imah » diulas » Kapribadian & Profil: Mike Baldassari

Kapribadian & Profil: Mike Baldassari


AlertMe

Mike Baldassari (sumber: Jonsar Studios)

Mike Baldassari mangrupikeun desainer pencaharan anu terkenal sareng alusna hormat pikeun panggung sareng pilem. Kuring nembe ngagaduhan kasempetan pikeun ngadamel wawancara rinci kalayan anjeunna ngeunaan prestasi profésionalna sareng seueur sks.

"Kuring reueus nyarios yén kuring mangrupikeun désainer pencahayaan anu ditunjuk ku Tony sareng Emmy anu karyana parantos katingali hirup di langkung ti 25 nagara," saur Mike ka kuring. "Salian ti ngarancang acara Broadway sapertos Cabaret (1998 & 2014), Anak ti hiji Tuhan anu Kirang, sarta Mimiti Tanggal, Kuring nyiptakeun téater téater pikeun pilem Ghostbusters (Vérsi 2016), Salapan, Batu Abad, Gumbira Mojang, sarta Neil Pamuda batang ngora, antara séjén. Desain tivi kuring kalebet Usum 2 ti Tamu Letterman Abdi Salajengna Henteu Kedah Perkenalan, nu RED Live konsér / disiarkeun ti Times Square kalayan U2 sareng Bruce Springsteen, U2 Luhureun The Rock prestasi pikeun The peuting Tembongkeun, épisode tina Dokumén Ayeuna!, kitu ogé pre-kasét Sabtu peuting Live jeung Telat Peuting jeung Seth Meyers. Kuring parantos ngararancang spesial Netflix pikeun John Mulaney, Ray Romano, Joe Rogan, Dana Carvey, sareng spesial anu bakal datang pikeun Hannibal Buress sareng Chris D'Elia. Di dunya musik, kuring parantos ngararancang sababaraha Taun Anyar sareng Phish di MSG, sareng sajumlah Konser Wisata pikeun Neil Young sareng Alice in Chains. Salaku tambahan, kuring parantos ngarancang konser tivi pikeun; Mary J. Blige, Tim McGraw, Sam Smith, sareng Garth Brooks. "

Baldassari teras nyarios ka kuring kumaha anjeunna ngamimitian salaku desainer pencahyaan. "Nalika kuring di SMA kuring maén dina band sareng damel sacara propésional salaku drummer. Parsippany Hills High School ngagaduhan program kasenian anu saé, sareng kuring tungtungna nyéépkeun waktos sabisa damel di téater tempat kuring néwak bug penerangan. Kuring neraskeun diajar téater di Universitas Connecticut, sareng nalika kuring masih manula, kuring ditampi kana program magang United Scenic Artists 829. Saatos éta, kuring kaluar sareng lumpat! Pikeun kuring, éta mangrupikeun kamajuan alami ti musisi dugi ka desainer pencahayaan, sabab kuring masih kalibet sareng musik ampir unggal dinten. Kuring ningali janten Lighting Designer sabab kuring leres-leres 'orkestra,' kecuali, tibatan nganggo alat musik sapertos biola atanapi gitar, abdi nganggo lampu obah sareng sumber sanésna pikeun sacara visual nyusun musik boh pangalaman teater anu sanés. ”

Kuring naros ka Mike ngeunaan produksi sareng pilem mana anu anjeunna mendakan khusus janten kenangan atanapi anu dipikaresep pisan. "Kuring ngagaduhan hubungan 20-taun langkung sareng produksi Broadway tina Cabaret, parantos dicalonkeun sareng Peggy Eisenhauer pikeun penghargaan Tony di 1998 pikeun éta. Kami teras nyusun rarancang kebangkitan terakhir di 2014. Nalika urang ngamimitian, éta nuju dipimpin ku dua nonoman ieu anu namina Sam Mendes sareng Rob Marshall. (Kuring heran naon anu lumangsung ka jalma-jalma éta?) Kami tungtungna ngalakukeun seueur wisata sareng produksi di dunya. Henteu perlu disebatkeun, produksi urang sapertos tukang perobih anu bakal terus mangaruhan unggal produksi saterasna anu bakal dilakukeun. Cabaret. Hal sejenna ngeunaan hubungan anu panjang sapertos hiji acara nyaéta yén éta ngabantuan yén éta Kabaret -salah sahiji musiman Amérika anu agung sadaya waktos, janten perjalanan éta pasti henteu pikaboseneun.

"Sedengkeun pikeun pilem, tanpa diragukeun, kuring kedah nempatkeun produksi Rob Marshall tina Salapan katuhu nepi ka dinya! Kuring nganyahokeun 14 nomer musik anu aya dina pilem, damel langsung sareng sinématografer Dion Beebe sareng Rob, dimana urang tiluan damel bareng pisan dina tampilan unggal momen. Sakabéh nomer musik ditémbak dina panggung sora panggedéna di Shepperton Studios di London, dimana susunanana sakitar ukuran lapangan maén bal. Éta pilem anu katingali sacara visual sareng pemeran anu luar biasa, dipimpin ku Daniel Day Lewis sareng batur sapagawean Sophia Loren, Dame Judy Dench, Nicole Kidman, Penelope Cruise, Fergie, Kate Hudson, sareng Marion Cotillard. Salian ti ngahurungkeun sababaraha sekuen musik anu gedé pisan, masing-masing kalungguhan ogé ngagaduhan nomer unggulan masing-masing. Pokokna unggal nomer musik kedah dinyalakeun ku cara téater pisan, anu janten alesan Rob nyandak kuring. Anjeunna hoyong desainer anu tiasa nyebrangan pilem siga urang nempatkeun kana panggung Broadway, sareng anjeunna terang yén kami nyarios basa anu sami. Éta mangrupikeun pangalaman anu teu tiasa diinget! "

Kiridit Baldassari ogé kalebet ngararancang acara perusahaan pikeun Télévisi BPS. Anjeunna ngajelaskeun ka kuring kumaha anjeunna ngagaduhan manggung éta. "Produser eksekutif tina BPS Pangluhureun ragaji Cabaret sareng ngahontal nalika aranjeunna nyobian ningkatkeun nilai produksi. Kana waktosna, acara-acara parantos janten kompleks sareng kami leres-leres ngadorong watesan naon anu tiasa dilakukeun di Carnegie Hall. Salah sahiji tantangan anu paling sering urang nyanghareupan proyék ieu nyaéta ngajantenkeun acara éta katingali saé pikeun jalma Madison Avenue di rohangan, ogé pikeun kaméra, sabab acara na disiarkeun ka lokasi anu sanés di Amérika Serikat. Dina raraga ngahontal kasaimbangan pencahyaan anu langsung pikeun langsung sareng kaméra, kuring damel caket pisan sareng insinyur pidéo Billy Steinberg. Tarian anu kami lakukeun mastikeun yén henteu aya kompromi sacara visual pikeun panonton boh. "

Kanggo ngaréspon patarosan kuring ngeunaan jinis alat-alat lampu sareng parangkat lunak anu anjeunna resep dianggo, Baldassari nyarios, "Dina sisi parangkat lunak, pakakas utama nyaéta Vectorworks pikeun sadaya gambar sareng rendering 3D kami. Pikeun tulisan anu cocog antara desainer sareng gaffer, éta sok Lightwright, anu kuring anggo ti saprak éta kaluar nalika kuring kuliah. Dua program ayeuna dianggo sasarengan kalayan lancar. Kusabab komponén 3D Vectorworks tetep ningkat dugi ka ayeuna éta berharga pisan salaku bagian tina prosés desain pre-produksi, komponén visi previsulasi na ayeuna ningkat janten bagian tina alur kerja urang. Dasarna urang tiasa ngalih kalayan gampang tina nyiptakeun plot cahaya sareng gambar téknis urang, dina 3D salaku bagian tina Vectorworks, teras ngekspor file CAD ka Visi, dimana urang tiasa ngamimitian ngawangun isyarat langsung dina konsol pencahyaan sareng ngamimitian nyandak visi kreatif ngeunaan desain lampu pikeun kahirupan.

"Sacara umum dina sisi alat, kuring teras-terasan ngalih ka sumber LED sareng perlengkapan otomatis, anu beuki janten hiji sareng sami. Kuring salawasna resep ngagaduhan kamampuan ngarobih warna ogé pilihan pikeun ngarobih fokus tina perlengkapan ngalangkungan programmer tibatan ngalangkungan tangga. Saur kuring salaku seniman penting pikeun tetep nangtoskeun langkung seueur épisién anu hemat énergi sareng ngadorong pabrik pikeun produk anu langkung héjo. Tingkat parobihan terus nyepetkeun tapi ieu mangrupikeun waktos anu pikabungaheun, sabab pabrikna parantos ngaréspon peralatan anu langkung saé sareng langkung saé dina sababaraha taun ka pengker. Sacara umum, kuring bakal nyarios kualitas perlengkapan basis LED tetep ningkat.

"Nalika kuring ngalakukeun sababaraha rupa-rupa proyék, alat-alat anu kuring tangtoskeun tiasa sami-sami rupa-rupa, sabab teu aya hiji ukuran saukuran-kabeh solusi pikeun kaseueuran tantangan pencahyaan. Nanging, kuring terang iraha kuring dipanggil, sebutkeun, a Telat Peuting jeung Seth Meyers jauh pre-tape, langkung sering ti henteu, iketna badé dimimitian ku Arri Skypanels. Upami kuring nuju terang Netflix khusus sapertos David Letterman Sémah Sanggup Ku Pangabutuh henteu aya Perkenalan anu kalebet backwall anu dianggo sapertos sikés, sigana kuring badé ngamimitian sareng Chroma-Q Color Force II fixtures. Dina sisi kontrol, kuring bakal teras konsultasi sareng Programmer Lampu Pindah kuring, tapi urang sering sigana badarat dimana waé dina ETC Eco-system atanapi sababaraha versi GrandMA 2. Sanaos henteu pas pisan pikeun unggal proyék, sacara umum beuki otomatis beuki hadé. ”

Baldassari ngalaksanakeun bengkel pikeun NAB Tembongkeun New York nembe akhir minggu kamari disebut "The LED Challenge for Film and Television," jadi kami nutupan éta dina wawancara. "Ieu mangrupikeun kahiji kalina kuring diulem janten bagian tina NAB," paparna. "Kusabab kuring ngamimitian di industri kuring kantos nguping ngeunaan éta, kalolobaanana ti téknisi anu dipikahormat, janten kuring ngarepkeun ngalaman pikeun kuring sorangan!

"Nalika kuring nuju ngadongéngkeun biantara kuring tina sudut pandang desainer, kuring sakedap négakeun kumaha sareng kunaon kami dugi ka titik LED anu mangpaat pikeun urang sanés ngan ukur dina téater sareng wisata rock, tapi dina televisi sareng pilem. Salaku salah sahiji ti saeutik désainer pencahayaan 'crossover' anu damel di sadayana industri ieu, kuring parantos nuturkeun ayana LED anu ningkat pikeun sababaraha waktos ayeuna. Aya kaunggulan anu jelas tina ngagunakeun LED pikeun disentuh; konsumsi kakuatan, kalenturan, sareng sajabana, tapi kuring hoyong ogé nyabak sababaraha tantangan anu kuring kantos karandapan. Kuring ngabagi sababaraha anékdot ngeunaan masalah anu muncul, sareng naon anu kami laksanakeun pikeun méréskeunana. Intina nyaéta, fixtures LED di dieu pikeun cicing-sareng nalika sababaraha pabrik parantos terang, masih aya instansi dimana urang kedah ngaréspon tantangan anu tiasa sumping sareng nganggo perlengkapan ku opat colokan! Target audién kuring nyaéta pikeun saha waé anu nyelapkeun jempol kana kolam renang LED, ka para veteran anu langkung lami anu hoyong gaduh solusi dina pikiran nalika aya masalah dina proyékna. "

Baldassari nyimpulkeun wawancara ku ngawartosan ngeunaan proyék-proyék na anu bakal datang. "Dina waktos ayeuna, kuring gaduh istiméwa Netflix pikeun Hannibel Buress dina kaléng anu kami nembak usum panas kamari di Miami, sareng ayeuna kuring ngarancang khusus Netflix anu sanés pikeun Chris D'Elia anu kami nembak di Minneapolis awal Nopémber. Aya proyek pilem anu sobat koreografer nyungkeun kuring terang yén anu ngurilingan. Dina sisi teater, kuring mangrupikeun desainer pencahyaan sareng produksi pikeun séri Broadway anu disebat Di Kahanan, anu kami ngarepkeun nyandak deui musim semi salajengna. Éta mangrupikeun acara-festival di Broadway dimana urang tiasa nyandak seueur rupa seniman pikeun jalan terbatas. Versi munggaran usum panas kamari ieu suksés pisan. Urang kagungan seniman sakumaha rupa-rupa sakumaha Morrissey, Mel Brooks, Dave Chappelle, sareng Barry Manilow. Konci pikeun ngadamel séri nyaéta sistem pencahyaan anu kami nyebat 'Flex-i-Fest' ™ dimana, damel sareng LD masing-masing polah, kami tiasa masihan unggal seniman sorangan, alur cahaya unikna tanpa kedah nga-in sareng beban-kaluar acara lengkep béda. Dina parobihan terakhir anu kami lakukeun, sistem lampu angkat tina plot cahaya unik Dave Chappelle ka Barry Manilow's dina kaayaan dua jam. Éta parantos dianggo saé pisan yén PRG sareng perusahaan kuring parantos ngajukeun patén pikeun éta. Tingali pikeun spring salajengna di téater Broadway anu sanés! Saatos éta, aya dua wisata téater anu kedahna badé kaluar usum payun. "


AlertMe
Doug Krentzlin