imah » Lahirna eusi » Panyimpen pikeun Workflows berbasis Cloud

Panyimpen pikeun Workflows berbasis Cloud


AlertMe

Tom Coughlin, Coughlin Associates, Inc., www.tomcoughlin.com

Wabahna COVID-19 nyababkeun pembatalan taun 2020 NAB acara salaku acara fisik di Las Vegas. Sabalikna, sababaraha padagang anu bakal ngagaduhan paméran sareng dipajang dina sistem panyimpenan digital sareng perangkat lunak pikeun sababaraha aplikasi média sareng hiburan ngalih ka Acara Virtual, dimimitian dina akhir April sareng kana Juni 2020, kalebet NAB Tembongkeun Ekspresi (nabshow.com/express/).

Dina lampu tina pamindahan ka padamelan jauh ku seueur ahli industri, alur kerja dumasar awan parantos janten khusus. Karantina ayeuna parantos ngagancangkeun tren kana alur kerja dumasar-awan, anu sigana bakal teras-terasan bahkan saatos urang tiasa damel babarengan deui. Tanpa méga, kaseueuran profesional M&E bakal tanpa padamelan.

Aliran kerja basis awan anu ngembang popularitas bahkan sateuacan panyakit COVID-19. Di HPA Retreat 2020, perusahaan terkemuka nawiskeun pilihan alur kerja awan ogé sutradara anu berpengalaman, nyiptakeun video pondok alur kerja berbasis awan langsung, Lederhosen Kalah.

Dina laporan taunan kuring 2019 ngeunaan Panyimpen Digital dina Media sareng Hiburan, kuring ngiringan kamekaran anu penting dina neundeun awan pikeun ngadukung média sareng hiburan (tingali ieu di handap.[1]). Dina laporan 2020 kamekaran penyimpanan awan bakal langkung luhur kusabab ningkatna panggunaan saatosna pandemi, sareng dumasar kana pangalaman éta, pertumbuhan anu langkung gancang dina padamelan jarak jauh sareng awan strorage. Pandemi ieu dijalankeun salaku akselerator panggunaan awan.

 

Tulisan ieu ningali kamajuan pikeun alur kerja dumasar-awan, sareng khususna solusi panyimpenan digital pikeun ngadukung alur kerja ieu. Catet yén sanaos seueur perusahaan anu bakal nunjukkeun di NAB 2020 anu ilubiung dina acara virtual, kajadian ieu sumebar ngalangkungan waktos, ti April dugi ka Juni 2020. Kuring bakal ngobrol dina tulisan ieu ngeunaan hal-hal anu kuring terang nalika nyerat .

Layanan Web Amazon (AWS) kagungan acara virtual NAB sorangan, museurkeun beban kerja jauh tina nyiptakeun eusi sareng produksi pos ngalebetkeun distribusi.

Seueur perusahaan M&E parantos ngagunakeun jasa AWS kalebet Turner, Untold, Rock and Roll Hall of Fame, Fox, HBO, Hotstar sareng Eurosport. AWS mangrupikeun salah sahiji 5 perusahaan dibéré pangajén Téknik EMMY pikeun ranté pasokan média dumasar kana cloud0based pikeun ingest eusi, manajemén sareng pangiriman.

AWS nawiskeun tilu jasa énggal pikeun ngabantosan beban kerja média sénsitip latén. Ieu mangrupikeun Zona Lokal AWS, Pos AWS sareng Panjang AWS. Zona Lokal nyayogikeun latency anu handap ku langkung caket ka pangguna akhir anjeun kalayan jasa AWS. Pos AWS nyangking rak produk AWS kana pusat data anjeun pikeun pangalaman awan hibrid dina premis atanapi dina awan. Panjang gelombang AWS ngamungkinkeun pamekar aplikasi sélulér pikeun nganteurkeun aplikasi nganggo latén millisecond hiji-angka.

AWS nawiskeun workstation virtual pikeun Windows atanapi Linux anu kalebet aksés ka NVIDIA T4 Tensor Core CPUs sareng workstation NVIDIA Quadro dina biaya anu sami. Éta ogé nawiskeun rendering dina AWS boh salaku hibrid atanapi awan publik pinuh nganggo AWS Thinkbox Deadline atanapi leyuran manajemén pilihan anu anjeun pikaresep. Duanana produk ditawarkeun pikeun mayar nalika anjeun nganggo.

Taun 2019 Fox nyebatkeun yén éta bakal nganggo AWS pikeun kabel na satelit siaran nganggo AWS Outposts dina sababaraha fasilitas produksi na sareng zona lokal AWS. Gambar di handap nunjukkeun kumaha masa depan siaran langsung anu nganggo AWS tiasa katingali nalika ruang kontrol produksi ngalih kana awan.

AWS ogé ngabahas distribusi eusi laténsi handap nganggo AWS Elemental MediaStore (média dioptimalkeun panyimpenan sareng sumber asal). Pikeun NAB 2020 AWS nawiskeun Elemental Live transfer chunked, dukungan DRM sareng sisipan Ad sisi-server. Perusahaan ogé nyarios yén Elemental MediaConvert sareng Accelerated Transcoding tiasa ngajantenkeun AV1 encoding langkung rumit dimungkinkeun ayeuna. Gambar di handap nunjukkeun kumaha AWS Elemental MediaLive, dina-média box ingest box, tiasa nyayogikeun aksés video langsung.

Qumulo nyayogikeun panyimpen file awan hibrid sareng jasa data sareng nawaran sababaraha video NAB maya. Industri M&E parantos janten salah sahiji Qumulotarget pasar. Perusahaan ngumumkeun yén Adobe Premiere Pro sareng After Effects, sasarengan sareng QumuloLayanan file, ngaktifkeun tim kreatif pikeun nyiptakeun sareng ngedit gambar video nganggo panyimpen awan sareng tingkat prestasi anu sami, aksés sareng fungsina salaku workstations di studio.  QumuloCloudStudio ngamungkinkeun proyék gerak anu sacara tradisional kabeungkeut ku hardware dina situs produksi fisik nepi ka awan umum dina platform AWS sareng GCP.

Dina pengarahan pikeun analis Qumulo langkung seueur ngobrolkeun kumaha Qumulo, Adobe sareng Teradici tiasa nyayogikeun ngédit awan hibrid kolaborasi sapertos anu dipidangkeun dina gambar di handap ieu. Kombinasi ieu tiasa nyayogikeun skala anu teu aya watesna, éditan pidéo kolaborasi kinerja tinggi, épék visual sareng burst rendering kalayan analitik sareng pisibilitas nganggo Qumulo alat analitik.

kuantum perbaikan anu diumumkeun sareng sistem file StorNext sareng parangkat lunak manajemén data anu didamel pikeun ngajantenkeun kontén awan langkung gampang diaksés, kalayan ningkat ningkat sareng nyerat kecepatan pikeun toko sareng awan. StorNext 6.4 anyar ngabantosan ngaktifkeun kasus panggunaan hibrid sareng multi-awan, nganteurkeun kalenturan langkung ageung pikeun média sareng hiburan sareng lingkungan intensip data anu sanés.

StorNext 6.4 ngahijikeun obyék ngajelaskeun diri pikeun ngajantenkeun eusi awan langkung gampang diakses, ngamungkinkeun jalan kerja hibrid-awan anyar. Klién nyerat file kana sistem file StorNext, teras dumasar kana kabijakan, StorNext nyalin file ka awan umum atanapi swasta, kalayan pilihan pikeun ngalebetkeun metadata obyék tambihan. Klién sanés-StorNext sareng prosés cloud-resident ayeuna tiasa aksés langsung kana obyék, ngamangpaatkeun metadata ngalegaan énggal. Salaku tambahan, operasi StorNext 6.4 multi-threaded nunda / kéngingkeun operasional nyayogikeun 5X dugi ka 7X perbaikan dibanding operasi anu dirobih.

NetApp ngalakukeun na sorangan acara NAB maya tanggal 2 Juni. Kajadianana bakal nembongkeun solusi na, sareng mitra nawiskeun tingkat performa sareng efisiensi énggal sareng nyiptakeun lawon data média anu ngadukung alur kerja M&E.

Dell Technologies ogé kagungan kajadian maya anu nunjukkeun alat komputasi sareng panyimpenanna pikeun alur média sareng hiburan ogé demonstrasi sareng Adobe kalayan panyimpenan Dell Isilon pikeun ngaktipkeun alur kerja kolaborasi. Pidéo paménta aranjeunna nyarioskeun pentingna aksés metadata sareng ahli Adobe nyarioskeun kumaha Dell Isilon ngabantosan alur kerja Adobe's Productions (bagian tina Premiere). Catet yén di taun 2020 perusahaan gaduh rencana pikeun Isilon server sareng platform cloud sareng OneFS. Salajengna. Perusahaan nyarios dina bulan April yén diperkirakeun tiasa nyarios langkung seueur dina sababaraha bulan.

Dell ogé ngagaduhan slide anu nyarioskeun ngeunaan strategi data anu munggaran. Ieu strategi komprehensif pikeun mindahkeun data antara awan, swasta, multi-awan sareng awan umum.

Dell ngalakukeun karya anu lumayan dina alur kerja berbasis IP (SMPTE 2110) kalayan produkna. Salila salah sahiji rékaman online aranjeunna ahli ti IABM nunjukkeun yén profesional M&E tos nganggo arsip sabab janten hésé kéngingkeun rekaman anyar sareng palaku. Dell damel sareng Greymeta kanggo nyayogikeun aksés gampang kana data anu diarsipkeun ngalangkungan metadata anu dihasilkeun AI nganggo platform Iris na. Dihandap ieu mangrupikeun sosok tina presentasi online aranjeunna anu mangrupikeun tampilan tingkat luhur platform panyimpenan Dell sareng rencana perangkat lunak.

karanjingan disadiakeun sumberdaya online pikeun ngalakukeun M&E damel jarak jauh. Marquis Broadcast nawiskeun pilihan kerja jarak jauh ngagabungkeun karanjingan Panyimpen nexis kalayan panyimpen awan wasabi (pikeun cadangan) sareng gawé bareng.

Spectra Logic mapan dina industri M&E salaku panyadia panyimpenan arsip. Di aranjeunna presentasi virtual NAB aranjeunna nunjukkeun kagunaan canggih pikeun gateway gudang obyék BlackPearl na. BlackPearl mangrupikeun dasar tina sistem panyimpenan Spectra anu kalebet koneksi kana awan umum sareng hibrid, panyimpenan multi-situs ogé panyimpenan obyék berbasis HDD sareng panyimpenan perpustakaan pita magnét.

Riobroker, diwanohkeun dina NAB 2019 mangrupikeun panggerak data sareng mesin konéktipitas. Ieu ngamungkinkeun nambihan metadata sareng pengindeksan sareng eusi sareng nyayogikeun mesin hijrah ka Mutiara Hideung sareng pamulihan file sawaréh. Ieu kalebet gerakan data kana atanapi tina awan umum. Nambahkeun simpul RioBroker tiasa ditambih kanggo ningkatkeun kasadiaan sareng kapasitas sareng rohangan nami global. Spectra's StorCycle ngamungkinkeun manajemén anu dididik pikeun sadaya aset panyimpenan anjeun.

Wasabi parantos ngajantenkeun M&E salah sahiji pasar na anu fokus pikeun neundeun awan harga murah perusahaan. Perusahaan damel sareng sababaraha mitra saluran pikeun nganteurkeun panyimpenan awan salaku bagian tina proyekna. Perusahaan nyarios yén aya 3rd aplikasi atanapi platform anu cocog sareng AWS S3 kedah dianggo sareng panyimpenan Wasabi. Perusahaan nyatakeun yén 200+ aplikasi didaptarkeun salaku Wasabi interoperable sapertos ieu di handap. Perusahaan nyarioskeun panggunaan sistem file anu diwangun-tujuan modern kalayan téknologi perangkat keras terkemuka nawiskeun panyimpenan skala exabyte.

Perusahaan ngagaduhan hiji tingkat panyimpenan kinerja tinggi pikeun $ 5.99 / TB / bulan kalayan henteu nganggo biaya egress sareng gratis pikeun nelepon API. Dina taun 2020 Wasabi nawiskeun panyimpenan bayar-sakumaha-anjeun-balik dina $ 5.99 per bulan atanapi kapasitas panyimpenan anu disayogikeun tina 50 TB dugi ka 10 PB dina paningkatan tetep langkung ti 1,3 atanapi 5 taun kalayan mayar di payun. Perusahaan nyarioskeun panyimpenan na aman sareng katahanan sareng kasadiaan anu luhur sareng kalebet Motion Picture Association of America.

Wasabi ngagaduhan fasilitas ko-lokasi di 1 Wilshire di LA kalayan alat mindahkeun 100 TB Wasabi Ball pikeun gampang ingest tina jumlah anu langkung ageung. Perusahaan ogé ngagaduhan panyimpenan di Basisir Wétan AS ogé Éropa (Amsterdam) sareng Asia (Jepang). Salaku tambahan Wasabi kabuka pikeun sambungan 1 sareng 10 GbE khusus pikeun panyimpenan awan maranéhna.

Backblaze, perusahaan panyimpenan awan murah sanés anu nargétkeun rohangan M&E, ngumumkeun ayeuna ngadukung ékosistem S3 masif kalayan sékrési anyar, S3 Compatible API.

Ieu ngandung harti yén panyipta eusi tiasa sacara gampil ngalih ti anu ngical panyimpenan awan anu sanés ka Backblaze panyimpenan awan B2 anu langkung mirah. Peluncuran BackBlaze dirojong ku IBM Aspera pikeun mindahkeun data gancang sareng ngalirkeun jarak sareng kuantum damel sareng Backblaze pikeun néwak, nyiptakeun sareng ngabagi eusi digital. Nembe Backblaze nyarios yén aranjeunna ngagaduhan langkung ti Exabyte panyimpenan dina awanna.

Object Matrix nyayogikeun panyimpenan obyék pikeun aplikasi média sareng hiburan. Perusahaan nyarios yén "Object Matrix difokuskeun pikeun nyayogikeun solusi anu ngamungkinkeun tim kreatif sareng produksi pikeun ngalayanan aksés nyalira kana eusi tina padamelan atanapi jarak jauh ti mana waé." Éta ngamajukeun aksés mandiri kana eusi tina arsip online pikeun ngabantosan aliran kerja M & E jarak jauh sareng kolaborasi.

Editshare ngadamel platform manajemén média jarak jauhna dugi ka 1 Julist dina raraga mantuan kréatip digawé di bumi. Perusahaan ngagaduhan fokus utama pikeun nyayogikeun produksi jalan dina awan dina 2020 NAB. Ieu kalebet téknologi EFS sareng Aliran anyar pikeun ngadukung produksi tungtung-ka-tungtung dina awan kalayan integrasi anu langkung jero sareng alat-alat kreatif sapertos Adobe Premiere Pro pikeun alur kerja kolaborasi sareng aplikasi praktis AI pikeun ngeuyeuban arsip. EFSv mangrupikeun platform énggal anu nawiskeun video-editing sareng panyimpenan virtualisasi anu ceuk perusahaan ngabantosan para nasabah kalayan lancar transisi tina alur kerja dina premis kana aliran kerja produksi jauh anu dioptimalkeun dina awan.

Perusahaan nyarios yén "EFS 2020 kakuatan langkung gancang EditShare simpul sareng jaringan dina lokasi, dina awan sareng dina konfigurasi hibrid. Sapinuhna cocog sareng Aliran 2020, EFS 2020 ngaktipkeun organisasi média ngawangun alur kerja kolaborasi anu éksténsif, ngalindungan tanaga kréatip tina pajeulitna téknis anu mendasarkeun bari ngalengkepan tim téknis sareng sakumpulan alat manajemén média anu komprehensif. "

Scale Logic ngabahas NAS diaktipkeun awan anu tiasa damel sareng alat-alat produksi utama kalayan ngagunakeun NV2 / ZX perusahaan anyar NVXNUMX / ZX sareng perusahaan onboard Sync, Cadangan sareng Arsip ka perpustakaan pita lokal atanapi ka perpustakaan awan.

Rupa-rupa perusahaan anu sanés nawiskeun aliran mérek sareng awan kaasup Masstech nawiskeun bantosan pikeun kalebet panyimpenan awan dina alur kerja sareng mempermudah panyuntingan jarak jauh. Perusahaan nyarioskeun yén produk ieu ngamungkinkeun éditan jarak jauh sareng alat sadayana dina hiji aliran kerja produksi video alit, sedeng sareng ageung.

Pandemi COVID parantos nyepetkeun tren dina média jauh sareng alur kerja hiburan, kalayan kolaborasi jarak jauh ngajaga propésional M&E sareng dununganana dina bisnis. Produk panyimpenan lokal henteu ngaleungit tapi aya kabutuhan anu langkung ageung pikeun ngabagi sareng nganalisis kontén pikeun ngaktipkeun alur kerja jauh. Pakakas basis awan bakal janten bagian penting tina proyék média kahareup, ningkatkeun panggunaan hibrid sareng panyimpenan awan umum.


Ngeunaan Author nu

Tom Coughlin, Présidén, Coughlin Associates mangrupikeun analis penyimpanan digital sareng konsultan bisnis sareng téknologi. Anjeunna gaduh langkung ti 39 taun dina industri penyimpanan data kalayan rékayasa sareng posisi manajemén di sababaraha perusahaan. Coughlin Associates konsultasi, nyebarkeun buku sareng laporan pasar sareng téknologi sareng nyimpen kajadian anu berorientasi dina panyimpenan digital. Anjeunna mangrupikeun panyimpenan sareng mémori anu biasa pikeun forbes.com sareng halaman wéb organisasi M&E. Anjeunna mangrupikeun sasama IEEE, Kapungkur-Présidén IEEE-USA sareng aktip sareng SNIA sareng SMPTE. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal Tom Coughlin sareng publikasi sareng kagiatanana www.tomcoughlin.com.

 

[1] Panyimpen Digital 2019 dina Media and Entertainment Report, Coughlin Associates, 2019, tomcoughlin.com/product/digital-storage-for-media-and-entertainment-report/


AlertMe