imah » diulas » Tingali sareng Sora "Ms Mysteries Murder Modern urang Fisher "(artikel 2 of 2)

Tingali sareng Sora "Ms Mysteries Murder Modern urang Fisher "(artikel 2 of 2)


AlertMe

Awak kaméra nu syuting asupna henteu kaugi tina Peregrine Fisher (Geraldine Hakewell) kana Club Adventuresses di "Just Murdered," episode pilot of Mysteries Murder Modern Ibu Fisher. (Sumber: Unggal Productions Awan)

Unggal Productions Awan ' Mysteries Murder Modern Ibu Fisher (Spin-off tina Mysteries rajapati Miss Fisher), anu nyieun perdana AS na di April on Jaringan streams Acorn TV, Kawas sapertos televisi dina lampu usum panas anu dibaca, khususna pikeun pelesir ti jinis misteri-Thriller. Diwangun di Melbourne, Australia, kira-kira 1964, acara ngagabungkeun gaya visual, patojaiah, tulisan palinter, humor breezy, komo ngalingkuh roman sareng tradisional "bakal aranjeunna atanapi henteu bakal" hubungan antara karakter judul, detektif swasta Peregrine Fisher (Geraldine Hakewell), sareng detektif pulisi James Steed (Joel Jackson).

Henteu aya kiridit leutik anu séri 'gaya visual milik sutradara Fiona Banks, "sutradara set-up" acara (sapertos séri' mimiti diréktur, anu ngawangun nada sareng gaya acara). Urut redaktur, Banks helmed episode kahiji sareng pangahirna dina usum hareup ("Kejelasan" sareng "Murder Seasoned"). Bank parantos berpungsi dina sérél drama utama kanggo sadaya jaringan televisi Australia. Dina prosésna, manéhna saurang meunang dua Pangajén Pangajén Pangajén panghalang Awewe Australia Direktorat Pangajén (Pangangkat Pangatur dina Drama TV kanggo Wentworth sareng arah Pangahatur di Barudak Anak Mustangs FC). Ayeuna manehna berpungsi dina séri ABC AS Karang putus.

Diréktur Fiona Banks (sumber: IMDB)

Ngajawab patarosan kuring ngeunaan naha arah nya Ibu Fisher dipangaruhan ku film sareng acara TV tina 60s, Bank direspon, "Kuring melong seueur tipi televisi kanggo inspirasi, tapi, ahirna, éta sabagé komedi romantis Audrey Hepburn, sapertos komedi Charade, Libur Romawi, sarta Kumaha carana maok Juta, Anu resonated paling keur kuring. Nyaan hayang tujuan rasa cahaya sareng skala anu tiasa parantos teuas pikeun ngahontal dina jenis televisi jaman anggaran anu saé, sareng urang nyobaan ngajaga pigura anu lega sareng berehan-gancang. Klub anu Adventuresses 'nyaeta titik urang tina hormat pisan kana séri aslina, jadi DOP Kathy Chambers sareng kuring mutuskeun pikeun ngagambarkeun dunya anu leuwih pendék, moodier saméméhna ti abad ka-dieu.

"Kuring geus dipaké papan papan dina karya kuring, tapi kuring ngaku ngaku pisan low-tech di pendekatan abdi! Kuring ukur make eta nalika ngawangun urutan stunt pisan kompléks, sareng boga artis storyboard tarik aranjeunna ku leungeun ... sakumaha Abdi artis awon di dunya. Kuring nyokot seueur foto dina lokasi dina pre-produksi, sareng anu pigura pasti heran sering mungkas dina layar. Jigana kasang tukang kuring salaku pangropéa ngamungkinkeun kuring pikeun visualize pigura sareng sekuen carita rada gampang, sareng samentawis kuring nyiapkeun sareng meungpeuk pamandangan, tapi resep janten fléksibel kana kamungkinan gagasan anu hadéna nyariangan dina dinten pamoto.

"Gawé sareng para aktor ayeuna kabagjaan poko abdi dina sadaya prosés ngarahkeun. Mimitina, seger kaluar ti édit suite, abdi ngaku kuring leuwih ti rada terrified tina pisan pamanggih sabenerna nganyatakeun pikiran kuring keur ieu individu amazingly berbakat sareng wani. Kuring indit jeung teu sababaraha kelas akting pikeun nyobian ngarti prosés anu langkung saé, sareng kakara réngsé pikasieuneun sorangan malah langkung! Tapi, pangalaman dina duanana ngarahkeun sareng hirup, parantos ngajantenkeun abdi percanten ngaréspon emosional pikeun bahan sareng pagelaran, sarta ngan ngobrol wae liwat. Sigana dianggo pikeun kuring. "

Bank geus mendakan dina Ibu Fisher janten pangalaman pisan rewarding. "Salaku diréktur set-up, abdi éta bungah bisa boga sora dina tuang tina acara, sareng éta bener pisan bangga matak kami dirakit. Geri [Hakewell] nyaéta ngadegna pisan tina bagian anu mimiti, sareng anjeunna ngatur bar nu luhur pisan. Joel [Jackson] éta pasangan sampurna nya dina kajahatan, sareng aranjeunna oge ngan lumangsung duanana pikeun bersaing pikeun judul aktor anu paling pikaresepeun anu ku abdi kantos damel. Catherine [McClements, anu maénkeun Birdie Birnside], Tahu Sumedang [Truslove, Samuel Birnside], Louisa [Mignone, Violetta Fellini], Nagreg [Batu, Kapala Kur'an Percy Sparrow], sareng Katie [Robertson, pulisi Connor] ngawangun hiji kreatif, kolaborasi kreatif kira-kira aranjeunna anu matak badag sarta hak husus pikeun saksi.

"Awak ... ogé kuring damel sareng seueur aranjeunna sateuacan, sareng éta sadayana didinya kusabab pangantenna saé pisan. Sareng Kathy Chambers sareng abdi sempet digawé babarengan dina Wentworth, Sarta manehna meuli loba awak nya ti dinya. Ben Bangay, desainer produksi anu berbakat urang, gaduh markisa pikeun desain abad ka-pertengahan, sareng mangrupakeun salah sahiji nu pangalusna, paling émosional pinter sareng tukang ters desainer anu kuring kuring kolaborasi. Para kapala departemén, sapertos Lynn Wheeler, sareng rai cemerlang kami, Ben Joss sareng Phil Watts, pangan ogé ahli heubeul. Desainer costume Maria Pattison nyaéta raray anyar pikeun abdi, tapi damel saé pisan. Kebat geulis tiis maén sareng! "

Sakumaha didadarkeun di di artikel saméméhna, anu Ibu Fisher séri ngagambarkeun partisipasi anu awéwé tina awéwé dina industri televisi didominasi jalu-lalaki, hiji hal Bank anu gratified ku. "Anu diréktur bikangna anu langkung lengkep ihwal kana acara televisi hiji hal anu kuring ngalaman-waktos langkung sering ti Abdi hoyong manéh kana taun-taun. Untungna, kuring pikir ayeuna-ayeuna ayeuna parantos di kami, najan parity pinuh kénéh jalan panjang pisan pikeun séntor awéwé. Jeung hal anu écés laér parah di dunya fitur.

"Saatos gaduh putri katilu abdi, abdi nyandak sababaraha taun kaluar tina ngarahkeun, sareng ditaroskeun serius naha bakal kantos tiasa dibalikan deui karir mah. Sababaraha produser jalu pisan supportive wanti kuring balik. Janten, pangalaman pribadi abdi anu saatos waktuna janten diréktur awéwé, sareng abdi parantos kagungan kasempetan pikeun berpidangan sawatara program tingkat pangluhurna anu digawe di dieu di sawatara warsih pamungkas. Tapi kuring ngaraos saé pisan yén Kami dina minoritas mutlak gaduh pangalaman ieu. Jeung industri boga cara pisan, anu panjang pisan pikeun anjeun ngajantenkeun sauntuyan direksi anu dianggo sareng nétélakeun carita urang anu langkung wawakil ti dunya urang anu beragam beragam. "

——————————————————————————————————————————————————— ————————

Mysteries Murder Modern Ibu Fisher merlukeun musik anu tiasa ganti antara moments patojaiah jeung bahaya kitu ogé torek, anu langkung seueur (sareng sakapeung romantis) mélodi has jaman dina ngarojong nada komedi anu ogé. Pikeun minuhan sarat, séri tiasa dianggo moal saurang, tapi tilu berbakat anu punjul pangajén komposer anu dianggo dina tandem.

Komposer Burkhard Dallwitz (sumber: Saban Productions Awan)

Salah sahiji komposer layar anjog Australia, Tien Juara Golden Globe Burkhard Dallwitz nyaeta Samaun tina 30 taun duanana film film (The Truman Tembongkeun, The Jalan Balik) jeung drama tipi (Underbelly, Wolf Creek, Pine Gap). Brett Aplin mangrupa AFI sareng Australia Screen Music Music Award-unggul komposer anu anu dikeureuyeuh seueur film fitur (James Cameron's Deepsea tangtangan 3D), Documentaries TV (Todd Sampson urang Awak Hack) sareng langkung ti 80 episode televisi barudak (Mako Mermaids, Biro Hirup Sakti.) Dmitri Golovko mibanda langkung sapuluh langkung pangalaman nyieun musik jeung sora pikeun film fitur sapertos sapertos Red Hill jeung The Hitman urang pangawal (musik tambahan), serial TV, komérsial, sareng video kaulinan. Kuring éta bisa wawancara Dallwitz salian sia sababaraha input ti Aplin sareng Golovko ogé.

Kuring ngamimitian ku nanyakeun Dallwitz kumaha komposer kaanggo lakukeun musik keur Ibu Fisher. Naha aranjeunna nampi eupan balik ti produser, direksi, atanapi panulis dina naon anu aranjeunna ditéang atawa aranjeunna angkat sareng naluri sorangan? "Awalna dina prosés urang bahaskeun ku 'sora' ti séri sareng produser, rai sareng direksi," jentrena, anjeunna parantos mutuskeun yén urang henteu kedah lirén budakna kasulitan skor 60s, tapi saatos anu langkung modéren ku éta 60s sareng pangaruh retro lega lianna bakal dianggo ogé. Paling sadaya nya kedah janten senang, jadi skor fabulous Daniel Pemberton pikeun film sapertos Ocean's Eleven sareng sequelsna nya éta "touchstone" salaku éta titik tina jaman 60s James Bond skor diantarana. Musik samentara ieu dipilih ku rai anu ngeunteung kana hal ieu sareng, nalika kami ngamimitian nyetak, sadaya kacana dina kaca anu sami. Ti dinya, urang percanten ka naluri urang sorangan sareng nganggo pangalaman kami pikeun ngalatih skor anu cocog sareng gaya sareng jaman, sareng pikeun ngarojong narasi. Pintonan, Aksara, jeung desain produksi éta kitu hébat dina Cik Fisher yén ieu moal hésé dipangaruhan. Ti dinya, kami nampi saran ti produser sareng sutradara sareng ningkatkeun perbaikan dugi ka kami kabéh pikaresepeun dina hasil ahir. "

Sedengkeun pikeun tantangan dina nyiptakeun musik kanggo acara sapertos Ibu Fisher dibandingkeun seri sejenna anu komposer parantos dikeureuyeuh, Dallwitz ngawartoskeun kuring, "Jauh tina seueur basa sareng karajinan tina nyetak pilem anu kasimpulan umum sareng sadaya jinis Productions; musik anu kedah janten karunya sareng film éta, ngabantosan dongéng, sareng ngalayanan panempoan filmmakers. Setelan 60s, kumaha oge, éta unik sareng, samentawisana nyayalakeun sababaraha tantangan, hal ieu sadaya nikmat! Setelan jaman diwenangkeun urang maén dina sandbox béda, migunakeun instrumen sareng alat-alat anu pakait sareng jaman anu urang henteu normalna tiasa gawekeun dina skor anu leuwih ageung. Seueur komposer layar nganggo tangtangan ti hiji skor anu biasa sareng ieu pasti masalahna Cik Fisher. "

Sareng setelan 60s, sacara ampir wajib nganggo rekaman ti jaman ka ngagedekeun eta sareng Mysteries Murder Modern Ibu Fisher henteu nguciwakeun di jabatan éta. (Para tarjamahan AS bakal mantenna pikeun nengtremkeun panongton Australia sababaraha standar batu 60s akrab.) Kuring nanya ka Dallwitz anu nolak mutuskeun nalika dimana dimana ngadamel rekaman nu aya dina skor acara. "Sabenerna, ieu biasana kaputusan anu dijieun ku direksi jeung produser ditéang ku pengawas musik," paparna. Theyta mutuskeun bagian mana pilem kedah dibarengan ku musik anu dilisensikeun, sareng kami saatos sésana. Saos kieu, kaputusan anu patali jeung lagu anu kapilih dipilih sering tiasa nyuguhkeun biaya, sabab ngadaptarkeun rekaman anu dipikanyaho tiasa pisan murah pisan. "

Waktu kuring nanya anu gawé di antara komposer pilem sareng TV parantos dipangaruhan, abdi ngagaduhan tilu réspon anu beda sareng matak ti komposer. "Kuring pisan mikaresep karya Thomas Newman, David Buckley, sareng Jeff Beal," ceuk Dallwitz. "Abdi henteu damel ti-ayeuna John Williams," ngaréspon Aplin, "sadta sedih kuring saeutik yén salah sahiji tren ayeuna nyetak pilem modern geus jauh tina wirahma sareng téma. Meureun kuring ngaraos kolot baheula tapi John Williams nyaéta master peralatan tematik. ”Sareng jawaban Golovko parangkatna," Pangaruh musik film abdi pangbadagna nyaéta karya Bernard Herrmann sareng Jerry Goldsmith, kitu ogé Johan Johansson sareng Daniel Pemberton. "

Hatur nuhun kana kamajuan dina komposer teknologi, pilem sareng televisi henteu deui kudu ngan ukur ngandelkeun musisi studio maén skor sareng ayeuna tiasa muterkeun musik sorangan. "Salian ngarekam gitar listrik sareng akustik hirup, kahadean tina cemerlang Dave Herzog, saeusi manehna kanggo Cik Fisher anu dilakukeun ku unggal urang ngamangpaatkeun Asép Sunandar Sunarya vast perpustakaan instrumen disampel na synths, "ngawartoskeun Dallwitz kuring. “Setup studio abdi diwangun ku Cubase 9.5 sareng Pro Tools HD dijalankeun dina dua Mac Pro urang. Parabot Pro berpungsi salaku master nu QT sareng disambungkeun ka karanjingan C24 anu citakan anu nampilkeun tata citase anu Cubase, ngahubungkeun via Focusrite Rednet 5. Mantau utamana via Focal SM9 sarta Genelec (SAM 8331A). "

"Waktu kuring nganggo Logic deui sateuacan Apple ngeureunkeun versi PC, kuring teuing ayeuna nganggo Cubase," ditunjuk Aplin. “Parabot disampelakeun kalolobaan badé di Wénna sareng Angklung Pro dina PC Windows 7 Master abdi sareng PC budak kadua. Sanaos unggal proyek anu béda waé sareng kabutuhan pustaka sampel béda, perpustakaan woodwinds anu alus teuing tina VSL, Sonic Couture's Vibraphone, the Series Series Cinematic Studio sareng Brass henteu nyebut kit Jaum drum ti VSL sareng Addictive Drums Cik Fisher. "

"DAW utama kuring [workstation audio digital] ogé péngkolan Cubase," émbutan Golovko. “Tapi kuring geuwat digawé dina FL Studio, tapi jieunan nyieun synth software parantos sajaba komposisi. Kuring boga Asép Sunandar Sunarya perpustakaan ogé sababaraha sora kuring sorangan Kuring geus dirékam leuwih taun; sababaraha anu kuring dianggo dina skor kanggo Cik Fisher. Samentara kuring kuring ngalaksanakeun gitar dina sababaraha abdi Cik Fisher cues, mayor tina skor dijieun tur dijalankeun ku ngagunakeun sababaraha pustaka alat. "

——————————————————————————————————————————————————— ————————

Dina tulisan ieu, moal aya kaputusan naha Mysteries Murder Modern Ibu Fisher bakal dikaluarkeun pikeun usum kadua. Fans aslina Mysteries rajapati Miss Fisherkumaha oge, tiasa ngarepkeun 1920s sleuth nyieun perdana film fitur nya di Miss Fisher & Crypt of Tears, Anu bakal dibéré pelepasan sandiwara anu diwatesan sateuacan di dinya ngaluarkeun streaming na dina Acorn TV. Kapingna anu parantos dikaluarkeun deui teu acan diumumkeun.


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)