imah » diulas » Tingali sareng Sora "Bosch" (artikel 3 of 3)

Tingali sareng Sora "Bosch" (artikel 3 of 3)


AlertMe

Hiji poto balik di-pamandangan Bosch awak, sareng panulis Michael Connelly kadua-ti-ditinggalkeun di foreground sareng produser-panulis Tom Bernardo ka katuhu Connelly. Produser eksekutif Pieter Jan Brugge (dina topi) nyaéta langsung di balik Connolly di tukang.

Dua artikel mimiti dina runtuyan ieu museur kana kontribusi ti sutradara sareng cinematographers anu masihan Amazon Prime Video's Bosch seri televisi poék, katingal gritty has na. (Séri ieu dumasar kana novel detektif ku Michael Connelly, anu ogé mangrupa produser eksekutif dina pintonanana.) Dina installment ahir ieu, kuring bakal ngobrol jeung seniman anu masihan punjilkeun éta sora anu unik, dimimitian ku séri ' komposer musik Jesse Voccia.

Musik pikeun Bosch kudu ngeunteung kana poek, atmosfir anu dipecat émosional tina carita séri anu disarioskeun. Untungna, Voccia, anu saencana dianggo dina film fitur 60, nepi ka tangtangan éta. Anjeunna ka kuring ngeunaan kumaha anjeunna miluan kana tim kréatif séri. "Nalika kuring ngagabung kana pilot kami éta dina saeutik tina hiji crunch waktos," paparna. "Urang tadi kira genep poe mendesain gaya musik teras nyorot sadaya episode. Témbongkeun runner Eric Overmyer sareng produser Pieter Jan Brugge sumping ka studio kuring jeung kami kagungan jalma diskusi Palasik ngeunaan naon Bosch Suasana musik kedah karasaeun. Urang dikaitkeun kana seueur film lianna, musik sareng buku, urang dikaitkeun kana béda lingkungan di LA sareng kumaha aranjeunna parantos ditingal dina pilem sareng acara TV salami waktos. Tina pasamoan anu kahiji, écés yén maranéhna teu hoyong piket tradisional melodic. Aranjeunna hoyong Bosch mun gaduh tipe langkung ambient atanapi impressionistic lawon musik. Musik bakal dihijikeun kana perjuangan internal sareng prosés méntal batan kalimat fisik anu katingali dina layar.

'Kuring indit sababaraha dinten sareng sumping saheulaanan tina skor episode mimiti. Kabeneran keur kuring, aranjeunna dipikacinta eta. Prosésna panggampangna nyaéta kusabab maranéhna terang naon anu diperyogikeun sareng urang nyandak waktos pikeun ngobrol ngeunaan eta. Kuring éta lajeng tiasa mendakan tarosan anu pas pikeun acara. Saatos sababaraha musim, kami parantos berkembang kamampuhan pikeun komunikasi ngeunaan musik. Karakter acara éta geus tumuwuh sareng parantos kalangkungan. Urang ayeuna gaduh seueur teuing pangalaman sareng petualangan pikeun ngagambar tina titik awal pikeun ngabahas musik ".

Waktu ditanya tentang kumaha ngagentoskeun Bosch ti proyek anu sanés anu dikeureuyeuh, Voccia nanggepan, "Hal kahiji anu kaluar-kuncén nyaeta 'aplikasi anu kawentar tina underscore.' Unggal usum Bosch pisan kawas buku sareng bab, tinimbang runtuyan episode. Ku sababaraha cara, éta kawas pilem 10-hour. Hal ieu ngamungkinkeun urang kana nerangkeun carita ngeunaan rasio luhur dina jejer 'dasi' ''.

"Dina kerangka episodic urang, ieu ngabebaskeun waktos pikeun difokuskeun aspék béda tina karakter jeung hubungan. Allowsta ogé ngamungkinkeun urang pikeun misahkeun sababaraha ménu musik musik 'rajapati detektif rajapati' sareng anu wajib sareng masihan hal anu kuring nelepon 'Bosch Burn.' Ngaduruk ieu nyiptakeun sawaktos carita ngalir tanpa ngarambat sareng tegangan ngawangun sarta ngawangun sareng ujug-ujug aya réalisme anu kasadaran jeung kasadaran halangan dina karakter sareng rasa lokasi. Seringna iraha musik nambihkeun kana kasaruaan, waktos nuju nélékkeun tegangan anu ngawangun sareng ngawangun sareng carita carita ngucapkeun tina prosa kana puisi. Salah sahiji tangtangan abdi utama dina acara ieu kumaha ngiringan musik kalayan drama, nyayogikeun yén émbaran émosional tambahan atanapi fungsi rongéng, kaluar sarta tetep ngajaga kaduruk. Bosch salaku acara boga hiji cara idiosyncratic of grinding onward sareng duka kali handap dina patok. Ku ngagunakeun musik dina aplikasi ngahaja anu panginten, gaganti anu digentikeun ku cara konvensional, kami sanggup nyangking hal anyar ngeunaan genre anu. Ofasaséh teuing pikir dimana tempat musik dimimitian tur eureun Bosch. "

Kuring disebutkeun kana Voccia yen, bari ngadengekeun musik na kanggo Bosch, Kuring nguping bagéan reminiscent tina Bernard Herrmann sareng sajaba sanés anu ngingetan kuring ti John Barry, khususna dina senar senar. Kuring nanya lamun dua komposer pilem iconic ieu miboga pangaruh kana karyana. "Leres pisan!" Jawab Voccia. “Skor Bernard Herrmann pikeun film Hitchcock kacida teu kuat dina kuring anu tumuwuh. taksi Supir, Fahrenheit 451, sarta jangar datangna rada sering dina mémori musik abdi. Hermann henteu nganggo blok repetitive tangkas sarta ensembles sareng orchestrations unorthodox na anu endlessly mereun. Aya ogé Vibe kana musik na anu seueur 'lami Hollywood'dina cara nu teu aya anu sanésna kanggo abdi sareng Abdi sok nyobian ngasupkeun sababaraha kana réncang Bosch salaku bagian tina grounding kami di Los Angeles/Hollywood lingkunganana.

"John Barry ngoleksi nonoman. Kuring idolized James Bond salaku nak na mah tos nonton film eta ratusan kali. Saloba Abdi bogoh tulisan senar na naon sih ngagaduhan kuring éta kai sareng vibes tékstur-Na. Salah sahiji gerakna favorit abdi éta cara anjeunna tiasa ngajagaan anjeun kana dunya sagemblengna béda kalayan langsung, naha anjeun dumadakan bade di jero cai, ka handap gang, atawa angkatan gravitasi nol.

"Kuring pikir diantara komposer pilem aya nurun tina hal Beatles vs. Stones anu bade sareng John Williams sareng Jerry Goldsmith. Kuring sok geus pageuh dina Tim Goldsmith. Chinatown éta bagian badag tina sawala mimiti urang tentang Bosch sarta Kuring geus pernah bener gotten leuwih eta. Ku cara kuring sorangan, abdi nyobian damel di sababaraha pangaruh anu aya dina seueur alat-alat, atmosfir, sareng toél saeutik nu séjénna. Chinatown mimitina kagungan waktos perait anu bener sareng dicekelna nyalira. Goldsmith sumping sareng restoretan gancang sareng nyiksa hal-hal na kandel sareng henteu wajar. Kuring coba mawa palajaran sareng abdi iraha kuring diuk pikeun nulis.

"Komposer séjén anu gaduh pangaruh anu ageng ka abdi yén abdi pikir paparan di Bosch musik nyaéta Toru Takemitsu. Nya kombinasi elemen musik 'kasar sareng lemes' sareng anu dicampurkeun musik kalayan sora lingkungan mangrupakeun pelajaran anu kuring sering dipaké dina acara. Lalajo pilem na, abdi masih tetep ditipnotiskeun ku parangkat-ini anu anjeunna berbeurut ngaliwatan busur carita. Nya kombinasi pangaruh Impressionist Perancis sareng musik Jepang tradisional seueur teu bisaeunangkeun ka kuring. Ogé panempatan musik na, éntri sareng kaluar anu kawin salaku musik sorangan. "

Kuring ogé ka Voccia yén kuring kapendak ku saurang rekaman seniman séjén dina Bosch. Salah saeutik musik iringan éta yén pikir éta pisan bahas bakal aya dina awal episode "Blood Under Bridge" (Usum 3, Episode 5), nalika dua detektif pulisi nganjang ka awéwé pikeun nginpokeun yén putrana parantosan ditelasan. Adegan ieu dipirig ku rékaman Melancholy ti Charlie Haden ti "Going Home." Kuring nanya Voccia kumaha anjeunna mutuskeun iraha sareng dimana nganggo rekaman anu aya aya dina skor-Na. "Xta téh 100% Michael Connelly," manehna direspon. "Anjeunna ngagaduhan asih sareng kanyahoan jasi musik. Anjeunna kalahal janten pilem dokumenter ngeunaan saxophonist Frank Morgan Sora panebusan. Michael Connelly terang saha maén dina mana albeum jazz cara budak anu bush-haired terang stats baseball dina pilem heubeul. A loba pilihan musik dina acara saleresna kaluar na tina buku na. Harry Bosch mangrupikeun jazz anu badag sareng sering aya rujukan kana bagean jinis lagu nu tangtu dina buku.

"Ieu salah sahiji bagian favorit abdi tina acara. Kami jadi bersyukur urang meunang nganggo rékaman nyata. Createsta nyiptakeun atmosfir anu sampurna-tempat megah sareng kompléks. Expressta éksprési Harry Bosch sangkan sampurna tur nyiptakeun pisan jejero kana karakter sareng acara sakabéh. Reallyta ogé bener ngabantosan tetep kuring dina tangtosna salaku counterpoint kana musik anu kuring jieun. Dina téran anu sami sareng anu sanés-na titanti. Sakapeung kuring bakal nelepon lanceukna, abdi ogé saurang musisi, sareng nyarios "Naon anu kuring lakukeun? Nanaon ... ngan nulis cue anu kaluar tina sababaraha Coltrane! "

Voccia angkat ka jéntré dina mékanika ngarekam musik-Na. “On Bosch sareng di kalolobaan skor kuring, abdi maénkeun sadaya instrumen sorangan kajaba bagian tarompet, "écésna. "Campuran saleresna instrumen kacatet langsung kana virtual nyaéta ngeunaan 60 / 40. Kuring ogé ngalakukeun sakabéh tina rékayasa sareng campur kode. Abdi bogoh maén musik sareng Abdi bogoh rékayasa.

“Kanggo monitor, abdi nganggo PMC IB1s, Genelec 1030s sareng sababaraha narasumber Auratone leutik pisan. Ampir sagalana bakal dirékam ngaliwatan sapasang preamps BAE 1084 jeung Bootsy Mod to dua interfaces UA Apollo. Salah sahiji Apollos kanggo ngarékam sareng lian is setup salaku patchbay pikeun kempelan abdi prosesor sinyal outboard ti 70s kasep jeung 80s pertengahan. Kuring boga Korg SDD-3000, Roland RE-201 Spasi Echo, leksikon PCM60, 70 & 80, sareng Eventide H3000 disetél salaku aux ngirimkeun ti Digital Performer. Pakarang rusiah sanajan mangrupakeun leksikon Prime Time 93 ti 1979. Mah make eta pikeun nyieun sagala rupa tekstur éndah sareng sampel kalayan 256ms na reureuh memori reureuh. Pikeun abdi, nya éta bagian anu paling musik tina alat pamrosésan sinyal piringan anu kantos dirarancang. Moreta leuwih tina alat batan jeda.

"Kuring ngaraos-bener mikaresep rékayasa, ku kituna-taun kuring tos dikumpulkeun sagala rupa preamps, compressors, EQs sareng mikropon pita aneh. Abdi warna disada sering langkung emosi batan catetan anu asli. Upami Abdi teu gaduh sora anu sanés, taya nu catetan moal ngaraos, tapi leres kalayan catetan nada anu kakara kaluar luncat dina anjeun sareng musik mimitian nyerat diri. Kuring ogé boga kaayaan synth modular anu kalemah 'kaluar tina kadali' anu nganggo sakapeung salaku sumber sora ku rupa VCOs sorangan tapi lolobana salaku pamrosésan luar sinyal. Ata seueur fun. Synths modular ka abdi téh Generators gagasan murni sarta kami sabenerna dina jaman emas ku kitu loba désainer cemerlang nyieun modul anyar. Ista ngecas nyiptakeun sacara kénging piceun jauhna tina layar komputer sakapeung atanapi kaleungitan dina éta rusuh intuitif primal.

“Gagasan kuring resep waé waktuna kuring sanggup dina sajumlah unggal proyék anu ngumpulkeun sora sareng tékstur anu sanggup dipaké dina skor. Kuring salawasna neangan sora anu signature. Sakapeungna mangrupakeun rantay sinyal anu nyiptakeun 'suasana haté', sakapeung téh mangrupa alat maya anyar anu kuring damel di Reaktor atawa bank prasetél anu kuring jieun na synth. Kadangkala kacida Lute di 15 ti Mesir kuring kakara meunang dina eBay kacatet ngan micu katuhu. "

——————————————————————————————————————————————————— ————————

Dina bacaan anu mimiti dina séri ieu, sutradara Laura Belsey nyarioskeun sépé sora “endah” singket panguat pikeun puji lamun nyarios ka lokasi lokasi. "Kuring reuwas kumaha alus sora réngsé nepi keur nganggap sabaraha anu luar biasa ribut sababaraha lokasi urang," ceuk manehna.

Anggota konci jabatanna nyaeta sora mixer témbal Harber, CSA, anu nepikeun kana kasusah-abjad Belsey. “Meunangkeun dialog beresih dina jalan anu riweuh jeung di dunya sacara umum nyaéta hiji tugas urang cobian mindeng ngabéréskeun Bosch"Anjeunna ngawartoskeun kuring. "Kawas sakabeh Productions némbak di lokasi, urang coba ngadalikeun naon anu lumrah sareng masihan pos-produksi lagu dialog padet anu jelas anu bakal nulungan telegraf kecap sareng cariosan. Urang ngalakukeun ieu kalayan hartosna éksternal sapertos kontrol lalulintas ogé pamasaran liberal di mics wireless. Sajaba ti éta, ngabogaan gawé babarengan jabatan kaméra penting pisan, sangkan bisa ngahindarkeun dorongan pikeun némbak lénsa lega sareng kedap dina waktu anu sarua. Ieu nyegah masalah anu sering-kadenge ningali shot lega saatos dédéngéan lavalir saenggang, raket anu micer aktor anu hurung kontra sih naon anu katingali. Tanpa bantosan Direksi Fotografi di acara ieu, hal ieu moal bakal langkung kénging di tingkat mana waé, sareng Patrick Cady sareng Michael McDonough ngarti totalitas sareng tujuan ngajantenkeun carita dina konsér.

“Pondok sistimna ayeuna-waktos ngawujud sareng teu malire rekaman Aaton Cantar X3 nu parantos nyieun prosesna sareng damel pisan nimbl, lelap, sareng sonically henteu layak. Struktur sora na gain ngajantenkeun kuring nyampurkeun sacara agresif sareng panasna langkung seueur tina kalangkung anu dipintun di posting mikacinta ningali sareng ngadenge. Ogé Abdi bogoh ranté metadata terpadu ogé cara pisan fléksibel anu tiasa dibasikeun ku sakumna sistem. Kami ngagunakeun sistem nirkabel Lectrosonics pikeun booms sakaligus aktor anu urang kawat nganggo mika DPA 4071 atanapi 6061. The DPAs campur ogé mibanda mics booming sareng rig kami dina sagala rupa lénit anu urang sumping. Dina kutub booming, urang condong nganggo Sennheiser MKH 50s, Schoeps CMIT, atanapi Sanken CS3e pikeun leuwih tarik gumantung kana kabutuhan ".

——————————————————————————————————————————————————— ————————

fans Bosch bakal bagja terang yén serial parantos dibenerkeun nalika usum kagenep. Dina wawancara jeung Tampa Bay Times April ieu, Connelly ngungkabkeun yén usum hareup bakal dumasar kana novél 2007 Na The Overlook, tapi, anjeunna nambahan, "ku sababaraha apdet. Basedta didasarkeun kana térorisme; ayeuna eta ngalibatkeun térorisme doméstik. "Aya ogé bakal aya sababaraha élemén tina novel Bosch Connelly panganyarna Poék Haram Peuting, maksudna tuluyan langsung tina storyline anu ditetepkeun dina ahir Usum Lima waktos anu mana Harry dimimitian pilari ka perkara bunuh tiis tina putri rumaja ti Elizabeth Clayton (Jamie Anne Allman), pecandu anu narkoba anjeunna ngalaman kana kaayaan sumangetan pikeun bust haram raket opioid. Kuring yakin kuring nyarita ka pengumuman Harry Bosch (sareng Michael Connelly) nalika kuring nyebutkeun yén kuring hariwang kalayan ngaharepkeun usum genep anu (sareng mudahan henteu lepas).

Bagian 1 ti séri ieu tiasa ditingali Ieuh sarta Bagian 2 Ieuh. Abdi hoyong hatur Allie Lee, Pamingpin of Publicity di Amazon Prime Video, kanggo pitulung henteu mirah nya dina nyieun séri-artikel ieu mungkin.


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)