imah » diulas » Teknologi Téknologi: Panyimpen / MAM

Teknologi Téknologi: Panyimpen / MAM


AlertMe

Namdev Lisman, Wakil Présidén Eksekutif, Primestream

Panyimpanan mangrupikeun tugas pikeun nahan barang dugi ka anjeun peryogi deui, sedengkeun anu sanés sapertos lingkungan anu henteu parobihan sareng statik, saleresna éta sabalikna. Industri tetep inovasi sareng panyipta konténu terus maju alunganana. Hasilna nyaéta neundeun na naon anu anjeun pikahoyong ti éta mangrupikeun udagan pindah. Kami parantos ningali siklus ningkat kapadetan pikeun pilihan panyimpen premis sareng perbaikan reliabilitas sareng aksés. Kusabab téknologi terus maju, urang ningali industri ngalangkungan sababaraha fase mimiti dimimitian ku didigitalkeun, teras nransferkeun aset kana média énggal sareng sistem salaku téknologi langkung maju. Kami ayeuna ningali data pindah ka méga dimana lapisan fisikna dipisahkeun ti nasabah, marengan sagala masalah di sakumna ngajaga eta sareng ningkatkeunna. Industri parantos pindah ti kotak kasét atanapi pilem anu aya dina méja produsén pikeun Panyimpanan Objék anu hirup di hiji tempat anu sanés salah sahiji anu tiasa nunjukkeun.

Nalika solusi dumasar-awan sacara jauh langkung tebih, workflows énggal ngintip kontén ieu kana alur kerja anu nyangka kasadiaan 100, aksés langsung, milarian, sareng dimeunangkeun deui, sareng kamampuan damel di cara anyar pikeun nyiptakeun aliran pendapatan énggal. Ieu tempat média anu disimpen teu cekap ku nyalira. Metadata sakitar média kedah diaksés, sareng yén metadata tiasa aya nanaon tina istilah teang, pamakean, transkrip AI hasil data sampingan sareng aksés ka proksi anu tiasa dianggo langsung bari média resolusi tinggi dialihkeun kana lingkungan produksi.

Sadaya ieu peryogi a Media asset Manajemén (MAM) solusi anu henteu ngan sadar kana naon anu anjeun lakukeun dina momen, tapi naon anu tos dilakukeun ku anjeun. Nyatana, MAM kedah maénkeun peran integral pikeun ngarebut, ngahasilkeun, ngatur sareng ngirim média. MAM kedah mekar ti hiji alat anu ngan ukur tiasa nyayogikeun inpormasi ka hiji anu kedah ngartos kontéks di tukang inpormasi éta.

Dinten ayeuna, pikeun MAM damel sacara lancar, peryogi ngartos kamampuan anu aya dina panyimpenan anu aya. Jawaban dimana média tempatna kedah disahkeun kana naon anu hoyong dianggo ku éta pikeun nganteurkeun saluran kerja anu nyayogikeun tingkat produktivitas anyar. MAM kedah ngabéréskeun konflik sareng masalah sapanjang alur kerja biasa nasabah bari ogé nahan kalenturan pikeun berpungsi dina cara anyar di hareup, atanapi nalika syaratna dumadakan dirobih. Milarian anu basajan pikeun sapotong média tiasa nganteurkeun metadata, gambar leutik sareng inpormasi anu sanés pikeun ngabéjaan yén éta média anu anjeun pikahoyong atanapi henteu. Naon anu terjadi sabeulah peryogi ngungkit naon anu anjeun hoyong laksanakeun, dimana anjeun aya sareng seueur deui.

Upami anjeun hoyong nganggo média sareng média parantos ayana di lingkungan produksi, maka sagala anu MAM kedah dilakukeun nyaéta nunjukkeun anjeun ka média sareng pareum anu anjeun angkat. Nanging; upami anjeun aya di hiji lokasi sareng média diarsipkeun dina méga, atanapi di lokasi anu kadua, maka MAM kedah ngiringan sakumpulan aturan bisnis anu ngadukung naon anu anjeun kedah kajadian. Naha anjeun badé ngalihkeun média sacara lokal? Naha anjeun hoyong vérsi proxy? Naha anjeun hoyong média sadayana resolusi luhur atanapi ngan ukur pilihanna? Jawaban kana ieu sareng patarosan sanésna ngajelaskeun naon solusi MAM pikeun anjeun di balik layar. Primestream boga mesin aturan anu diwangun pikeun ngadamel pangatur sistem anu bisa dikonfigurasi sareng rinci - padagang anu sanés ngabéréskeun masalah ieu ku sababaraha cara.

Interaksi antara sistem MAM sareng solusi neundeun peryogi mertimbangkeun laju, lokasi, jalur sareng kamampuan panyimpen téa, tapi hubungan antara naon anu aya dina tempat panyimpen sareng dimana éta tinggal ogé mangrupikeun pertimbangan yén sistem MAM kedah diurus. Pentingna yén sistem ngartos panggunaan sareng status média dina perusahaan, ku kituna rohangan panyimpen tiasa dikelola. Henteu masalah kumaha stor murah atanapi anu diaksés kedah aya anu kedah ngatur média ku cara anu duplikat dihindari sareng média dipindes di mana sareng iraha prosés diktator, sabalikna gaduh huru-hara anu bakal datang salaku hasil tina unggal pangguna atanapi jabatan anu mutuskeun kumaha ngatur prosés.

Nalika MAM sareng Panyimpen tetep aya dua téknologi anu kapisah, aranjeunna dihijikeun ngahiji sareng para pengguna henteu deui nganggap yén anu kapisah. Panyimpangan Objék mangrupikeun abstraksi utama pikeun terang dimana média anjeun, sareng jauh tina alur kerja folder file anu seueur anu ngamimitian. Masih jalma masih milarian inpormasi ku dua cara: boh aranjeunna terang dimana éta sareng aranjeunna badé langsung ka ditu pikeun nyandak naon anu diperyogikeun, atanapi aranjeunna milari ngagunakeun metadata yén aranjeunna rumasa bakal ngahasilkeun hasil anu leres.

Metodeu munggaran anu nyababkeun jalma pikeun ngawangun struktur folder anu peryogi dituturkeun pikeun mastikeun pikeun ngajaga tatanan, anu kadua nyaéta kumaha solusi MAM ngalegaan kamampuan urang. Kami ayeuna ningali sistem MAM nganggo polder virtual anu ngamungkinkeun para pengguna pikeun ngumpulkeun eusi sareng nempatkeun dimana waé anu dipikahoyong, tapi "tempat-tempat" ieu henteu leres-leres mindahkeun média. Kalayan kolam panyimpen sareng struktur anu teu abstrak, seueur halangan anu balukar tina halangan lapisan fisik anu kabina dihapus. Nalika téknologi terus nyayogikeun pilihan langkung, kami bakal terus ngawangun langkung kalenturan kana solusi anu ngungkit éta. Urang terus ningali yén konsumén tetep milarian tangtangan anyar, alur kerja, sareng mangpaat anu urang tiasa ngabantosan aranjeunna pikeun ngahontal.


AlertMe