imah » Taliwang eusi » Satelit: Jalma Surgawi orbital Spheres

Satelit: Jalma Surgawi orbital Spheres


AlertMe

Henteu loba teuing kénca anu bisa ngajamin pikeun 1945 keur hiji taun penting - dinya ningal ahir konflik global paling masif dunya geus kantos dipikawanoh; nu pangpanjangna-ngajalankeun Présidén AS kungsi Franklin Delano Roosevelt (Presiden 32nd kami) diliwatan kana kalanggengan sarta hasil ku Wakil Présidén na Harry S. Truman; PBB ieu diusulkeun sarta ngadegkeun ku Oktober anu sataun sami sareng, tungtungna, Arthur C. Clarke, Nyatet manggihan, fisikawan, ngajajah jero cai, sarta panulis elmu-fiksi, neuleu diprediksi di Advent na pamakéan utama satelit jieunan manusa.

Bapak Clarke nuluykeun jadi salah sahiji luhureun tilu panulis Élmu-Fiksi jaman sarta ogé hasil diprediksi mecenghulna telepon sél jeung GPS di 1956. Anjeunna knighted pikeun accomplishments sipil tur ilmiah di AD 2000, sarta diliwatan jauh di 2008. Manehna nyieun na satelit prediksi dina majalah elmu British-milik Wireless Dunya salaku surat ka nu sanésna. Anjeun tiasa nyandak katingal di dinya kalawan tumbu ieu: lakdiva.org/clarke/1945ww/1945ww_feb_058.html.

fig04Clarke sabenerna dijieun hurup 2 yen sataun: salah yen manehna dikirim ka majalah sarta kadua hurup leuwih lengkep anu ningal sabagian sirkulasi kawates. Asalna, éta satelit Pamanggih bore leuwih siga ka stasiun spasi. Ieu sakuduna dituju boga staf onboard sarta ogé bakal ngawula ka salaku refueling eureun pikeun rokét ogé aplikasi komunikasi na. Anjeunna diprediksi mecenghulna satelit dina ngeunaan 50 taun, tapi aya kajadian leuwih gancang ti anu; kumaha oge, aya henteu rezeki pikeun pamakéan taun ngabantu pesawat ruang angkasa salaku anjeunna ngalaman ngusulkeun. Konsep satelit geo-cicing (atawa orbs anu cicing dina hiji tempat sarta turutan rotasi Bumi) éta henteu aslina mun Clarke; anjeunna ngawangun dina karya Konstantin Tsiolkovsky.

The Rusia satelit Sputnik kahontal orbit di telat 1957. Ngan 4 bulan engké, dina mimiti 1958, AS ogé kungsi satelit (Nu Explorer I) dina orbit. Dina 1959, Angkatan Laut AS dibuka cuaca munggaran satelit: Nu Vanguard 2, nu teu digawe kaluar rada ogé diantisipasi tapi dituturkeun saeutik leuwih sataun engké di 1960 ku TIROS 1, nu miboga tujuan anu sarua sakumaha miheulaan na; nu taun anu sarua, komunikasi munggaran satelit, Anu Echo, diawalan. The Echo éta hiji pasip satelit; ieu ngan hal mun bounce sinyal kaluar tina. 1962 nempo peluncuran tina dua satelit komunikasi aktif munggaran: nu Relay jeung Telstar. Dina 1964, kahiji geo-cicing satelit, Anu Syncom 3, diawalan. Dina taun anyar, jumlah tina satelit dina orbit geus hovered di sabudeureun 1000 kapayun. Tapi ngan hiji pisan sababaraha satelit militér nu otorisasi pikeun gambar nutup-up ekstrim bumi.

The jieunan panggedéna satelit (Nu urang kenal tina (cue musik dramatis)) nyaéta Stasion Angkasa Internasional. Teu kaasup arus 'potong' tina satelitsat3 dibuka ayeuna, jumlah tina satelit nu geus dikirim up téh leuwih sawidak lima ratus. The satelit ti dinten eusian rupa-rupa jenis sarta fungsi, kayaning: AKAL / pangintipan (Militér / Pamaréntahan), Komunikasi, sarta Bumi Observasi (komérsial, kayaning keur prediksi cuaca jeung pembuatan peta), tapi keur observasi spasi, aya disebut Killer satelit (Militer), nu dipaké pikeun pertahanan ku ngaruksak misil musuh sarta serangan ku ngaruksak lawan parabot spasi-ditanggung (ie satelit séjénna). Sajauh, ngan Amérika Serikat, Cina jeung Rusia geus bisa ngancurkeun target dina spasi. satelit panunjuk arah nu dipaké pikeun GPS. Biosatellites dijieun mawa bahan nu tinggal kana spasi (umumna non-manusa) pikeun panalungtikan.

Satelit boga rupa orbit dipaké ogé, nu dipilih dumasar kana Tujuan maranéhanana (atawa ku misfortune na buruk orbital). Orbit gaduh seueur komponén; ieu: Luhurna, centric, Eccentricity, inclination, pseudo, Special, sarta sinkron. Luhurna teh satelit jarak ti beungeut keur orbited. orbit Bumi gaduh 4 jaya, mimitian ti low (nepi ka 1240 mil), thru sedeng (nepi ka 22,236), sarta Geosynchronous (22,236 mil nepi persis), sarta kabéh jalan nepi ka High Earth Orbit (saluareun 22,236 mil tapi masih di bumi médan gravitasi). satelit jieunan manusa di orbit bumi tinggi geus ilaharna outlasted usefulness maranéhanana sarta disimpen di jangkungna ieu tetep kaluar tina jalan satelit séjénna; jenis ieu orbit ieu mindeng disebut pembuangan atawa junk atawa kuburan orbit (ku cara rujukan, bulan téh biasana 238,900 mil di luhur bumi). lamun satelit aya dina orbit geosynchronous, speed orbital nyaeta sabudeureun kaki 9800 per detik; dina jangkungna ieu, waktu nu diperlukeun dinten obyék 1 sidereal mun ngorbit planet urang (hiji dinten sidereal rata nyaéta saukur dina 4 menit kirang ti jam 24) atomna jeung speed rotational Marcapada.

03_Clarke_BeltThe orbit centric satelit kami nganggo, jadi tebih, nyaéta: Geocentric (sabudeureun bumi), Heliocentric (sabudeureun Panonpoé), sarta Areocentric (sabudeureun Mars). Eccentricity nyaeta dasarna naha atanapi henteu di satelit'S orbit sirkular atanapi elliptical. Aya 4 baku orbit bumi elliptical: mindahkeun geosynchronous orbit, mindahkeun orbit geostasioner, orbit molniya, sarta orbit tundra. A orbit tundra boga inclination of 63. 4 ° sarta orbit planét dina dinten sidereal; dasarna, éta tetep dina hiji aréa tetep (tapi teu jadi kahayang salaku orbit geostasioner) leuwih pangeusina, jeung luhurna na varying nurutkeun pola elips na. The inclination tina orbit teh satelit'S varian ti orbit katulistiwa murni - sahingga, orbit polar pisan ampir 90 °. orbit pseudo nutupan sababaraha pola orbital pajeulit; salah sahiji conto pangbasajanna nu orbit retrograde, nu ngan saukur boga harti nu kabukti ngalawan arah yén awakna celestial keur orbited rotates; orbit retrograde jarang dipake sabab butuh leuwih suluh pikeun nyieun orbit ajeg langgeng. orbit husus anu orbit Sun-sinkron jeung orbit Bulan, Bulan orbit geus lumayan loba naon keur disada kawas. orbit Sun-sinkron mangrupakeun monyét béda sakabehna; dina formulir ieu orbit, anu satelit pas ngaliwatan lokasi nu sami di waktos surya sarua unggal dinten; upami hoyong, orbit bisa diatur sapertos nu eta salawasna lumangsung dina cahya panonpoé, nu kacida kondusif of imagining jelas, sarta sagala bayangan eta encounters aya di ampir lokasi sarua unggal poe.

Salaku dipedar saméméhna, satelit dina orbit sinkron nyieun hiji revolusi sabudeureun awak celestial aranjeunna ngorbit dina arah anu awakna rotates dinasat1 jumlah sarua waktu nu diperlukeun anu awakna pikeun muterkeun sakali; sagala variétas beda tina orbit sinkron aya variasi atawa refinements ieu. lamun satelit atawa awak celestial orbit awak celestial gedé kalawan inclination lian ti 0 ° sarta ditempo ti lokasi tetep (umumna dianggap janten beungeut bumi), pola gerak nu satelit, Upami ditempo dina interval nu sarua, nembongan ka ngabasmi sababaraha variasi nu pola inohong 8 warped di langit; pola ieu disebut analemma. Mun orbit sarta rotasi anu konstan sarta sinkron, nu ngawangun pasti ngeunaan pola inohong 8 aneh ieu moal ngarobah. A-rupa faktor nangtukeun permutation pasti pola ngeunaan misalna hiji 'mutated' inohong dalapan pola. A satelit ku pola orbital sirkular dina 0 ° condong disebut boga geostasioner (aka "Clarke" - sanggeus panulis) orbit. Nembongan pikeun tetep di pasti sarua tempat relatif ka bumi sepanjang waktos di jangkungna 22,236 mil di luhur pangeusina. Ieu némbongan cicing; éta, dina kanyataanna, whizzing thru langit di 9800 kaki per detik pikeun mulasara tempat relatif -na pikeun bumi.

Saatos gelombang mimiti satelit, urang mimitian ngawangun leuwih rumit sarta satelit mahal, nambahan dina beuki loba bells na whistles, beuki sensor, arrays komunikasi fancier jsb Pikeun jangka panjang, owning a satelit éta ngan mungkin pikeun pamaréntah tangtu sarta sajumlah leutik pisan tina korporasi mammoth, alatan expense sarta kaahlian teknis diperlukeun pikeun ngajaga satelit dina orbit. pola ieu dicokot hiji péngkolan radikal telat; trend anyar geus mecenghul. Hal badag dina satelit kiwari leuwih leutik sarta murah. disebut nano-satelit geus pencét éta langit; éta "1- rokét / 1-satelit"Paradigma geus euweuh inviolate. The satelit fancy badag kénéh perlu - teu meunang kuring salah; tapi ieu gelombang saterusna satelit tech nawarkeun kemungkinan anyar. Ayeuna, hiji peluncuran tunggal mungkin ngandung luhur tina tilu puluh satelit. Alatan kamajuan téhnologis, loba ieu satelit leutik bisa boga abilities sarua nu Sputnik tadi, iwal keur leutik, langkung mirah jeung komputasi loba, loba leuwih gancang. Alatan expense na orbital kaperluan, bintik pilih ngan tangtu on Bumi bisa dipangaruhan / observasi ku satelit on rutin. Ieu ayeuna dimimitian robah; mecenghulna satelit leutik tur mirah baris muka hiji Asép Sunandar Sunarya dizzying tina pilihan anyar dina komunikasi, siaran sarta panalungtikan.


AlertMe
Tuturkeun abdi

Ryan Salazar

Editor-In-Kapala, pamedal at Siaran Darso Magazine, LLC.
Ryan dimimitian gawe di industri produksi siaran na pos di umur ngora dua belas! Anjeunna geus dihasilkeun program televisi, diwangun fasilitas pos produksi badag, ditulis keur sababaraha publikasi anjog industri sarta éta mangrupa insinyur audio pikeun ngeunaan sapuluh taun. Ryan saméméhna wrote pikeun Broadcast Téknik Magazine, sapi Kreatif sarta proyek na geus diulas dina puluhan publikasi.
Tuturkeun abdi

tulisan panganyarna ku Ryan Salazar (tempo sadaya)

Leave a Reply

G|translate Your license is inactive or expired, please subscribe again!