imah » diulas » Papanggihan “Serengeti,” Bunderan Real Kahirupan di Sakabéh Kaayaanana

Papanggihan “Serengeti,” Bunderan Real Kahirupan di Sakabéh Kaayaanana


AlertMe

Kali singa bikang sareng babakna, anu ngajentrekeun ogé dipanggihan dina Discovery Channel Serengeti. (Sumber: Papanggihan Komunikasi)

Seri dokumenter anyar Papanggihan Channel Serengeti, anu premieres on August 4, nyaéta endah pisan menceteui, matak mantenna. Alsota ogé wuran hiburan ramah-kulawarga anu kolotna nganéueina yén éta acan cukup cukup. Hiji siaran pers pikeun séri nyebutna "real-hirup Singa Raja, "Frase pisan apt saprak ieu téh jenis filmmaking nu Disney dipaké mun ngahususkeun dina.

HR Academy Awardaktris Winning Lupita Nyong'o (12 Taun Budak hiji, hideung Panther), Sarta dijieun sarta diarahkeun ku filmmaker John Downer, anu ngahususkeun kana dokumenter satwa, Serengeti nuturkeun kahirupan rupa sasatoan — singa, babun, hénas, gajah, sapanjang sataun, ningali hubungan jeung sato lianna sareng lingkunganana. Salah sahiji sasatoan langkung khusus nyerah nyaéta Kali, singa bikang anu masihan harti anyar anyar kana istilah "indung tunggal." Diisélasi tina pangareueusna, manéhna bertarang pikeun salamet sorangan dina nyayogikeun dahareun pikeun kuartét-mandi na nya.

Kuring kungsi kasempetan pikeun ngobrol sareng Downer ngeunaan naon anu kedah aya kalakuan epik. "Urang filmed ampir dua taun kalayan tilu awak," manehna ngawartoskeun kuring. “Panggalanna opat minggu anu aya di lokasi sareng dua minggu lebet antara, tapi sok aya ayana saurang ayaan kruamat dina lokasi sapanjang période éta, sering sering aya dua atanapi tilu kruing némbak waktos anu sami. Kalayan tilu éditor sareng dua asistén, ngédit nyandak sataun satengah. Editditor utama sumping dina bagian satengahna ngaliwatan jaman syuting. Kami ditémbak tilu sareng satengah sarébu jam ti footage-diréduksi jadi jam 6 - nisbah sabudeureun 580: 1. Lalajo anu badé dipayasa dina waktos nyata tanpa liburan anu saderekkeun diperyogikeun dinten 146! "

Kuring nanya ka Downer sabaraha dina ngaran Allah henteu awak na ngatur pikeun ngarobih tina sirah manuk hering bari éta dina pertengahan hiber? Respon na: "Urang dipaké seueur téhnik syuting revolusioner; ieu téh hiji yén urang bakal teu be divulging! ”Anjeunna kitu bahagia, kumaha oge, béjakeun ka kuring ngeunaan" Bouldercam ", kaméra anu aya di panyutupan anu teuas anu sapertos, saimbang, batu gede. Bouldercam nyaéta salah sahiji alat panén 'nenjo' spesialis anu kahiji mah dijieun. Deui-taun, parantos diropéa lami salaku sanggup nganggepkeun hal éta pikeun ngadeukeutan sato. Hal ieu dirarancang janten buktina singa. Dasarna nya éta Buggy anu mawa kaméra dina pan tél stabilisasi and roll mount. Kamera dilindungan di jero beusi serat anu kuat anu lemes kawas batu gede. Lantaran diundaran, singa moal tiasa asup huntu na lénsa, teras lensa teu dilebetkeun, ngarah moal aya grab hal éta ogé. Ieu kedah janten tangga pikeun waktos réaksina mimiti singa dicéta nyobian nguji. Tapi aranjeunna geura-giru bosen teras syuting teras tiasa dimimitian. Rapidlyta pisan nampiana kana bangga, sareng cepatanana nganggo salaku suku suku atanapi bantal. Cubs kaasihana, ku kituna éta méré sababaraha anu nembak anu paling wincik enim séri."

Downer ogé angkat ka jéntré ngeunaan sagala rupa pakakas anu digunakeun dina némbongan Serengeti. "Urang ngagunakeun rupa-rupa kaméra pikeun aplikasi anu béda-béda," ceuk anjeunna. "Saban tutumpakan dilengkepan sahenteuna lima sistem kaméra, sarta unggal kombinasi jinis kaméra anu aya di unggal mobil. Sateuacan urang ngamimitian, urang méakkeun opat minggu ngan ukur nguji kaméra di lapangan pikeun meunangkeun kombinasi anu sampurna sistem kaméra anu urang peryogi. Hiji kandaraan bisa mibanda opat kaméra syuting iraha wae waktos gaduh sudut pandang béda ti acara anu sami. Salah sahiji perkembangan anu pang pentingna nyaéta sauntuyan pasang anu saé anu saé béda henteu kéngingkeun urang moto. Sawatara sistem anu sanés, tapi paling serbaguna nyaeta Shotover F1 dilengkepan lénsa 1500mm. Urang némbak utamina dina kaméra RED Helium, tapi suplement ieu duanana Sony A7IIIs sareng Panasonic Lumix GH5s, gumantung kana aplikasina. Kami dicandak di antara 4 kana 8k, gumantung kana kaméra. Sareng drones, alat-alat prinsip kami nyaéta DJI Inspires anu tiasa moto 6k RAW, tapi urang ogé nganggo drones anu leuwih leutik anu sanés dirobah khusus pikeun jadi sepi sareng teu jelas. Kitu ogé batu gede, urang nganggo kaméra teratur nyumput anu tiasa ditempatkeun sareng caiholes sareng sajabana teras dipicu jarak jauh ku sato. "

Ieu kudu disebutkeun yén vividness tina kelir dina footage séri 'nyaeta sagampil stunning salaku footage sorangan. Salah sahiji conto anu kawentar nyaeta panorama polos Serengeti mana, di jauh, badai badé, méga hideung sareng langit-wungu di cakrawala dina latar tukang kontras sareng cahya panonpoé anu caang pawalan. "Kuring hayang nyandak kageulisan sareng warna ka tempat anu muncul nalika anjeun kaluar," ngajelaskeun Downer. “Seringan film ngeunaan Afrika katingali ngumbah, utamana sabab dilasamkeun di usum halodo nalika jukut pondok sareng gampang ngurilingan. Tapi ieu teh waktos cahaya anu goréng sarta aya lebu dina hawa. Urang dipendak dina unggal usum, sarta sanggeus hujan badag, aya kajelasan anu luar biasa, sareng kelir nyémbong. Kaméra disetel pikeun moto gambar datar anu ngajaga sagala inpormasi warna ku kituna bisa dibalikeun deui dina kelas. Colorist abdi nganggo Baselight. Anjeunna artis sareng anu terang kumaha kedah kaluar unggal jéntré sarta ogé interplay cahaya. Unggal shot dibere tingkat anu sarua ngeunaan miara asih anu lumaku pikeun unggal aspék produksi anu sanés. "

Salah sahiji aspék anu paling matak sahiji Serengeti nyaéta gambaran tina hubungan antara sét sato-béda. Kuring nanya ka Downer kumaha anjeunna sareng timnya sanggup ngabersihan dinamika pribadi anu aya diantara sato. "Kahiji, urang terang sasatoan sareng paripolahna," diwaler anjeunna. "Lamun anjeun nyandak tim anu sakabéhna, maranéhna mibanda langkung kasarang dina 100 pangalaman syuting di sato-sato ieu, ngarah terang paripolahna di luar. Mangka waktos ngeunaan kumawula sareng waktos sareng maranehna. Kami badé sateuacan sateuacan subuh sareng sumping deui di poek, unggal jam terangan waé ku subjék urang, sangkan terang aranjeunna salaku karakter tur mimiti ngarti motivasi maranéhanana. Sato ogé resep kana janten ayana urang urang sagemblengna dipalire, perhatoskeun kami néwak jurus-lampah paripolah anu aya kadang katingali.

“Kuring geus migunakeun téknik kaméra 'Spy' anu ngawenangkeun panémbong sasatoan tina saheulaanan, sabab kuring jieun pilem ngeunaan singa ampir 20 sababaraha taun ka pengker. Unggal subjék saterusna ngabutuhkeun pangwangunan anyar, jadi dina taun mah bageul arsenal téhnik anu tiasa dianggo pikeun sato anu mana waé, tapi basa kuring dijieun. Spy dina Liar, urang mimiti ngagunakeun 'Spy Creatures;' ieu nya sato animatronic jeung kaméra dina mata maranéhna. Ieu kagungan hasil héran: cara sasatoan ngaréaksikeun ka aranjeunna ngungkabkeun wincik tingkah laku maranéhna anu kadang parantos direbut. Showedta némbongkeun émosi maranéhanana ogé personalities. Tapi leuwih ti téknik éta sorangan, nyaéta kanyataan yén kami sanggup ngasupkeun dunya sareng katingalkeun kahirupan kulawarganéh dina émpatika anu anyar. Revealedta wangsit anu ku sababana seueur cara sapertos sapertos urang, grappling jeung masalah pribadi hubungan, parenting, jealousies, sareng ngalakukeun anu pangalusna pikeun kulawargana. Leuwih ti sagala hal, éta sudut pandang empathetic ieu anu dibawa ka hareup kana Serengeti. "

Kuring menyimpulkan wawancara abdi ku nanyakeun Downer naon bakal proyek salajengna na. "Kami kakara ngalengkepan Usum 2 ti Spy dina Liar, nu baris bade kaluar taun hareup, ”cenah, teras tambahkeun," Tapi Serengeti ogé nelepon ... "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)