imah » diulas » Pribadi & Propil: Mike Baldassari

Pribadi & Propil: Mike Baldassari


AlertMe

Mike Baldassari (sumber: Jonsar Studios)

Mike Baldassari mangrupikeun desainer pencaharan anu terkenal sareng alusna hormat pikeun panggung sareng pilem. Kuring nembe ngagaduhan kasempetan pikeun ngadamel wawancara rinci kalayan anjeunna ngeunaan prestasi profésionalna sareng seueur sks.

"Kuring bangga nyebutkeun kuring desainer lampu Tony sareng Emmy anu didamel langsung cicing di langkung ti nagara 25," Mike ngawartoskeun kuring. "Salian ngarancang acara Broadway sapertos kitu Cabaret (1998 & 2014), Anak ti hiji Tuhan anu Kirang, sarta Mimiti Tanggal, Kuring nyiptakeun téater téater pikeun pilem Ghostbusters (Vérsi 2016), Salapan, Batu Abad, Gumbira Mojang, sarta Neil Pamuda batang ngora, diantarana. Desain tivi kuring kalebet Season 2 tina David Letterman's Tamu Deui Langkung Peryogikeun Teu aya Perkenalan, nu RED Live konsér / disiarkeun ti Times Square kalayan U2 sareng Bruce Springsteen, U2 Luhureun The Rock prestasi pikeun The peuting Tembongkeun, épisode tina Dokumén Ayeuna!, kitu ogé pre-kasét Sabtu peuting Live jeung Telat Peuting jeung Seth Meyers. Kuring parantos mendesain spesial Netflix pikeun John Mulaney, Ray Romano, Joe Rogan, Dana Carvey, sareng spésial anu badé pikeun Hannibal Buress sareng Chris D'Elia. Dina dunya musik, kuring parantos mendesain sababaraha Taun Anyar sareng Phish di MSG, sareng sajumlah Konsér wisata pikeun Neil Young sareng Alice di Chains. Salaku tambahan, kuring parantos ngararancang konsér televisi; Mary J. Blige, Tim McGraw, Sam Smith, sareng Garth Brooks. "

Baldassari neruskeun kuring nyaritakeun kumaha anjeunna ngamimitian salaku desainer lampu. "Nalika kuring sakola di SMA kuring maén dina band sareng damel profésional salaku pompa. Parsippany Hills High School ngagaduhan program seni anu saé, sareng kuring atos nyéépkeun waktos seueur-gancang waktos damel di téater tempat kuring nyekel lampu bug. Kuring nuluykeun diajar téater di Universitas Connecticut, sareng nalika kuring masih senior, kuring ditampi kana program magang United Scenic Artists 829. Saatos éta, kuring pareum sareng angkat! Kanggo kuring, éta aya kemajuan alami ti musisi pikeun desainer lampu, sabab kuring masih kalibet sareng musik ampir unggal dinten. Kuring ningali janten Desainer Lampu salaku sim kuring saé salaku "orchestrator," kecuali nganggo alat musik sapertos biola atanapi gitar, kuring nganggo lampu anu pindah sareng sumber sanés pikeun ngintip orasi boh musik atanapi pangalaman téater sanésna. "

Kuring naros ka Mike ngeunaan naon sareng produsen téater sareng film anu anjeunna mendakan khayal atanapi khususna pisan. "Kuring ngagaduhan hubungan sataun 20-ditambah kalayan produksi Broadway na Cabaret, saatos dicalonkeun sareng Peggy Eisenhauer pikeun panghargaan Tony di 1998 pikeun éta. Urang teras dirarancang janten révisi terakhir dina 2014. Nalika kami ngamimitian, éta dirawat ku dua barudak ieu anu ngaranna Sam Mendes sareng Rob Marshall. (Kuring heran naon anu terjadi ka jalma-jalma kitu?) Urang réngsé ngalakukeun seueur tur sareng hasil tina sakumna dunya. Henteu perlu disebatkeun, produksi urang sapertos pertandingan-kieu yén éta bakal terus aya pangaruh unggal produksi saterusna anu bakal dilakukeun ku Cabaret. Hal sejenna ngeunaan hubungan anu panjang sapertos hiji acara nyaéta yén éta ngabantuan yén éta Kabaret -salah sahiji musiman Amérika anu agung sadaya waktos, janten perjalanan éta pasti henteu pikaboseneun.

"Pikeun pilem, tanpa ragu, kuring kedah nempatkeun produksi Rob Marshall Salapan kan nepi kana! Kuring nyalir nomer musik 14 anu aya dina pilem, damel langsung sareng cinematographer Dion Beebe sareng Rob, dimana tilu urang kolaborasi caket pisan kana tampilan unggal momen. Sakabéh nomer musik anu ditémbak dina panggung sora panggedéna di Shepperton Studios di London, dimana set nyaéta ukuran ukuran lapangan bal. Éta pilem anu matak pikagumbireun sacara visual anu matak luar biasa, dipimpin ku Daniel Day Lewis kalayan rombongan bintang Sophia Loren, Dame Judy Dench, Nicole Kidman, Penelope Cruise, Fergie, Kate Hudson, sareng Marion Cotillard. Salian terang sababaraha sekuen musik anu ageung pisan, masing-masing ogé diterangkeun ku nomer masing-masing. Dasarna unggal nomer musik kedah terang kalayan cara teater, anu mangrupikeun alesan Rob ngajantenkeun kuring. Anjeunna hoyong désainer anu tiasa terang pikeun pilem sapertos urang upami aya dina panggung Broadway, sareng anjeunna terang kami nyarioskeun kana basa anu sami. Ieu mangrupikeun pangalaman anu teu dilupakan! "

Sks Baldassari ogé kalebet ngarancang acara perusahaan pikeun CBS Televisi. Anjeunna ngajelaskeun ka kuring kumaha anjeunna ngagaduhan gig na. "Produsén eksekutif na BPS Pangluhureun ragaji Cabaret sareng ngahontal nalika aranjeunna ngusahakeun ningkatkeun nilai produksi na. Ku langkungna waktos, acara parantos janten kompleks sareng kami parantos nyorong watesan naon anu tiasa dilakukeun dina Carnegie Hall. Salah sahiji tantangan panggedéna anu sering kami hadapi dina proyék ieu nyaéta ngajantenkeun penampilan anu saé pikeun masarakat Madison Avenue di kamar, ogé pikeun kaméra, sapertos anu dipidangkeun ka lokasi-lokasi sanés di Amérika Serikat. Dina raraga ngahontal kasaimbangan pencahayaan anu hadé pikeun cicing sareng kanggo kaméra, kuring damel caket pisan sareng insinyur video Billy Steinberg. Tarian kami mastikeun yén teu aya kompromi sacara visual pikeun boh panongton. "

Nanggepan patarosan kuring ngeunaan naon jinis alat pencahayaan sareng parangkat lunak anu anjeunna resep digawekeun, Baldassari nyarios, "Di sisi parangkat lunak, alat utama anu dimaksud nyaéta Vectorworks pikeun sakabéh gambar sareng renderings 3D kami. Kanggo tulisan anu aya antara desainer sareng gaffer, éta biasana Lightwright, anu kuring kantos dianggo saprak éta kaluar nalika kuring kuliah. Dua program éta ayeuna damel di tandem lumayan lancar. Salaku komponén 3D Vectorworks terus ningkat ka titik anu ayeuna éta pohara berharga salaku bagian tina prosés desain pre-produksi, komponén previsulasi Visi ayeuna nambahan janten bagian tina aliran kerja kami. Dasarna urang tiasa mindahkeun lumayan gampang tina nyiptakeun plot cahaya sareng gambar téknis, dina 3D salaku bagian tina Vectorworks, teras ékspor file CAD ka Visi, dimana urang tiasa ngamimitian ngawangun isyarat langsung dina konsol cahaya sareng mimitian mawa visi kreatif ti desain lampu kana kahirupan.

"Sacara umum di sisi peralatan, kuring teras-terasan langkung maju ka arah sumber LED sareng peralatan otomatis, anu beuki janten sami. Kuring sok resep boga kamampuan ngarobah warna ogé pilihan pikeun nyaluyukeun fokus hiji lekasan via programmer tibatan tangga. Saur abdi salaku seniman éta penting pikeun teras-terasan netepkeun alat-alat épéktip langkung énergi sareng nyorong produsén ka arah produk anu langkung héjo. Laju parobahan terus nyepetkeun tapi ieu mangrupikeun waktos anu pikaresepeun, sabab produsén parantos ngaréspon kalayan alat anu saé sareng anu langkung saé dina sababaraha taun ka pengker. Gemblengna, abdi bakal ngarios kualitas kualitas dumasar-LED terus ningkatkeun.

"Nalika kuring ngalakukeun rupa-rupa proyék, alat anu ku kuring tangtos tiasa sami-sami variasi, kusabab teu aya solusi hiji-ukuran-sadayana pikeun kalolobaan tantangan lampu. Nanging, kuring terang iraha kuring nyauran, ucapkeun, a Telat Peuting jeung Seth Meyers pre-tape jauh, henteu sering ti éta, iket badé ngamimitian ku Arri Skypanels. Upami kuring terang lampu khusus Netflix sapertos David Letterman Sémah Sanggup Ku Pangabutuh henteu aya Perkenalan anu kalebet hiji backwall biasa sapertos ckc, kuring sigana bakal ngamimitian ku kitaran citakan Chroma-Q Warna Force II. Di sisi kontrol, kuring bakal sok konsultasi sareng Programmer Lampu Kuring, tapi urang sering sigana darat ka tempat dimana waé dina sistem ETC Eco atanapi sababaraha versi GrandMA 2. Sanaos éta henteu leres pikeun tiap proyék, sacara umum langkung otomatis langkung saé. "

Baldassari ngalaksanakeun bengkel pikeun NAB Tembongkeun New York nembé akhir minggu kamari disebat "The tangtangan LED pikeun Film sareng Télévisi," tah kami nutupan éta wawancara. "Ieu kahiji waktos anu kuring diulinkeun janten bagian ti NAB," jelasna. "Kusabab kuring ngamimitian dina industri kuring sok ngupingkeun perkawis éta, kalolobaan ti téknologi séhat anu dihormatan, janten kuring ngarep-ngarep ngalaman éta sorangan!

"Nalika kuring caket ceramah kuring ti sudut pandang desainer, kuring sakeudeung keuna kana kumaha jeung kunaon urang dugi ka sudut LED anu kapake pikeun urang sanés ngan ukur dina téater sareng batu, tapi dina televisi sareng pilem. Minangka salah sahiji ti sababaraha desainer lampu 'kawin silang anu damel di sadaya industri ieu, kuring kantos ngiringan nambahna LED pikeun sababaraha waktos ayeuna. Aya kaunggulan anu jelas tina ngagunakeun LED kanggo dicabak; konsumsi kakuatan, kalenturan, sareng anu sanés, tapi kuring hoyong ogé ngarampa sababaraha tantangan anu kuring parantos karep. Kuring bagikeun sababaraha anekdot ngeunaan masalah anu timbul, sareng naon anu urang pigawé pikeun méréskeunana. Garis handap nyaéta, panawaran LED aya di dieu pikeun tetep-sedengkeun sababaraha produsén parantos ngahasilkeun, masih aya instansi dimana urang kedah ngabales tantangan anu tiasa disarengan ku ngagunakeun campuran anu aya opat colokan di dinya! Para pamiarsa udagan kuring pikeun saha waé anu nyobian toe kana kolam renang LED, ka para veteran anu langkung musiman anu hoyong gaduh solusi di pikiran nalika aya masalah dina proyék na.

Baldassari nyimpulkeun wawancara ku nyarioskeun ka kuring ngeunaan proyék anu badé. "Dina waktos éta, kuring gaduh Netflix khusus pikeun Hannibel Buress di tiasa yén kami nembak usum panas ieu di Rajana, sareng ayeuna kuring mendesain khusus Netflix khusus pikeun Chris D'Elia anu urang nembak di Minneapolis dina awal Nopémber. Aya proyek pilem anu saurang babaturan koreografer anu naroskeun ka kuring anu terang. Di sisi teater, kuring mangrupikeun cahaya sareng desain produksi pikeun séri Broadway anu disebut Di Kahanan, anu urang ngarepkeun bade mawa spring deui. Ieu mangrupikeun acara festival anu aya dina Broadway dimana urang tiasa nyangking rupa-rupa seniman pikeun ngajalankeun terbatas. Versi munggaran usum panas ieu anu saé suksés pisan. Kami ngagaduhan seniman sakumaha variatif sapertos Morrissey, Mel Brooks, Dave Chappelle, sareng Barry Manilow. Konci pikeun nyiptakeun séri ieu mangrupikeun sistem pencahayaan anu kami namina 'Flex-i-Fest' ™ dimana, damel sareng LD paripolah masing-masing, urang tiasa masihan unggal seniman sorangan, plot cahaya anu unik tanpa kedah di-in beban-kaluar nempokeun béda-béda. Dina édisi anu terakhir urang laksanakeun, sistem pencahyaan éta nyusun sumber cahaya unik Dave Chappelle ka Barry Manilow sacara dina dua jam. Éta didamel saé supados PRG sareng perusahaan kuring parantos ngajukeun patén dina éta. Tingali kanggo éta spring hareup dina téater Broadway anu sanés! Sanggeus éta, aya dua wisata téater anu sakuduna bade usum sanésna. "


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin

Tulisan panganyarna ku Doug Krentzlin (tempo sadaya)