imah » diulas » manajemén asset Media: tombol ka kasuksésan bisnis

manajemén asset Media: tombol ka kasuksésan bisnis


AlertMe

Kevin Usher, diréktur ruas na pamasaran produk, siaran jeung média, karanjingan

Dina usaha lingkungan média dinten ieu aya dina tekenan sengit pikeun ngaronjatkeun monetization eusi na ngamaksimalkeun Kevin Usher, Avidefisiensi operasional. Aranjeunna nuju diperkirakeun ngalakukeun leuwih-mun nyieun eusi leuwih pikeun leuwih platform na nganteurkeun ka beuki jalma-ngarah kudu manggihan cara anyar pikeun ngamankeun revenues, kalan jasa earn kasatiaan panongton, sarta nganteurkeun kabeh jasa ieu dina waragad handap.

Salah sahiji ruteu konci pikeun achieving Tujuanana ieu ngaliwatan manajemén asset media (MAM). Asalna, manajemén asset éta kasampak salaku fungsi-tingkat low, sarana ngajaga data eusi, utamana salaku Repository nu janten sakumpulan koropak nu disimpen di server atanapi dina arsip data.

Dinten, sistem MAM dianggep salaku investasi strategis konci. Eta nyadiakeun aksés lega skala kana eusi, tur eta tiasa nyandak hiji peran aktif dina identifying sarta promosi eusi nu boga kasempetan sharing napel eta. Jeung salaku Repository of metadata, ayeuna teh ditempo salaku haté prosés workflow na automation. MAM kedah dinten ditempo salaku engine workflow, nyetir prosés otomatis saloba mungkin, sarta kukituna ngurangan waragad sakumaha ogé porsi leuwih pasar sarta toko.

Pikeun nangtukeun sikap dinten ieu nuju MAM, karanjingan nembe commissioned parusahaan panalungtikan internasional ovum konsultan mun survey pamingpin bisnis on pintonan maranéhanana. Ovum spoke mun 125 individu - utamana di C atanapi dewan Tingkat - di nagara 21.

Narikna, usaha média tradisional kénéh sigana gaduh tempoan tradisional on MAM. Téh mangrupa "Sistim ongkos-éféktif pikeun ngatur audio jeung média eusi Anjeun", ceuk CIO tina salah sahiji genep studio pilem badag. The CTO tina salah sahiji operator sambungan kabel panggedéna di AS ceuk éta pikeun "pangropéa tina eusi media premium".

Avid-ovum-GRAPHIC_FINALefisiensi operasional

Langkung kasadaran canggih ti kemungkinan sumping ti entrants anyar kana industri. CEO klub maén bal utama Perancis, misalna, ceuk nu sistem MAM kudu "diwangun ngajaga fleksibilitas jeung scalability dina pikiran. manajemén asset bisa ngonpigurasi pikeun nguatkeun produksi sakuliah sababaraha lokasi sarta platform ". Jeung presiden fasilitas pos-produksi adzab kaluar yén" manajemen asset méré harti sakabeh anyar pikeun manajemén lifecycle eusi. Kauntungan core nyaéta pikeun ngurangan biaya operasional ".

Gemblengna, sanajan, kamampuhan pikeun ningkatkeun efisiensi operasional ieu hargana. 66% responden ngarasa yén sistem MAM maranéhna sempet lowered waragad distribution multiplatform maranéhanana. 50% ceuk eta sempet ningkat real-time kolaborasi antara professional média kreatif. Sarta 82% staggering of executives yakin yén MAM delivers mulang dina investasi di 10% atawa hadé. Éta nempo hiji ngurangan ongkos rata di pangiriman multiplatform of 20%, sarta gandeng nu ku nambahanana 17% dina revenues alatan produksi jeung distribusi gancang.

ngahiji

Ieu jelas ti survey, sanajan, anu MAM teu bisa nganteurkeun kauntungan dina sorangan. Eta geus jadi bagian tina sistem terpadu lega nu nyadiakeun seamless na, dimana praktis, workflows otomatis sakuliah solusi sababaraha ngical paralatan '. MAM bisa jadi jantung sistem, tapi lamun teu interwork kalawan périferal, loba nilaina keur leungit.

67% responden dicirikeun integrasi goréng kalayan sistem siaran aya salaku paling dipikaresep alesan pikeun implementations MAM gagal pikeun nganteurkeun mangpaat diprediksi. 53% nempo pamahaman cukup tina metadata salaku potensi gawang, sarta 50% kurangna program perbaikan prosés pakait sareng pelaksanaan.

Mangpaat nyata sistem MAM modern datangna dina kamampuh pikeun nyimpen, update jeung mertahankeun metadata komprehensif, sarta ngagunakeun ieu ngajalankeun workflows otomatis. Ieu ngan bisa lumangsung dina hiji organisasi anu geus reviewed sadaya prosés sarta dianggap kumaha pangalusna maranéhna bisa dilakonan dina mangsa nu bakal datang. Lamun ngan mawa kana sakumaha anjeun kiwari tapi kalawan sistem MAM barengan anjeun, éta saperti teu mirip nu bakal ningali kamajuan dina Dursasana panongton, efisiensi operasional na tabungan ongkos.

papanggihan konci

Nunjukkeun yen survey kapanggih yen organisasi keur perencanaan tumuwuh modest dina jumlah aranjeunna méakkeun on MAM dina taun datang, dimana maranéhna ningali kauntungan konci?

Aya perjangjian nyebar yen MAM streamlines workgroup kolaborasi jeung multiplatform distribusi - dua per tilu responden nyatakeun yén salaku hiji faktor penting. Satengah tina executives senior surveyed nyatakeun yén MAM facilitates real-time workgroup kolaborasi di sakuliah sababaraha lokasi.

Nu bisa numbu ka Pananjung konci kadua: KPIs vital henteu waragad distribution ngan multiplatform, tapi sugan malah leuwih penting, ngurangan waktu kalungguhan pikeun ngajalankeun jasa digital anyar. Upami Anjeun gaduh gagasan anyar, rék eta dina hawa atawa online gancang-gancang nepi ka cicing dihareupeun kompetisi.

30% responden nyatakeun yén ngurangan waragad distribution operasional na multiplatform éta KPI utamana pikeun MAM. Langkung ti saparapat a nempo sharing nambahan nuhun ka gancang strategi buka-to-pasar, ningali paningkatan 19% rata di revenues.

Di sisi séjén, aya rarasaan nyebar yen integrasi pihak-katilu goréng, isu metadata sarta kurangna pamutahiran prosés impedes kasuksésan sistem MAM. 67% nyatakeun integrasi goréng kalayan sistem siaran salaku titik nyeri penting. Utamana di Amérika Kalér henteuna program perbaikan prosés éta kasampak salaku tantangan utama pikeun nyoko perusahaan-lega.

Nu numbu kana masalah kaopat, nu éta usaha média anu getol dekeutan integrasi nangtung sistem manajemen, sarta pamustunganana move nuju proses bisnis outsourcing (BPO). Aranjeunna ngakuan yén sistem MAM mangrupakeun link kritis antara kagiatan inti - nyieun, Ngatur jeung delivering eusi ngalakonan - sarta BPO. 42% tina executives dikedalkeun sedeng nepi tingkat luhur minat piloting hiji manajemen asset / BPO dalil. Ieu tangtu jadi trend tumuwuh.

The Pananjung konci final ti laporan masalah eusi hareup. Kalawan hiji balik geus tinggi dina investasi, responden anu pilari ka ékspansi gancang dina jumlah eusi na kumaha MAM bakal neruskeun nawarkeun tabungan. Satengah jalma surveyed ngarasa yen ku 2020-ngan lima taun tebih-maranéhanana inventory eusi bakal geus ngaronjat dina nilai ku faktor lima.

Aya oge pertimbangan anu sahenteuna sababaraha yén eusi anyar bakal di anyar, jeung sugan jadi acan unidentified, format. Executives surveyed nyangka sabudeureun 5% tina eusi total maranéhna pikeun jadi 4K atanapi 8K, tapi ultra HD masih keur diartikeun, sarta kalenturan pikeun nyimpen jeung ngatur format anyar oge pentingna.

conclusions

Dinten, MAM loba ditempo salaku komponén dasar sagala perusahaan media, jeung pamaké nu yakin ngeunaan kamampuhna pikeun nganteurkeun mulang kana investasi.

MAM geus kabuktian ngajawab bisnis jeung operasional tantangan konci nu nyanghareupan organisasi loba média kiwari. Najan kitu, nepi ka ngahontal hasil sukses, MAM kudu dirancang sarta dilaksanakeun dina kolaborasi nutup ku nasabah. Ngarti kaperluan maranéhanana di unggal panggung, ti desain liwat ka palaksanaan, sarta saluareun, nyaeta imperatif.

Ditéang, sistem MAM perlu jadi bukti ka hareup papanggih naon tantangan anyar dina format média sarta organisasi média kreativitas bakal nyanghareupan taun hareup. Ku alatan éta, kalenturan, extendibility jeung scalability ka alamat bisnis husus atawa kaperluan operasional anu sarat Cangkuang tina sistem MAM, utamana lamun transformasi total média perusahaan nyaeta tujuan pamungkas.

kira-kira karanjingan

ngaliwatan Avid madhab ™, karanjingan delivers industri urang paling kabuka, inovatif tur platform média komprehensif nyambungkeun kreasi eusi kalawan kolaborasi, panyalindungan asset, distribusi sarta konsumsi pikeun paling listened mun, paling diawaskeun na paling dipikacinta média dina dunya-ti film fitur paling bergengsi jeung-unggul pangajén, rekaman musik, sarta nempokeun tipi, mun hirup konser na siaran warta. Industri solusi ngarah ngawengku Pro Tools®, Media Composer®, ISIS®, Interplay®, sarta Sibelius®. Kanggo inpo nu leuwih lengkep tentang karanjingan solusi jeung jasa, mangga buka www.avid.com, Connect with karanjingan on Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn, Atawa ngalanggan avid Blog.


AlertMe