imah » Lahirna eusi » Panyimpen pikeun Workflows berbasis Cloud

Panyimpen pikeun Workflows berbasis Cloud


AlertMe

Tom Coughlin, Coughlin Associates, Inc., www.tomcoughlin.com

Wabahna COVID-19 nyababkeun pembatalan taun 2020 NAB acara salaku acara fisik di Las Vegas. Sabalikna, sagala rupa padagang anu bakal kagungan paméran sareng dipidangkeun dina sistem panyimpen digital sareng parangkat lunak pikeun sagala rupa média sareng hiburan hiburan ngalih ka Acara Maya, dimimitian dina ahir April sareng ka Juni 2020, kalebet dina NAB Tembongkeun Ekspresi (nabshow.com/express/).

Terang ku halang pindah ka jarak terpencil ku seueur professional industri, workflows basis awan parantos janten relevan. Kuarantin ayeuna parantos ngagancangkeun tren pikeun alur kerja dumasar awan, anu sigana bakal diteruskeun sanajan urang tiasa gawé bareng deui. Tanpa awan, paling professional M&E bakal tanpa padamelan.

Alur kerja dumasar awan awan tumbuh dina popularitas bahkan sateuacan pandémik COVID-19. Dina taun 2020 HPA Retret, perusahaan pimpinan nawiskeun pilihan aliran kerja awan ogé diréktur anu berpengalaman, nyiptakeun pidéo alur langsung dumasar-alur video langsung. Lederhosen Kalah.

Dina laporan taunan kuring 2019 ngeunaan Panyimpen Digital dina Media sareng Hiburan, kuring ngiringan kamekaran anu penting dina neundeun awan pikeun ngadukung média sareng hiburan (tingali ieu di handap.[1]). Dina laporan taun 2020, kamekaran dina neundeun awan bakal langkung tinggi kusabab pamakean panggunaan saatos awal pandém, sareng dumasar kana pangalaman éta, kamekaran langkung gancang dina karya terpencil sareng awan strorage. Plémik parantos nyayogikeun salaku ngagancangkeun panggunaan awan.

Tulisan ieu ningali kamajuan pikeun alur kerja basis awan, sareng solusi panyimpen digital kanggo ngadukung alungan kerja ieu. Catet yén sanaos seueur perusahaan anu bakal nunjukkeun dina NAB 2020 anu milu dina acara virtual, acara ieu kasebar dina waktosna, ti April dugi ka Juni 2020. Kuring bakal ngobrol dina tulisan ieu ngeunaan hal-hal anu kuring kapanggih dina waktos nyerat .

Layanan Web Amazon (AWS) kagungan acara virtual NAB sorangan, museurkeun beban kerja jauh tina nyiptakeun eusi sareng produksi pos ngalebetkeun distribusi.

Seueur perusahaan M&E parantos nganggo jasa AWS kalebet Turner, Untold, Rock and Roll Hall of Fame, Fox, HBO, Hotstar sareng Eurosport. AWS mangrupikeun salah sahiji 5 perusahaan anu masihan panghargaan EMMY Téknik pikeun ranté suplai média cloud0based pikeun ingest eusi, manajemén sareng pangiriman.

AWS nawiskeun tilu jasa anyar pikeun ngabantosan beban média sénsitip polénsi. Ieu mangrupikeun Zona Lokal AWS, Outpost AWS sareng panjang gelombang AWS. Zona Lokal nyayogikeun jarak anu handap ku ngadeukeutan ka pangguna akhir anjeun sareng jasa AWS. Outpost AWS mawa rak produk AWS kana puseur data anjeun pikeun pangalaman awan hibrid dina premis atanapi dina méga. Gelombang AWS ngamungkinkeun pamekar aplikasi sélulér pikeun nganteurkeun aktipitas nganggo angka millisecond single-angka.

AWS nawiskeun workstations maya pikeun Windows atanapi Linux anu ngalangkungan aksés ka CPU NVIDIA T4 Tensor Core sareng workstations NVIDIA Quadro kalayan biaya anu sami. Éta ogé nawiskeun render dina AWS boh méga hibrida atanapi awan umum nganggo AWS Thinkbox Deadline atanapi solusi manajemén anu anjeun resepkeun. Kadua produk ditawarkeun pikeun mayar nalika nganggo.

Taun 2019 Fox nyebatkeun yén éta bakal nganggo AWS pikeun kabel na satelit siaran nganggo AWS Outpost di sababaraha fasilitas produksi na sareng zona lokal AWS. Gambar di handap ieu nunjukkeun naon masa depan siaran langsung anu ngagunakeun AWS tiasa katingali nalika ruangan kontrol produksi ngalir ka méga.

AWS ogé nyawalakeun panyebaran konténing latén anu handap nganggo AWS Elemental MediaStore (panyimpen dioptimalkeun média sareng sumber asal). Pikeun NAB 2020 AWS ditawarkeun transfer chunked Elemental Live, pangrojong DRM sareng sisipan sisi server. Perusahaan ogé nyarios yén Elemental MediaConvert sareng Accelerated Transcoding tiasa ngajantenkeun encoding AV1 langkung rumit ayeuna. Angka di handap ieu nunjukkeun kumaha AWS Elemental MediaLive, kotak ingest média dina situs, tiasa masihan aksés pidéo langsung.

Qumulo nyayogikeun panyimpen file awan hibrid sareng jasa data sareng nawaran sababaraha video NAB maya. Industri M&E parantos mangrupikeun salah sahiji Qumulopasar target. Perusahaan ngumumkeun yén Adobe Premiere Pro sareng Saatos Balukar, saluyu sareng QumuloLayanan file, ngaktifkeun tim kreatif pikeun nyiptakeun sareng ngedit gambar video nganggo panyimpen awan sareng tingkat prestasi anu sami, aksés sareng fungsina salaku workstations di studio. QumuloCloudStudio ngamungkinkeun proyék gerak anu sacara tradisional kabeungkeut ku hardware dina situs produksi fisik nepi ka awan umum dina platform AWS sareng GCP.

Dina pengarahan pikeun analis Qumulo langkung seueur ngobrolkeun kumaha Qumulo, Adobe sareng Teradici tiasa nyunting koléksi awan hibrid kolaboratif sapertos dipidangkeun dina gambar ieu di handap. Kombinasi ieu tiasa nyayogikeun skala anu teu terbatas, édisi pidangan kolaborasi kinerja tinggi, épék visual sareng rendering blédosan kalayan analytics sareng pisibilitas Qumulo alat analitik.

kuantum perbaikan anu diumumkeun sareng sistem file StorNext sareng parangkat lunak manajemén data anu didamel pikeun ngajantenkeun kontén awan langkung gampang diaksés, kalayan ningkat ningkat sareng nyerat kecepatan pikeun toko sareng awan. StorNext 6.4 anyar ngabantosan ngaktifkeun kasus panggunaan hibrid sareng multi-awan, nganteurkeun kalenturan langkung ageung pikeun média sareng hiburan sareng lingkungan intensip data anu sanés.

StorNext 6.4 ngalebetkeun objék anu ngajéntrékeun diri supados ngajantenkeun eusi méga kalayan gampang diaksés, ngamungkinkeun workflows-awan anyar. Klien nyerat file kana sistem file StorNext, teras dumasar kana kawijakan, StorNext nyalin file ka awan umum atanapi pribadi, kalayan pilihan ngalebetkeun objék metadata. Klién Non-StorNext sareng prosés nyicingan awan ayeuna tiasa ngaksés objék langsung, nganteurkeun metadata lanjutan anu anyar. Salaku tambahan, nempatkeun / kéngingkeun operasi anu dibersihkeun ku StorNext 6.4 nyayogikeun pamutahiran 5X dugi ka 7X langkung-langkung dina operasi benang.

NetApp ngalakukeun na sorangan acara NAB maya tanggal 2 Juni. Acara na bakal nunjukkeun solusina, sareng mitra nawiskeun tingkat anyar sareng efisiensi sareng nyiptakeun lawon data média anu ngadukung saluran kerja M&E.

Dell Technologies ogé kagungan kajadian maya éta nunjukkeun alat komputasi sareng alat panyimpen pikeun média sareng workflows hiburan ogé demonstrasi sareng Adobe kalayan panyimpen Dell Isilon pikeun ngamungkinkeun workflows kolaborasi. Video on-demand maranéhanana nyarioskeun pentingna aksés metadata sareng ahli Adobe anu nyarioskeun kumaha Dell Isilon ngabantosan alur kerja Adobe's Productions (bagian tina Premiere). Catet yén taun 2020 perusahaan ngagaduhan rencana pikeun server Isilon sareng platform awan sareng OneFS.Next. Perusahaan nyarios dina April yén diperkirakeun tiasa nyarios langkung seueur dina sababaraha bulan.

Dell ogé ngagaduhan slide slide ngeunaan data strategi mimiti aranjeunna. Ieu strategi komprehensif pikeun mindahkeun data antara méga, swasta, multi-awan sareng méga umum.

Dell ngalakukeun karya anu lumayan dina alur kerja berbasis IP (SMPTE 2110) kalayan barangna. Salila salah sahiji rekaman online maranéhanana ahli ti IABM nunjukkeun yén profésional M&E parantos kéngingkeun ngagunakeun arsip kumargi janten sesah pikeun ngagaduhan gambar anyar sareng aktor. Dell damel sareng Greymeta pikeun nyayogikeun aksés gampang kana data anu diarsipkeun liwat metadata AI anu dianggo nganggo platform Iris na. Di handap ieu aya inpormasi tina presentasi on-line maranéhna anu tempoan tingkat luhur ngeunaan platform neundeun Dell sareng rencana parangkat lunak.

karanjingan disadiakeun sumber online pikeun ngalakukeun karya M&E jarak jauh. Marquis Broadcast nawarkeun pilihan karya terpadu ngagabung karanjingan Panyimpen nexis kalayan panyimpen awan wasabi (pikeun cadangan) sareng gawé bareng.

Spectra Logic tiasa didamel dina industri M&E salaku panyadia gudang. Di aranjeunna presentasi virtual NAB aranjeunna nunjukkeun kagunaan maju pikeun gateway panyimpen objék BlackPearl na. BlackPearl mangrupikeun dasar sistem panyimpen konpektip Spectra anu kalebet sambungan kana awan umum sareng hibrid, neundeun multi-situs ogé neundeun objék berbasis HDD sareng panyimpen perpustakaan magnét.

Riobroker, anu diwanohkeun dina NAB taun 2019 mangrupikeun panyambungan data sareng mesin konektipitas. Hal ieu ngamungkinkeun nambihan metadata sareng indexing sareng kontén sareng nyayogikeun mesin migrasi ka Hideung Pearl sareng pemulihan file sawaréh. Ieu kalebet gerakan data ka atanapi ti méga umum. Nambihkeun buuk RioBroker tiasa nambihan kanggo nambahan kasadiaan sareng kapasitas kalebet rohangan nami global. StorCycle Spectra ngamungkinkeun manajemén dididik ngeunaan sadaya aset panyambung anjeun.

Wasabi parantos ngadamel M&E salah sahiji pasar fokusna pikeun neundeun awan harga murah perusahaan. Perusahaan damel sareng sababaraha mitra saluran pikeun nganteurkeun panyimpen awan salaku bagian tina proyék-proyék na. Perusahaan nyatakeun yén naon waé 3rd aplikasi AWS S3 anu cocog sareng platform kedah dianggo sareng toko Wasabi. Perusahaan nyatakeun yén 200+ aplikasi didaptarkeun salaku Wasabi bisa dipasahkeun sapertos dipidangkeun di handap ieu. Perusahaan nyatakeun pamakean sistem file modern anu diwangun ku tujuan sareng téknologi hardware ngarah panyimpen skala exabyte.

Perusahaan gaduh undakan tunggal panyimpen kinerja tinggi pikeun $ 5.99 / TB / mo kalayan henteu aya biaya egress sareng henteu aya biaya pikeun telepon API. Taun 2020 Wasabi nawiskeun neundeun bayar-as-you-go $ 5.99 per bulan atanapi kapasitas neundeun kapasitas tina 50 TB dugi ka 10 PB di tambang tetep langkung tina 1,3 atanapi 5 taun kalayan mayar hareup. Perusahaan nyarios panyimpen na aman sareng daya tahan tinggi sareng kasadiaan sareng ngalangkungan Motion Picture Association of America pagtuman.

Wasabi ngagaduhan fasilitas ko-lokasi di 1 Wilshire di LA kalayan alat pamindahan transfer 100 Ball Wasabi Ball pikeun pangéngingna gampang tina jumlah anu langkung ageung. Perusahaan ieu ogé parantos nyimpen di Pantai Wétan AS ogé Eropa (Amsterdam) sareng Asia (Jepang). Salaku tambahan Wasabi dibuka pikeun 1 sareng 10 GbE konéksi khusus pikeun neundeun awan na.

Backblaze, perusahaan neundeun awan murah murah anu nargétkeun rohangan M&E, ngumumkeun éta ayeuna ngadukung ékosistem S3 masif kalayan sékrési anyar, S3 APK anu cocog.

Ieu ngandung harti yén panyipta konten tiasa sacara gampang ngalih tina padagang panyimpen awan anu sanés pikeun Backblaze neundeun awan B2 anu langkung mirah. Peluncuran BackBlaze dirojong ku IBM Aspera kanggo mindahkeun data gancang sareng ngalirkeun data jarak jauh sareng kuantum tiasa dianggo sareng Backblaze pikeun moto, nyiptakeun sareng ngabagi eusi digital. Anyar-anyarna nyarioskeun yén Backblaze yén aranjeunna gaduh langkung ti Exabyte tina neundeun awan na.

Objék Matrix nyayogikeun panyimpen obyék pikeun aplikasi média sareng hiburan. Perusahaan nyarios yén "Objék Matrix museurkeun kana nyayogikeun solusi anu ngamungkinkeun tim kreatif sareng produksi ngabéréskeun aksés diri kana eusi tina karya atanapi jarak jauh ti mana waé." Ngamajukeun aksés diri kanggo eusi tina arsip on-line pikeun ngabantosan alur M&E jarak jauh sareng kolaborasi.

Editshare ngadamel platform manajemén média jarak jauhna dugi ka 1 Julist dina raraga ngabantosan profesional tanaga gawé ti bumi. Perusahaan ngagaduhan fokus utama dina nyayogikeun kendaraan video produksi dina awan di 2020 NAB. Ieu kalebet téknologi EFS sareng Aliran énggal pikeun ngadukung produksi end-to-end dina méga kalayan integrasi langkung jero sareng alat kreatif sapertos Adobe Premiere Pro pikeun alur kerja kolaborasi sareng aplikasi praktis AI pikeun memperkayaan arsip. EFSv mangrupikeun platform anyar anu nawiskeun video-édisi sareng panyimpenan anu nyatakeun perusahaan ngabantuan para nasabah sacara lancar transisi tina alur kerja di premisna pikeun dioptimalkeun alur produksi produksi jauh dina awan.

Perusahaan nyarios yén "EFS 2020 kakuatan langkung gancang EditShare simpen simpenan sareng jaringan on premis, dina awan sareng konfigurasi hibrida. Sapinuhna cocog sareng Aliran 2020, EFS 2020 ngamungkinkeun organisasi média ngawangun alur kolaborasi éksténsif, ngajagi personel kreatif ti kompleksitas téknis dina nyayogikeun tim téknis kalayan sapasang parangkat alat manajemén média. "

Scale Logic ngabahas NAS diaktipkeun awan anu tiasa damel sareng alat-alat produksi utama kalayan ngagunakeun NV2 / ZX perusahaan anyar NVXNUMX / ZX sareng perusahaan onboard Sync, Cadangan sareng Arsip ka perpustakaan pita lokal atanapi ka perpustakaan awan.

Rupa-rupa perusahaan anu sanés nawiskeun aliran mérek sareng awan kaasup Masstech nawiskeun bantosan kanggo nyertakeun neundeun awan di workflows sareng nyéépkeun panyuntingan jauh. Perusahaan nyatakeun yén produk ieu ngamungkinkeun ngédit jauh sareng sadaya dina hiji alat kanggo alit, médium sareng alur produksi produksi video leutik.

Pandemik COVID parantos ngagancangan tren di média jarak jauh sareng workflows hiburan, kalayan kolaborasi jauh ngajaga profésional M&E sareng dununganna dina bisnis. Produk neundeun lokal henteu bakal dileungitkeun tapi aya anu peryogi langkung ageung ngabagi sareng nganalisa kontén supados ngalungsurkeun aliran jauh. Alat dumasar awan bakal janten bagian penting dina proyék média masa depan, ningkatkeun panggunaan hibrida sareng neundeun awan umum.


Ngeunaan Author nu

Tom Coughlin, Présidén, Coughlin Associates nyaéta analis panyimpen digital sareng konsultan bisnis sareng téknologi. Anjeunna kagungan langkung ti 39 taun dina industri neundeun data kalayan posisi rékayasa sareng manajemén di sababaraha perusahaan. Coughlin Associates konsultasi, nyebarkeun buku sareng laporan pasar sareng téknologi sareng nyimpen peristiwa anu berorientasi neundeun digital. Anjeunna mangrupikeun panyimpenan rutin sareng pangémutan kontributor forbes.com sareng situs wéb M&E. Anjeunna mangrupikeun Felo IEEE, Présidén Présidén IEEE-USA sareng aktip sareng SNIA sareng SMPTE. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal Tom Coughlin sareng publikasi sareng kagiatanana www.tomcoughlin.com.

[1] Panyimpen Digital 2019 dina Media and Entertainment Report, Coughlin Associates, 2019, tomcoughlin.com/product/digital-storage-for-media-and-entertainment-report/


AlertMe