imah » diulas » Dina Jaman 4 tina "Veronica Mars" (Pasal 2 tina 2)

Dina Jaman 4 tina "Veronica Mars" (Pasal 2 tina 2)


AlertMe

Veronica Mars sinematographer Giovani Lampassi (tengah, topi biru) sareng awak na aya dina pesawat kasebut. (© 2019 Warner Bros. Entertainment Inc. Sadaya Hak ditangtayungan.)

Iraha Veronica Mars munggaran di UPN dina Séptémber 2004, séri ieu gaduh tampilan anu unik, unik, anu ngabédakeun tina siri televisi sanésna dina jaman éta. Dina pamandangan ayeuna, warna primér memang dominan, kalayan kerangka bathed dina warna beureum, yellows, greens, blues, sareng jeruk. (Sadaya jandela dina kantor Mars Investigations sigana dilakukeun tina kaca patri.) Sering flashbacks, kalayan tekenanna kana sudut-tahap rendah, disaring bulao poék. Tampilan ieu diteruskeun ngaliwatan awal tilu musim. (Usum katilu séri 'ieu disiarkeun dina CW, anu ngagantikeun UPN sareng WB saatos dua jaringan digabungkeun sareng CBS.)

Tapi nalika karakter muncul dina 2014 Veronica Mars pilem, aranjeunna dipirig ku katingal langkung poék, kirang stylized. Nganggo warna anu teu ngahaja teu realistis ngajantenkeun palate anu langkung alit. (Taya jandela kaca langkung dina Mars Investigations.) Gaya visual anu langkung alami ieu terus dina séri 'belated usum kaopat anu debut dina Hulu sasih bulan, kalayan Giovani Lampassi nyandak reins salaku Diréktur Fotografi anyar. Lampassi cekap pikeun ngobrol sareng kuring ngeunaan sumbangan pikeun pagelaran ogé kumaha sareng kunaon séri 'pendekatan visual ayeuna.

"Kuring mimiti damel di jabatan profésional di 1994 di Seattle dina film pitur sareng proyék-proyék alit di jabatan lampu set sareng didamel jalan dugi ka damel janten teknisi pencahayaan," saur Lampassi. "Kuring pindah ka Los Angeles sareng, saatos seueur damel pilem anu langkung ageung-anggaran pilem sareng cinematographers hébat sapertos John Alonzo (ASC), Peter Levy (ASC, ACS), Geary McLeod (ASC), sareng Krishna Rao, kuring mimiti némbak proyék-proyék anu langkung alit dugi ka ditawarkeun pihak Turun, anu dikaluarkeun ku Rob Thomas. Acara acara ieu anu ngadegkeun kuring salaku cinematographer pinuh. Kusabab acara éta, kuring teras moto sababaraha acara TV, sapertos Kajeun Sadaya Wengi jeung Brooklyn Salapan-Salapan. Saatos Veronica Mars dibungkus, kuring ditawarkeun A Million Hirup Little némbak pikeun ABC, sareng kuring ayeuna di Vancouver damel dina usum dua acara éta.

"Tantangan anu pangsaéna dina Veronica Mars nyaéta pikeun ngahormatan sareng jaga séri anu asli dina nada sareng gaya, tapi ogé ngamutahirkeunana sareng nunjukkeun yén Veronica parantos naék. Kami ogé némbalan jumlah halaman anu ageung, ku kituna tiasa mindahkeun gancang, tapi ogé ngajaga tampilan klasik, penting. Aya ogé sababaraha set anu ngahaja diwangun langkung leutik tina set standar pikeun maksa karakter Kristen kana suasana claustrophobic. Set-set na éta tiasa nangtang sabab pencaharanana caket sareng aktor anu deukeut. Salaku tambahan, kusabab urang kaburu kana produksi jadi gancang sareng kami terbatas di ruang panggung, panawaran lampu sacara harfiah dipasukan di luhur masing-masing anu nyanghareup arah anu tibalik. "

Kuring nanya ka Lampassi naha Veronica Mars ngantunkeun pendekatan stylized aslina sareng kumaha anjeunna ngahontal acara langkung saé, subtler katingal. "Alesan pikeun perobihan éta nyaéta, nalika tampilan tilu musim munggaran nyaéta iconic ka Veronica Mars, eta tanggal dina waktos na anu khusus dina waktos sareng kahirupan Veronica, "jelasna. "Éta ogé ngagaduhan tampilan pas kana dunya CW. Kami hoyong jalma terang nalika ningali vérsi ayeuna aranjeunna ningali versi Veronica anu dewasa. Kami hoyong ngaleupaskeun palate warna sareng ngadamel tampilan anu parobihan. Ieu kahontal ku gawé bareng desainer produksi Craig Stearns pikeun mendakan palate warna anu henteu usaha teuing tebih kana warna jenuh. Teras we ngadapkeun produk akhir dina wanci warna dina tempat anu diperyogikeun.

"Kami nganggo Panavision DXL2 anyar sareng Panavision Vintage Prime kaca sareng kami nganggo Panavision zooms sacara sengaja dikaluarkeun pikeun cocog sareng kaca vintaj. Abdi dianggo Hollywood Saringan Hideung Hideung nganggo Softs klasik pikeun nambihan lemes. Cahayaanna mangrupikeun campuran satuan tungsten klasik sareng Arri S-60's sareng lampu ngadamel LED khusus ku Lampu hiburan Leres. Lampu anu dilakukeun ku CEL énggal anu tiasa ngajantenkeun lampu dimana lampu standar teu tiasa digentos sareng diidinan langkung fleksibilitas dina warna, inténsitas, sareng lemes ogé. Éta mangrupikeun produk anu saé pisan pikeun aranjeunna paling hampang sareng ngagaduhan kaluaran anu hébat. Teknisi lampu lulugu kuring, Larry Sushinski tiasa nyandak lampu-lampu anyar ieu ogé lampu standar kami sareng sadayana dikawasa ngaliwatan papan pencahyaan kami; anjeunna leres-leres dilakukeun saderhana sareng gancang.

"Kami masangkeun warna sareng Gareth Cook di The Yayasan. Sateuacan urang angkat kana produksi, kuring gareth sareng rapat perkawis anu diropéa Veronica Mars neuteup. Gareth parantos ngalampahkeun warna karya aslina Veronica Mars, ogé ciri pilem, janten anjeunna mangrupikeun asset hébat dina ngabentuk kumaha urang bakal nangkeup aslina tapi acan update tampilan. Biasana, nalika potonganna direngsekeun, Gareth bakal ngalakukeun hurung heula dina épés, teras kuring badé lebet sareng linggihna kanggo pangaluyuan akhir. Urang bakal nganggo kakuatan listrik sareng gawé bareng dina warna akhir sareng kontras. Éta hébat damel sareng anjeunna sareng ngadorong tampilan. ”

Kawit seueurna Veronica Mars syuting dina lokasi anu saleresna, kuring panasaran kumaha sarat pamariksaan lokasi bénten sareng damel dina soundstage. "Kadua saleresna ngagaduhan kaunggulan sareng undur-unduranna," Lampassi ka kuring. "Kuring resep moto di lokasi kusabab, kanggo kuring, lingkungan mangrupikeun anu diktunjuk ku lampu pamandangan. Gaya ngiringan lingkungan, sareng nalika anjeun tiasa néwak gaya proyekna ngan ukur ku naon anu ngamungkinkeun lokasi, maka anjeun parantos ngalaksanakeun tugas. Éta mangrupikeun padamelan tina cinematographer. Dina soundstage éta, hébat sabab anjeun tiasa ngucapkeun, 'Abdi hoyong 8 - 20ks pikeun jandela sareng masihan bouncing ngeusian pikeun ngiringan kontrasna,' tapi anjeun gaduh kendali pamustunganana dina sora. Di lokasi, anjeun tiasa moto dimana kota moal ngijinkeun aparat anu gaduh pencahayaan anu aya dina jandela, atanapi anjeun kedah buru-buru némbak sateuacan matahari terbenam, atanapi nyatana matahari. teu turun sareng anjeun kedah siga sapertos beurang, janten anjeun kapaksa sosorangan - sareng éta anu kuring dipikacinta, ngarobih masalah. Hiji adegan anu khusus menonjol: nalika Logan angkat ka Kota Balai sareng ningali Parker, ieu nembak ditembak sapeuting wengi sareng atos ngiringan kami dicandak pisan. Dina ahir poé, anjeun masih kedah ngahontal tampilan acara, ku kituna tiasa terangkeun nalika sagala hal anu salah mangrupikeun konci. "

Salaku sareng diréktur Scott Winant, anu kuring wawancara pikeun artikel munggaran dina séri ieu, Lampassi mendakan damel sareng Veronica Mars tuang sareng awak janten pangalaman anu pikaresepeun. "Sakabéh tuang sareng awak Veronica Mars sumping sacara gancang-gancang pisan - dina sababaraha acara, peryogi sadayana usum dugi ka tempatna sadayana damel sacara cohesively-tapi kuring sapertos urang sadaya pindah babarengan pikeun ngahontal tujuan sapopoé dina ahir épisode munggaran. Kuring bakal ngamimitian ngajelaskeun naon anu urang hoyong atanapi diperyogikeun sareng jalmi anu kuring bakal diajak ngobrol bakal ngarengsekeun kalimat kuring kalayan persis anu kuring karep.

"Gawe sareng tuang aya pangalaman khusus. Kami mimiti nyauran Kristen salaku 'unicorn' sabab anjeunna sadar sareng sanggup seueur hal. Éta hésé pikeun ngajelaskeun, tapi anjeunna ngan ukur terang naon sadayana trik kami sareng, henteu ngan ukur terang naon anu urang cobian pikeun ngahontal, anjeunna digawé pikeun ngabantosan urang lumangsung. Upami éta henteu kanggo kaahlian téknis nya dina kagiatan anu aya deui, kuring henteu yakin yén urang bakal bisa narik sababaraha hal anu urang butuhkeun.

"Abdi bakal bogoh pikeun kalibet dina usum séjén Veronica Mars; aya seueur hal anu kuring hoyong diserang sacara béda. Kuring nganggap kuring kana kritik kuring paling awon, tapi gaduh waktos pikeun muhasabah acara, kuring terang ayeuna naon anu kuring badé rencanana pikeun anu salajengna. Kristen, Enrico, sareng sadayana tuang sapertos grup hebat pikeun digawé sareng ningali aranjeunna ngalaksanakeun mangrupikeun penghargaan. "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)