imah » Lahirna eusi » Mikir Flash Panyimpenan Leungit teuing? Dipikir deui

Mikir Flash Panyimpenan Leungit teuing? Dipikir deui


AlertMe

Jason Coari, Diréktur Global, Produk sareng Pelatihan Solusi di kuantum

Sarerea satuju yén lampu kilat tiasa nganteurkeun kinarya beredar. Sareng sababaraha prosés jeung workflows, sapertos prestasi jelas atra indispensable. Contona, nalika rai anu dianggo sareng seueur aliran video 4K anu teu dikomprés (atanapi anu langkung sering, 8K) vidéo, lampu kilat tiasa nyadiakeun jenis pangalaman anu responsif anu dipikabutuh pikeun nyiptakeun eusi anu paling parah.

Tapi, aya kapercayaan lega dina industri média sareng hiburan nu téknologi flash teuing mahal. Iraha kuantum professional video surveyed - mimitian ti imah pos-produksi, organisasi siaran, agénsi kreatif, studio sareng pausahaan pangiriman kandungan di sakuliah Amérika Kalér Europeropa sareng Asia - langkung ti satengah réspondén anu disebatkeun biaya salaku aral utama pikeun nyebatkeun solusi dumasar flash-.

Ieu ukur bebeneran parsial, sareng anu ngan ukur nyaritakeun sawatara carita. Biaya solusi gudang sadaya-flash bakal némbongan leuwih mahal lamun nganalisis ukur nganggap titik harga komparatif ku kapasitas ($ / TB) pikeun solusi dumasar-HDD dumasar-SSD. Najan kitu, nalika peunteun biaya kapamilikan (TCO) asup kana, teu disebatkeun dénsitas kinerja, ékonomis panyimpenan flash, sareng khusus memori memori non volatile express (NVMe), compelling.

Hal kahiji heula - Naon NVMe?

Nepi ka bubuka NVMe, kalolobaan panyimpenan basis flash - sapertos padet nangtang drive (SSDs) - dipaké téknologi SATA atanapi SAS pikeun nyambungkeun gudang sareng sesa sistem komputer. Tapi SATA sareng SAS mimitina dirarancang pikeun ngarojong hard disk drive (HDDs), sareng ngayénkeun produsén anu didadarkeun drive anu langkung saueum sareng flash-flash, téknologi ieu anu lami nguatkeun kinerja SSD.

NVMe dirancang husus pikeun panyimpenan nu didasarkeun-flash. Sareng NVMe, unggal inti CPU komunikasi langsung kalayan panyimpenan nganggo beus PCIe anu gancang kalayan gaganti SATA laun atanapi panganteur SAS. Ngagunakeun PCIe, drive dumasar kana flash anu dilambangkeun ku mémori pas gaduh HDD tradisional. NVMe ngahontal kinarya pangluhurna sabagian kalayan ngarojong paréntah langkung seueur pikeun antrian, ogé jalur komunikasi, ti protokol SATA atanapi SAS. SATA sareng SAS masing-masing gaduh antrian paréntah tunggal, anu tiasa ngadamel komando 32 na 254 visinil. Sacara jelas, NVMe tiasa ngadeukeutan antrian 65,000 nganggo paréntah 65,000 per antayan.

Dibandingkeun sareng SATA sareng SAS, NVMe nyandak paménta bacaan sacara random anu leuwih gancang. NVMe tiasa ngadamel 1 juta berbunat acak per detik, dibandingkeun sareng SATA sakitar 50,000 na SAS kira-kira 200,000 acak dibaca per detik. Sarta, sanajan sareng sadaya dibaca ieu, NVMe jaga latency sahandapeun microseconds 20, ngabandingkeun kalayan mikroskop pikeun 500 pikeun SATA sareng SAS. Pikeun maranéhanana

ngagunakeun panyimpenan pikeun ngadukung sababaraha klien anu merlukeun aliran paralel data, SSD sacara nyata ngaleuwihan HDD.

NVMe oge tiasa nganteurkeun throughput luar biasa ngaliwatan jaringan. Dina uji internal ku kuantum, Panyimpenan NVMe kapendak pikeun nganteurkeun langkung ti 10 kali kinerja throughput anu dibaca sareng tuliskeun sareng hiji klien dibandingkeun sareng klien napel NFS sareng SMB.

TCO ellingndah

NVMe nyaéta téknologi lampu kilat anu ngamungkinkeun pamaké henteu mung muka konci potensi anu leres tina flash, tapi sanggup ngalakukeunana ngirangan TCO. Mangpaat langkung paréntah per antrian, bacaan gancang, waktos latency handap sareng throughput istiméwa ngahijikeun sareng ngaktifkeun NVMe pikeun nganteurkeun ongkos compelling sareng nilai kaunggulan.

Baheula, migunakeun lampu pikeun panyimpenan dina jaringan hargana sawaréh ngarugikeun kusabab organisasi nganggo konéktipitas Serat Channel luhur-pagelaran luhur. Jaringan umumna expense pangbadagna kadua saatos média gudang, sareng jaringan Fibre Channel tiasa tilu nepi ka opat kali leuwih murah batan Ethernet.

Sareng NVMe, organisasi tiasa milukeun kamampuan Fiber Channel anu nganggo téknologi Ethernet anu leuwih murah ongkosna. Téknologi Ethernet ngamungkinkeun para pamaké pikeun nyimpen duit henteu ngan dina alat-alat tapi oge dina manajemen, sabab manajemén Ethernet henteu meryogikeun kaahlian khusus dina manajemen Fiber Channel. Gumantung kana ukuran organisasi, aya kasempetan pikeun nyalametkeun puluhan rébu - atanapi malah ratusan rébu - rupiah dina jaringan ku ngagunakeun Ethernet.

Savingsta tabungan nyalira sering mantau panambangan dina panyimpenan NVMe.

Nalika ngontoskeun NVMe, teu kedah sadayana atanapi nanaon

Nalika urang nganggap NVMe, aranjeunna sering cariapkeun salaku hideung bodas - sadaya NVMe atanapi henteu nanaon. Tapi aya aréa kulawu anu lega pikeun digali. Mesin anu nyetir naon baé platform anu canggih kana poténsi anu paling lengkep nyaéta software. Nerapkeun panyimpenan NVMe sareng sistem file modéren sareng platform manajemén data tiasa nganteurkeun lingkungan gudang multi-tingkat sareng single, global namespace. Organisasi tiasa mésér ukur jumlah panyimpenan NVMe anu dibutuhkeun pikeun tugas anu tangtu nalika nungkulan pilihan panyimpenan sanésna - diantarana papanan anu disebatkeun ku piringan, perpustakaan pita, sareng panyimpenan awan - pikeun fungsi anu henteu meryogikeun tingkat anu sami Pangabisa ieu pikeun nyiptakeun lingkungan gudang hibrid ngamungkinkeun organisasi pikeun ngaminimalkeun panyimpenan dumasar flash-langkung langkung mahal na, samentawis mikaresep sadaya mangpaatna.

Janten proaktif, teu réaktif

Kalawan 4K ayeuna utama sareng 8K gancang janten standar anyar, sakedik visi sareng perencanaan dinten ayeuna bakal nampi tabungan anu gedé. Infrastruktur gudang dumasar-flash nyadiakeun kamampuhan pikeun ngarojong format 4K kiwari, kitu ogé khareup tina anu bakal datang

8K sareng saluareun. Organisasi anu nyebarkeun téknologi anu berdasarkeun démpél pikeun ngarojong arsitéktur panyimpenanna bakal diposisikan ogé supados tiasa dianggo sareng téknologi NVMe ayeuna sareng generasi saterusna. Sareng sabab umur layanan dina sistem ieu manjangan, biaya murahna sepréna - nyieun kenduran kapindahan anu leuwih loba.

Pikeun organisasi anu kawates atanapi kawates investasi flash sareng pangwangunan kusabab kakeunaan biaya anu neundeun perumahan flash, bakal ditanyakeun ka handap ieu:

· Naha analisis biaya mertimbangkeun waragad pusat data, biaya stafing, biaya depreciation, sarta biaya jejaring ngabandingkeun sareng sistem HDD?

· Naon harga anu dibayar pikeun pagelaran per klien, moal kapasitas?

Ngajalajah patarosan-langkung anu langkung jero tiasa masihan anjeun mendakan yén nyebarkeun NVMe témbal jawaban - henteu padahal biayana, tapi kusabab kitu. Kadangkala kaleresan bener aya di rinci éta.

Ngeunaan Jason Coari

Jason Coari, Diréktur Péjen, Produk sareng Solusi Marketing anu dina kuantum, Mangrupakeun Samaun dina industri komputasi teknis, sareng langkung ti 20 taun pangalaman dina penjualan senior sareng posisi pamasaran di ngical paralatan téknologi ngarah. Jason mingpin produk perusahaan sareng strategi komérsial pikeun panyimpenan skala anu aya di sakabéh industri. Saméméhna, anjeunna damel di sagala rupa kalungguhan global dina SGI, utamana ngarahkeun strategi pamasaran produk HPC sareng ngalam organisasi pamasaran Europeanropa sarta APAC.


AlertMe

Magazine siaran Darso

Magazine Darso siaran mangrupa pasangan resmi NAB Tembongkeun Média jeung kami nutupan siaran Téknik, Radio & Téhnologi TV keur animasi nu, Broadcasting, Motion Picture and industri Produksi Post. Urang nutupan acara industri jeung Konvénsi kawas BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Digital asset Symposium tur leuwih!