imah » diulas » Tingali sareng Sora "Ms Mysteries Murder Modern urang Fisher "(artikel 1 of 2)

Tingali sareng Sora "Ms Mysteries Murder Modern urang Fisher "(artikel 1 of 2)


AlertMe

Geraldine Hakewell salaku Peregrine Fisher, ka hareupeun kaméra sarta di tukangeun kabayang mobil olahraga nya, di Mysteries Murder Modern Ibu Fisher. (Sumber: Unggal Productions Awan)

Unggal Productions Awan ' Mysteries Murder Modern Ibu Fisher, serial televisi Australia anu ngagaduhan premiere AS na dina jasa streaming Acorn TV dina April ieu, duanana mangrupikeun acara detektif ultra-stylish ku kabaran nu kaburuhanan cahaya sareng ode tina "ayun 60s." Saperti judulna nunjukkeun, éta hiji spin- off tina Mysteries rajapati Miss Fisher, anu jadi hit internasional utama nalika debut di 2012, ngungkabkeun dina téritori 100 sareng jadi salah sahiji ékspor TV pang populerna di Australia. (Séri dijadikeun perdana AS dina PBS.) Dumasar kana novel by Kerry Greenwood, Mysteries rajapati Miss Fisher dipuseurkeun di sabudeureun Phryne Fisher (Essie Sadikin), wanoja sareng ahli waris anu bebas anu nganggo pakaya warisan nya jadi detektif swasta, ngarengsekeun kejahatan sareng ngabenerkeun kabeneran bantosan sosial di Melbourne anu telat-1920s.

Dijieun na diproduksi ku Deb Cox sareng Fiona Eagger (anu ngadegkeun unggal Productions awan sareng ogé nyiptakeun seri baheula), Mysteries Murder Modern Ibu Fisher Béntang Geraldine Hakewell salaku Peregrine Fisher, nu Eagger nerangkeun salaku "kaponakan awewe anu aslina Miss Phryne Fisher anu ngayunkeun gaya hirup sareng kabeungharan bibi anu kawentar sanggeus Phryne mana anu leungit dina dataran luhur Nugini. Sanajan dua aranjeunna pernah gaduh kasempetan pikeun nepungan, Peregrine ngucapkeun sumanget anu sarua, kapikiran ku akal sosial, sareng asih fashion sakumaha bibi kasohor nya. "Peregrine megatkeun nuturkeun laci ti bibina salaku detektif swasta, dibantuan Birdie Birnside. (Catherine McClements), pamimpin di Adventuresses 'Club (masyarakat awéwé profésional), sareng Detektif James Steed (Joel Jackson). Steed's saurang punjul Pras Kurpas Percy Sparrow (Nagreg Batu) mangrupakeun anggota anu terpadu korupsi séksis anu henteu kaganggu kalayan klub anu Adventuresses '. (Sparrow ngécé nyebut Peregrine "Lauk sakedik.")

Ibu Fisher lumangsung kira opat puluh sanggeus serial aslina, dina 1960s pertengahan. Eagger ngécéskeun ka abdi rationale kanggo éta setelan. “Waktu nyieun runtuyan anyar, kami bungah pisan ngalangkungan dunya anyar sareng jaman anyar pangebasan awewe. Kawas 1920s, anu '60s nyadiakeun dunya carita rongkah anu langkung subur pikeun robah politik jeung sosial. Kabebasan nu dibéré ka awéwé di 1920s sakitu legana disebatkeun deui saatos Perang Dunya Kadua, sanés nepi ka 1960s anu masyarakat mimiti muka deui deui nyakingan parobahan. Aya sinergi alami antara dua période ieu. Jaman 1960s ogé boga poténsi anu sarua pikeun gaya glamorous sarta gaya ngerakeun éta Miss Fisher dipikanyaho pikeun. "

Diomongkeun di 60s, ngaran Ibu Fisherjalu kalungguhan James Steed nunjukkeun saendos ti topi naon seueur jalma nganggap séri 60s ayun pamungkas Tukang males kanyeri, anu lumpat dina tipi Inggris ti 1961 kana 1969. (ABC ngimpor acara ka AS pikeun tilu musim terakhir anu terakhir). Tukang males kanyeri, anu dibéntangan Patrick Mcnee salaku agén British Intelligence John Steed, éta sauntuyan-dasar anu ditingali dina gambaran kolega bikang Steed urang, mimiti Cathy Gale (Honor Blackman), disusul ku Emma Peel (Diana Rigg), sabab éta henteu ngan langkung hadé tina Steed (duanana awéwé ngagaduhan gelar elmu), tapi maranéhanana ogé seueur anu biasana ngiringan fisticuffs sareng jahat bad. (Awéwé éta ahli ahli bela diri ogé.). Eagger negeskeun sambungan antara dua seri. “Detektif James Steed memang ngajenan maja-bener kana runtuyan TV nu 1960 Tukang males kanyeri"Kuring ngawartoskeun kuring. “Anjeunna saurang detektif anu kalapa di tengah pasukan pulisi puguh, tapi anjeunna tetep kerja sama sareng getol sanajan harianana. Steed mangrupikeun karakter anu parantos tinggalkeun optimistis seueur nga-administrasi hukum, sumanget tarung Peregrine sareng kumawula ka kaadilan ngajadikeun aranjeunna tim anu kuat-mana iraha aranjeunna ngatur kana hal. Dialog witty, anu senang sareng elemen basa-dina-macana tina Tukang males kanyeri éta sakabéh aspék kami Drew on. Papakéan Cathy Gale diideuan papakéan kami pikeun Birdie Birnside. Karakter Emma Peel nya éta pisan pikaresepeun sareng daméy sareng batu hébat pisan ka Peregrine. "

Pikeun runtuyan ku sudut pandang féminis, éta henteu heran yén Unggal Awan parantos serekkeun awéwé di posisi konci; tilu ti opat episode usum kahiji anu diarahkeun ku awewe sareng séri 'DP (Diréktur Fotografi) nyaéta Kathy Chambers. "Di Unggal Awan, urang sombong kana nganteurkeun eusi awéwé anu dipimpin sareng disusun deui," ceuk Eagger. "Unggal Awan geus ngajengkeun anu kuat pikeun ngawakilan awéwé di hareup jeung di tukangeun layar industri, ngirimkeun pésta awewe-bikang pikeun panongton internasional sahingga memang deui éta janten pilihan anu ngahaja mikeun sora awéwé anu ngandung pilem pilem anu cemerlang. Sobat kami alus, berbakat Kevin Carlin diarahkeun telemovie [seri anu kadua 'episode' Dead Beat '] sareng damel pakasaban anu sanés ogé, leres pisan sadaya ngeunaan inklusif. "

——————————————————————————————————————————————————— ————————

DP Kathy Chambers dina susunan Mysteries Murder Modern Ibu Fisher (Sumber: Unggal Productions Awan)

DP Kathy Chambers hirup sareng jalan di Melbourne, Australia. "Kuring digawé di industri pilem sareng televisi didieu saprakeunna réngsé sakola sakola dina abad ka-ahir," ceuk Chambers. “Kuring mimiti hirup berpungsi, mimitina minangka clapper loader, teras janten puller pokus, lajeng saurang operator dina film film didieu di Melbourne. Sanggeus budak urang lahir, kuring ngajat kana unit kadua dianggo dina acara TV, diantarana Kahirupan Rusiah ti Kami, Rajapati Kota, sarta Wentworth. Dina 2015, abdi ngiringan DP Wentworth. Saprak harita kuring geus némbak seri tipi di Melbourne. "

Kuring ka Chambers Teu sangka, kawas aslina Miss Fisher runtuyan, Mysteries Murder Modern Ibu Fisher ngabogaan tampilan cinematic kana sabalikna tina runtuyan televisi standar, sareng nyebutkeun sabaraha manehna kahontal éta. “Ieu leres pisan anjeun nyebutkeun Ibu Fisher ngabogaan 'katingal cinematic,' "Chambers direspon. "Kuring resep ngaraos anjeun pikir, sareng Fiona Banks, diréktur setélan urang kanggo acara. Sangkaan abdi perkara kasaimbangan. Jelas kami dina jadwal TV di dieu, sanes film anu langkung seueur, janten kedah janten pragmatis ngeunaan sabaraha sering kami nyarios 'neundeun 100 tina lagu di dieu,' sareng ngantep dololna aya pakasaban na. Aya sababaraha sinyalna anu diperlukeun dina acara sapertos Ibu Fisher. Direksi sareng rai peryogi pilihan nalika aranjeunna maén sareng rhythms komedi tina acara sapertos sapertos. Canta bisa hartosna yén, sababaraha dintenna dina set, urang terus ngagunakeun dua kaméra ngan pikeun ngamangpaatkeun halaman halaman. Ieu sanés panunjuk 100! Anjeun! Kawas kalolobaan hal dina TV, éta kolaborasi. Dina pre-produksi, sutradara, kahiji Masehi, sareng abdi damel dimana urang tiasa mampuh jadi saeutik leuwih sabar dina jadwal, teras éta pakasaban kuring pikeun milari saloba eusi filmic kana jelema momen adi. Ampir salawasna ngahiji yén bahan anu leuwih kompleks meunang waktu tambahan sareng, ku kituna, pendekatan langkung film. Kuring ngabayangkeun taun mimiti kuring di fitur mantuan di dieu. Saur abdi ka basa asli nyaéta 'filmic' sareng ayeuna kuring kagungan laju televisi. Ieu ceurik geulis alus, Jigana. "

Kuring teras ditaros Chambers naon éta tantangan jeung syarat pikeun bioskop anu unik pikeun dérét ieu sabalikna runtuyan séjénna anu manéhna dikeureuyeuh. "Aya sababaraha bédana anu cukup tangga antara Ibu Fisher jeung pakasaban kuring sempet kakara réngsé, nu éta Usum Tujuh tina Wentworth. Wentworth ditémbak ampir sagemblengna dina set, sedengkeun Ibu Fisher ditémbak ampir sagemblengna dina lokasi nyata. Contona, The Adventuresses 'Club mangrupakeun wangunan didaptarkeun warisan. Jalma percanten urang sareng imah 60s anu direnovasi maranéhanana. Tangtangan utama sareng lokasi kasebut waktos kanggo waktuna pikeun ngagawekeun damelan umum kawas ngawangun velvets pikeun ngantepkeun kami moto panyambungan wengi-waktos di beurang. Jandela badag di Adventuresses 'Club parantos nyéépkeun waktos-waktos kusabab stoko sabudeureun jandéla. Lembaga anu ngurus nalika namankeun buludru anu penting pisan. Ieu mangrupa bagéan tina pakasaban kami pikeun mastikeun kami diwenangkeun deui dina lokasi-waktos anu sanés waktos, supados nyandak tanggung jawab ieu sacara serius.

"Kuring nebak tantangan pangbadagna urang lianna ieu némbak 1964 Melbourne di 2018 Melbourne. Dina pre-Produksi, aya diskusi panjang ngeunaan naon anu tiasa atanapi henteu tiasa katingali dina layar, naon atanapi henteu 'jaman. Ieu hartina Anjeun teu tiasa ngan pop jeung ngalakukeun hiji poé luar. Sagalana kudu leuwih dikawasa pikeun jenis ieu produksi. Desainer produksi urang Ben Bangay sareng timnya kalayan damel saé nyelokkeun 'hal' anu tiasa dianggo pikeun meungpeuk pamandangan modéren. Hal sapertos mobil, treuk, sareng témbok bata palsu! "

Diomongkeun ti séri '60s setélan, Ibu Fisher teu sapertos sapertos pakasaban alus teuing pikeun moto katingal sareng ngarasakeun tina jaman anu kuring panasaran lamun Chambers sareng tim dirina anu dipangaruhan ku pilem sareng acara TV tina 60s. “Ieu hiji hal lucu tapi sawaktos urang pertama kali ngamimitian milarian peralatan Modern pikeun Ms Fisher, urang sadaya katakma bakal asalna tina TV sareng pilem 60. Sakali Sakali kami dimimitian trawling ngaliwatan hal, sanajan, nanaon sih luncat kaluar di kami. Geus gancang janten Fiona Banks jeung kuring anu gaya sareng arsitektur anu dikeningkeun ku gaya anu aya. Simkuring miharep éta janten cahaya sareng terang - ampir cerminan kumaha kami katingal deui dina sakabeh jaman eta tinimbang rujukan husus kana sagala hal anu disusun ku 60. "Chambers lajeng ditambahkeun salaku bantahan, Meunangkeun Smart jeung Tukang males kanyeri"

Chambers ogé nyandak waktos pikeun ngenalkeun ngeunaan peralatan anu digunakeun tim nya. “Kami ditémbak Ibu Fisher dina Sistem Kaméra Arri Alexa disadiakeun ku Panavision di Melbourne. Pakakas ngandung dua XT Alexa sareng hiji mini Mini Alexa anu tetep, sacara éksklusif, di Ronin. Kami ditémbak di 2K 444. Kit anu ogé ngandung set hebat pisan tina Panavision Primo Lenses kaasup zum 24-275, lega zum 19-90mm zoom sareng sababaraha Primes Primo mimitian ti 14mm liwat ka 150mm. "

Dina kacindekan, Chambers ditawarkeun nyokot dirina sorangan dina kamajuan panganyarna seniman awewe anu dilakukeun dina industri anu didominasi jalu-lalaki "encouragingta leres tiasa masihan ningali awéwé langkung damel di tukang ku kaméra dina taun anyar Diversitynbédi dévérsitas, dina sagala uji, nyaéta hiji-hijina anu anu saé dina kahirupan. Ibu Fisher mangrupakeun conto sampurna tina bentang ngarobah. Dina acara kami, kami ngurilingan awewe HODs [Kapala Dinas] tur saésteu saé. "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)