imah » diulas » Tingali sareng Sora "Bosch" (artikel 2 of 3)
BoschS4_091317-0438.ARW

Tingali sareng Sora "Bosch" (artikel 2 of 3)


AlertMe

Titus Welliver sakumaha Harry Bosch di imahna anu nandakeun LA peuting, conto sampurna Bosch's klasik pilem schwa katingal.

Artikel munggaran dina séri ieu ngangkat kumaha, parangkat saperti dina novel Bosch ku Michael Connelly dina tradisi tangguh detektif Amérika keras pindang kasampurnaan ku rupa-rupa Raymond Chandler sareng Dashiell Hammett, jadi Amazon Prime Video Bosch seri televisi terus poek, katingal gritty tina pilem Palasik schwa. Sareng dua jelema anu paling tanggung jawab pikeun nyadar yén perasaan ngarasakeun nyaéta DP Usum Lima, Michael McDonough (ASC, BSC, AMPAS) sareng Patrick Cady (ASC), anu sanésna asup kana séri.

McDonough, anu sapuk kanggo ngawawancara, mimiti ngalarajang sinema-grémat pikeun diréktur pilem sapertos sapertos David MacKenzie, Rodrigo Garcia, Terence Davies, Stephen Frears, Michael Radford, sareng Lawrence Kasdan. Anjeunna ogé mibanda sababaraha kolaborasi sareng urut jabatan NYU Debra Granik, kasohor Tulang Usum PanasNu ditampa opat Academy Award Nominasi kaasup Gambar Best. Sareng deuih Bosch, McDonough ogé jadi DP pikeun Abbey Downton jeung Sieun Leumpang Dead.

McDonough dipedar kumaha anjeunna ngadeukeutan Bosch's atmosfir schwa. "A aspék nu tangtu Bosch yén kami geus damel parantos LA di peuting, "cenahna. "Aya karasaeun kota ka kota anu sapertos balik deui ka film sapertos panas jeung jaminan sareng kahayang nostalgia kanggo lampu wengi natrium di kota anu gancang péngkolan kana jalan rongkah LED. Urang damel pikeun ngambilkeun yén rasa sababaraha suhu warna sareng rupa neon anu hadir dina wengi wengi sareng pelesir. Urang ogé parantos digawé di gelap interiors sareng luar dina taun sareng nangkeup tina bising anu tiasa sareng damel di tingkat cahaya leuwih handap pikeun ningkatkeun rasa grittiness. Urang katingali pisan dina sajarah kota schwa jeung gambaran na keur Opat Usum nalika kami beurat nganggo lokasi klasik di daérah kota. "

Pikeun Usum Lima, tim mutuskeun on pendekatan rada béda. “Taun ka tukang urang ngaharepkeun utamana The French Connection dina hubungan tékstur, sareng ogé rasa paniténan sarta panjagaan anu indit babarengan jeung carita utama urang usum kamari, "ngawartoskeun McDonough. "Sok salawasna séwangan visual, disarankeun ku naskah mimiti, anu kedah janten vane cuaca urang dina nangtukeun katingal hade.

"Di Usum Lima, urang ngalih ti RED Dragon kana RED Weapon sareng sensor Monstro. Urang ayeuna némbak 6K pikeun ékstraksi 5K anu ngamungkinkeun sababaraha kasalametan anu tambahan pikeun para operator, sareng ayeuna kami nganggo 8: komprési 1 ku kituna pos anu kalimang ka data-data anu sami sareng nalika basa anu digunakeun ku komodo 5K ku ékstraksi 4K. Mantau kami parantosan nganggo dua Sony PVM254 25 "Monitor OLED. Kami nerapkeun LUTs set kami ka monitor ngagunakeun saklar na monitor Odyssey 7Q Plus / pangrékam anu tahan nepi ka 36 LUTs ogé kedah dianggo salaku monitor Warna Palsu.

"Kami nganggo LED deui seueur waktos sakumaha urang sering di tilu atanapi opat lokasi anu misah dina dinten anu sanés, sareng urang bounce kira-kira kota migunakeun truk stake-ranjang, sareng panémpél ahir dina setelan mana wae, kawas panon-lampu atanapi dina close-up biasana kahontal kalayan unit LED parapitan batré ci. Pikeun wengi nadi, kami sering nganggo bohlam Sodium anu leres dina alat-alat industri anu dipasang dina péngkolan cahaya atawa dina condos. Kitu ogé urang gé nyampur tungsten sareng HMI sareng bungkus gél biasa anu tiasa ngalebetkeun sababaraha uap industri atawa cyan. "

Kuring ogé ménta McDonough ngeunaan pamakéan warna coding dina pos-produksi pikeun ngahontal BoschTingal unik anu henteu. "Footage Beureum Raw kami - Beureum Wide Gamut Log3g10-diolah dina Imaging Gambar Warner Bros. Dailies ditransferkeun kana hiji MTI Cortex sarta LUTs tina set anu dilarapkeun kanggo ngadamel gambar Rec 709 kalayan LUTs 'dipanggang dina'. Kami ngarekam dina 6K ku ékstraksi 5K na di 8: komprési 1, pikeun ngidinan wewengkon kaamanan kaméra operator, pikeun nga-kingka repos, sareng sawaktos diperyogikeun ngalegaan hiji gambar, kami nganggo sadaya gambar gambar 6K. Payil DNX 36 dijieun pikeun redaksi sareng LUTs anu dilarapkeun sareng Singkronkeun Sora ku Yesus Borrego.

"Colorist témbal Klein teu lolos ngagunakeun set LUTs kami salaku panungtun. LUTs anu parantos diadegkeun dina salila lima usum. Scott, sareng asistén Ara Thomassian dianggo dina magic Hideung Da Vinci Resolve. Dua lolos parantos dipidamel ku produser eksekutif Pieter Jan Brugge sareng salah sahiji DPs, kuring sorangan atawa Patrick Cady, dina hadirna. Hiji mahluk 'Setting Looks' sarta séjén 'Final Warna.' Kami nganteurkeun kana SD-Rec709 Prores422HQ di UHD. Hiji léngkah HDR ogé dilakukeun-Rec2020PQ-diawasan ku témbal. Kami Bosch Tim pos sahiji Produser, Mark Douglas, Kontrol Pos Tayah Geist, sareng Koordinator Erika Shea ngurus hal anu saé pisan tur dirojong di Warners ku manajer proyék Michael Holland. "

kalolobaan Bosch dipiceun dina lokasi anu sabenerna sanés pamariksaan énténa (iwal kasohor salaku pelesir di panyalindunganna sacara palsu) Hollywood Stasiun pulisi anu kabogohna dipake dina séri). Tapi aya lokasi Usum Lima penting anu paling penting anu merlukeun studio studio, pedalaman pesawat alit dimana Harry Bosch gelut ka pati sareng dua perps dina Episode 8 "Kasalametan Gunung". McDonough angkat ka jéntré ngeunaan rarancang anu atos . "Dina mimiti pre-produksi, urang nyandak pesawat dina pesawat Twin Otter sareng ngapung bunderan dina sagala rupa jangkungna sakitar Laut Salton pikeun meunangkeun ngarasakeun tindakan anu urang pamustunganana bakal mindahkeun kana studio. Susunan sorangan sabenerna nyaéta saimbang-sauran anu cocog pikeun pesawat anu nyata. Obviouslyta penting écés yén urang ngarasa saatos kami ka dinya, nyobian tetep saimbangna sareng pesawatna flung sakurilingna sareng urang nyobian candak ka pamandangan ku kaméra handheld.

"The set éta pinuh skala na dipasang dina gimbal ngawangun gerakan sarta, pikeun ngaktipkeun sababaraha panempatan kaméra trickier, urang kedah bagian sabudeureun jandéla anu tiasa ngalipet deui nyalira sareng ngawenangkeun kamera tiasa nga-kaluar salaku diperlukeun sareng masihan urang kamar anu leuwih saeutik pikeun beroperasi. Urang tambahkeun T12 dina panangan naék-bango pikeun ningkatkeun gerakan panonpoé di sabudeureun robah warna ka warna kedap sareng tepi ka fuselage ".

——————————————————————————————————————————————————— ————————

Saprak seuseueurna Bosch filmed on lokasi, saurang anggota anu penting pisan kanggo tim nyaéta manajer pengawasan lokasi Paul Schreiber, anu dikaitkeun ka abdi tentang kontribusi pikeun acara. Schreiber ngagaduhan mimiti na salaku pramuka lokasi di Chicago, tapi sakumaha anjeunna nempatkeun, "Kuring ngumbara ka Los Angeles di 1994 salila sabulan, pariksa-halna kaluar. Pernah tinggaleun. Mulang tina acara husus pikeun komérsial, televisi sareng fitur, abdi ngajalajah, milarian, sareng nyulurkeun sakitu legana– Southern California nyobian mendakan lokasi anu pas anu nyerang chord sareng naskah, jsb. "

Schreiber leumpang kuring ngaliwatan prosés lengkah-lengkah karyana. “Ieu hiji usaha anu matak supados merlukeun rasa estetis — komposisi bioskop; ditilik dina kagunaan-anggaran, ngawenangkeun, logistik kanggo kru produksi, alat-alat, sareng kandaraan; pangaweruh ngeunaan geografi, demografi, zoning, ngarti kana sajarah-kumaha anu maju kota; ékonomi; idin-sémah psikologi; tur tinimbangan signifikan tina jadwal produksi. Sarta aya kalana saurang nampi dosis anu séhat sulap sareng / atanapi tuah.

“Anu mimiti anu kuring pigawé nyaéta malire sagala hal anu kuring kakadaptar jeung maca naskah. Kawas maca buku, kecap ngarahkeunnana gambar dina pikiran kuring. Teras hiji-hiji deui tina item anu disebut di luhur mimiti najong kana pamaénan. Kadangkala desainer produksi, diréktur, produser bakal nawiskeun arah, remen ayeuna teh ngan saukur nyarios gaya atanapi jaman sareng sakedik anu sanésna. Sanggeus lima musim Bosch, Kuring boga rasa anu saé naon anu bade ditéang dulur sareng naon anu bakal jalan.

'Kepanduan nya salajengna. Pananjung sareng moto sasmolna sareng manawa pilihan anu salajengna. Sababaraha lokasi kapendak dina nganggo Google Maps, sababaraha bagéan tina pangalaman nu katukang, aya sababaraha tina milarian lingkungan husus. Paguneman, hungkul, usulan, sareng kabagjaan sadayana dipaké pikeun meunangkeun idin pikeun nampilkeun potensial lokasi syuting. Vetting, vetting, vetting… Upami teu meunang kaluar di tahap ieu, kuring némbongkeun poto. Productions nu beda-beda gaduh metode khusen pikeun anu nempo saha deui dina waktos naon, sareng saha anu milih seléksi. Kadang-kadang sigana janten kolaborasi, sakapeung kirang kitu. "

Sareng naon qualities anu anjeunna ditéang dina hiji lokasi, Schreiber ngécéskeun syarat nu dipikabutuh pikeun lokasi anu tangtu. "Naha lokasi ngarojong carita sareng karakter. Teu cocog sareng gambar akal mah dijieun tina rohangan bari maca naskah? Pikaresepeun komposisi-aya anu katingal anu langkung pikaresepeun? Salawasna subjektif, sareng urang teu gaduh waktos di dieu. Bahaya-theyless wates: Gangguan Visual anu tiasa nyorot pokus naon anu di jero filmmaking pigura. Upami aya imah anu matak-éndah gigireun caloneun imah 'pahlawan', tiasa ngabingungkeun kana panuduh. Kami hoyong aranjeunna keur dibawa sapanjang kaca naskah. Naon bae anu henteu propel kami ngadeukeutan ka tujuan ieu bisa jadi pilihan miskin. Noisemakers-upami ngarékam dialog pikeun adegan, di handap ieu tiasa nyababkeun masalah: Anu caket gedong situs, junkyards, sarupaning sasatoan, sakola, patalimarga, atanapi supir tihang kanggo Républik toko andalan Banana Republik diréktur Rob Reiner pikeun ngagelangkeun, 'Naon sih bu?!' Moments fun janten pasti. Terus aya idin. Lokasi syuting nyaéta dunya anu sanés, sanas sarium. Gumantung gawé babarengan pikeun ngadalikeun tempat kanggo syuting. Meunangkeun idin pikeun tapak suku produksi pikeun nengetan milik pribadi sareng umum tiasa disawalakeun, sareng sanés waktos henteu tiasa. Sateuacan nginpokeun waktos sareng gairah kana pilihan, abdi netepkeun kamungkinan sukses. "

Kuring nanya ka Schreiber upami anjeunna nganggo sofwér anu tangtu pikeun ngalacak sagala rupa lokasi anu bakal dipilih pikeun tempat cicing. "Nope," manehna direspon. “Kuring ngatur file kawas kabinét filing; polder, kalawan kebat sub-polder. Pikiran kuring hade lumayan lah ku géografi jeung kuring biasana nginget lumayan lah mana halna. Abdi anggap milarian kecap konci anu hadé bakal nulungan abdi, tapi abdi pernah pernah ngalaman waktos éta. Sababaraha jandela Maps Google biasana buka dina tempat desktop anu iraha waé waktos. Aplikasi aplikasi anu pangaturan ukuranna saatos zillions gambar-sering-gambar 500 sapoé-lumpat ngaliwatan kaméra abdi. Sahituna potona bakal langkung kandung, tapi urang janten nyikangan deui. Samentara Panci katingali saé, éta peryogi pisan waktos. Di sawah ti jaman ka jaman, kuring bakal narik kuring Path Sun. "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)