjeunna, kitu, mendakan sababaraha unsur carita anu sami sareng salah sahiji tugas na sateuacanna.

"Teu saperti Ngarusak, aya kasaimbangan anu alus antara heureuy, drama, sareng tindakan kekerasan ngadadak, ”saur Winant. "Kristen Bell ngagaduhan kamampuan ngadonya ningali nada anu leres dina pagelaran dirina sahingga sagala warna anu béda-béda ieu pas. Kuring nuju janten pimpinan abdi ti nalika ngalunjukkeun aktor anu sanés pikeun mastikeun épisode anu dirawat sacara bener tonally. Ogé, acara ieu ngagaduhan irama anu wujud dina dialog anu cerdas sareng dina carita anu cerah. Abdi nyambut damel pikeun ngadamel gaya visual anu ngadukung unsur-unsur éta. Kuring resep diajar ngeunaan unggal aktor sajarah dina acara sareng kumaha karakterna mangaruhan Veronica. Salaku pendatang anyar, tujuan kuring nyaéta pikeun ngahormatan masa lalu, tapi pikeun ogé masihan sudut pandang anu kuring ngarep-arep bakal masihan panampil waktu mimiti jadi séri. "

Nalika anjeunna ngajelaskeun ka abdi, Winant teu tiasa langkung senang damel sareng Veronica Mars tuang sareng awak. "Mimiti, Kristen mangrupikeun keajaiban," anjeunna terang. "Henteu ngan ukur salah sahiji aktor anu paling berbakat anu kantos digarap ku tapi jalma anu jujur ​​pisan. Dina set, anjeunna leres-leres museur sareng dikonci, henteu ngan ukur janten padamelan nyalira, tapi ogé nepi ka saratus barang sanés-jéntré. Kuring parantos nyarios sababaraha kali nalika nembak yén gaduh Kristen Bell dina adegan sapertos gaduh sobat sutradara anu disetél. Anjeunna maha intuitif sareng sadar kana padamelan sadayana. Henteu masalah kumaha anu kompleks ditembak, anjeunna tiasa adaptasi langsung sareng ngadamel waktos anu hésé pisan. Sareng Ricco [Colantoni] nyaéta pangeran. Anjeunna ogé aktor anu sarwa, tapi siga Kristen, mangrupikeun jalma anu alus, alus tur béréhan. Jalur turun, nyabrang dewan, sadayana tuang janten karesep damel. Awak na sapertos kulawarga sareng ngajadikeun kuring ngarasa wilujeng sumping. Unggal departemén nunjukkeun semangat sareng semangat pikeun sagala pamendak kuring sareng masihan alat anu kuring peryogikeun pikeun nyieun hal anu khusus pikeun acara anu unik ieu. "

Ieu mangrupikeun tépréséntasi pikeun kamampuan Winant salaku diréktur yén dua episode na henteu tiasa langkung béda dina nada. "Kaleungitan Kangkung," épisi kalima usum usum dalapan, dasarna sarua jeung usum "manteng anu katujuh," mangrupikeun panyimputan tina sagala rupa ancaman ancaman sareng tersangka, kalayan nada anu rada hampang tibatan épisi anu sanés. , sanajan éta gaduh bagean tegangan dramatis. Kanyataanna, éta gaduh dua pamandangan komik utamana lucu-mundur. Anu kahiji nyaéta pésta di bumi Wallace sareng garwa sareng anak na, sakumaha Veronica nempatkeun éta, "babaturan yuppie maranéhanana." (Nalika nyarioskeun yén Veronica mangrupikeun detektif swasta, saurang tamu nyaritakeun profési ka "pilem Charlie Chan kuno." ) Turutan éta dituturkeun ku interlude sareng Veronica sareng Nicole ngaungkeun sababaraha reefer alus teuing di kamar mandi Fennells '. Kuring naros ka Winant upami anjeunna parantos karasaeun teu raoseun sareng momen anu langkung hampang sapertos sareng waktos anu langkung parah nuturkeun. "ABDI do rumangsa teu selesa sareng tungtung ujung spéktrum dramatis sareng ngadeukeutan aranjeunna sadayana kalayan tanaga anu sami, ”saurna ka kuring. "Pamustunganana mah tujuanna nyaéta pikeun milarian bebeneran anu jujur ​​ka unggal moment sanaos aya nada na."

Diomongkeun ngeunaan episode ka Winant, episode kadua, finale anu kasebat "Taun, Benua, Darah," nyaéta episode pangpentingna usum. Salaku conto, pamandangan bukaan episode nyaéta hiji rajapati anu sanggup duanana ngareureuwas dina kekerasan na tapi matak pikaresepeun pikasieuneun salaku jinis kaadilan puitis. Kuring ngawartoskeun Winant yén adegan ngingetkeun kuring kana pamandangan anu sami dina épisode ti mimiti usum Fargo anjeunna diarahkeun disebut "Saha Anu Nyukur Barber?", anu ogé ngagaduhan pembunuhan anu éta pikareueuseun sareng pikaseurieun, sareng ngabandingkeun duanana pamandangan kana jinis pamirsa komedi poék anu dikaitkeun sareng Coen Brothers sareng Quentin Tarantino. "Mimiti, kuring nguciwakeun pikeun aya hubunganana sareng Coen Brother sareng Tarantino," anjeunna némbalan, "sareng leres, kuring rumasa kuring gaduh bakalan pikeun urut jinis éta. Abdi resep ngarambatkeun bahan anu duanana kompleks sareng nuanced. Hal ieu ngamungkinkeun kuring ngagunakeun téknik sinematik pikeun nepikeun wanda sareng émosi. The Veronica Mars urut, sanaos eusina anu pikasieuneun, maca kuring sapertos Perancis Farce. Sababaraha karakter sareng motivasi anu béda-béda ngahiji sacara waktos dina rohangan anu sami. Éta tantangan tonal sabab anjeun hoyong kekerasan anu digambarkeun jujur, tapi dina waktos anu sami, éta kedah pas kana acara sacara gembleng. Pilihan estetika ieu penting sareng kedah ditangani leres, upami henteu paningal bakal kadorong kaluar tina pangalaman éta. "

Salaku poék salaku séri pembukaan ieu, kalakuan katilu episode na langkung parah nyirorot. Kuring naros ka Winant kumaha sesah éta pamandangan final pikeun ngadeukeutan. "Kuring mah kahartos pentingna urut ieu sareng kumaha héséna pikeun peminat anu resep," anjeunna némbalan. "Kuring nyiptakeun pangsaéna pikeun masihan éta beurat anu dipikabutuh tanpa ngamangpaatkeun anu kuring terang bakal janten moment anu matak ngaganggu. Sakali deui, kuring condong kana pagelaran Kristen sareng tulisan anu kuat pikeun ngaliwat ngéléhkeun carita monumental ieu. ”

Sadayana, Winant mendakan damel Veronica Mars janten pangalaman anu hususna nyugemakeun. “Upami Veronica Mars uih deui kanggo usum kalima, "saur anjeunna," Abdi bakal ngamanipulasi jadwal kuring sareng ngadamel unggal usaha manusiawi janten bagian tina éta. Acara sapertos kieu jarang sareng kuring nganggap janten bagian tina éta hak istimewa sareng penghargaan. "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)