imah » Lahirna eusi » Ngaluntur Ngacak Sunda AR

Ngaluntur Ngacak Sunda AR


AlertMe

By Phil Ventre, VP Olahraga sareng Broadcast, Ncam

Nalika kanyataanana dimekarkeun pikeun siaran masih dina tahap anu rada gencar, panggunaanna tungtungna pindah jauh ti panggung 'gimik' anyar gimik; Grafik AR nuju janten bagian anu penting tina eusi program, sareng pamiarsa canggih nungtut hyper-real, grafik dipercaya anu pinuh dirobih di lingkungan dunya-nyata.

Sektor siaran olahraga hususna parantos ngagem grafik AR pikeun ningkatkeun program. Dina studio siaran, tantangan nyaéta nampilkeun grafik sapertos data olahraga sareng statistik ku cara énggal sareng visual; kalayan téknologi pelacak kaméra anu kurang-jelas sapertos Ncam Reality, aranjeunna ayeuna tiasa ngaktifkeun para pamiarsa di studio muncul bakal ngalilingkeun saurang pamaén dina lapangan golf, sareng tiasa 'teleport' atlit janten presentasi panghargaan tina rébuan mil jauh - sadayana sareng grafik hyper-realistis.

Salah sahiji watesan anu terakhir anu nyukcruk kaméra nembé di live siaran langsung damel sacara nirkabel. Solusi AR kami ngagaduhan kaméra sareng bar sensor pikeun ngadorong data lingkungan deui kana server software kami nganggo kabel anu nyambung; bari ieu henteu kunanaon kanggo padamel studio sareng posisi tetep dina hiji OB, mémang henteu kanggo siaran langsung langkung kreatif.

Nalika CBS Sports ngadeukeutan kami kalayan ideu pikeun nempatkeun grafis langsung dina puncak di Super Bowl, tangtangan éta nyaéta ngadamel data kami ngalangkungan RF ti hiji pelantar Steadicam dina pitch balik ka truk produksi. Urang kedah milarian cara pikeun ngiringan operasi kaméra, ngamungkinkeun gerakan kaméra gratis pikeun réaktif pikeun pamaén.

Solusina dipasang dina sensor bar ka geger Read Steadicam salaku normal, tapi henteu nganjugkeun pelantar ka server Ncam gedé, komputer mini diganti. Sanaos komputer tetep nyambung kana rig Steadicam, langkung jauh langkung mobile sareng gampang diangkut ku asistén anu tiasa ngalih di samping operator Steadicam sareng ngamanipulasi software dina tempatna. Sinyal RF teras tiasa dikirim deui sacara nirkabel ka treuk produksi.

Kitu ogé RF Steadicam anu ngajalankeun kana tengah lapangan saencan pertandingan, CBS Sports ogé nyebarkeun dua pelantar sabung Ncam AR salajengna: a Steadicam kabel dipasang dina posisi GameDay Fan Plaza (studio luar di hareup stadion Mercedes Benz), sedengkeun Technojib nganggo kabel anu lain dina jabatan. Sadaya grafik diciptakeun ku The Future Group.

Sagala damel sampurna dina siaran sareng siaran éta mangrupikeun kasuksésan anu saé, kalayan implikasi jauh tina peristiwa tunggal di Atlanta - bahkan mangrupikeun acara mamalia anu ditingali ku jutaan dunya.

Ti saprak éta, kami parantos damel sareng tim R&D di sababaraha penyiar sareng perusahaan produksi, ngabagikeun rencana sareng roadmaps kami pikeun ngeusian téknologi ieu ngamungkinkeun aranjeunna langkung seueur sareng AR. Ku ngajantenkeun komputer server malah langkung alit sareng langkung enteng, operator kaméra ayeuna tiasa ngalaksanakeunana diri, masihan aranjeunna langkung seueur kabebasan gerakan. Salaku tambahan, sistem nyukcruk kaméra anu kurang ngamungkinkeun para penyiar tiasa ngagunakeun AR dina ampir rohangan anu aya, naha di jero ruangan atanapi di luar, kusabab milih titik-titik alami di lingkunganana tinimbang kudu ngandelkeun spidol anu disimpen.

Paralel, kasadiaan 5G diatur pikeun maénkeun peran utama dina cara olahraga dikirimkeun. BT Sport mangrupikeun payuneun téknologi anyar ieu, sareng parantos suksés ngiringan produksi jauh langsung liwat 5G dina sasih-sasih ayeuna. Tim produksi bakal tiasa néwak gambar langsung kalayan jarak jauh ngurangan tina mana waé acara olahraga - bus tim, torowongan, lapak, pusat pitch - masihan direktur kanvas langkung ageung ti kantos nyarios ka carita na.

Tambahkeun grafis AR-real time pikeun produksi, sareng kabébasan kreatif ayeuna aya pikeun penyiar éta pikaherankeun.

Nalika olahraga mangrupikeun supir utama pikeun téknologi ieu, aranjeunna ogé bakal nyandak mangpaat acara live, tina sinyalna pamilihan (bayangkeun Swingometer anu aya di luar 10 Downing Street!) Ka siaran umum.

Ku ngabuka kamungkinan kanyataan kanyataanana ditambah kalayan nyukcruk kaméra cicing anu henteu ditambali, urang bakal ningali seueur deui siaran nangkeup kasempetan naon anu tiasa dihontal.

www.ncam-tech.com


AlertMe