imah » diulas » Perangna Di Salancangan Sora sareng Future Bioskop Kudu Teu

Perangna Di Salancangan Sora sareng Future Bioskop Kudu Teu


AlertMe

Alfonso Cuaron urang Roma (Sumber: Netflix)

Kapta kaput acan. Pasea titans anu nyusun, sareng jasa streaming, dilambangkeun ku Netflix, dina hiji sisi sareng paméran sandiwara, digambarkeun ku filmmaking mogul Steven Spielberg, dina sejen, pernah aya kajadian.

Dina April 21, Akademi Motion Picture Seni sareng Scienceslmu Pengetahuan ngumumkeun aturan maranéhanana pikeun Oscars taun salajengna jeung, sanajan aya sababaraha sawatéh leutik (kategori Gambar Basa Asingna ayeuna bakal diresmikeun salaku kategori Best Feature Film International Internasional), aturan ngeunaan anu ngajadikeun hiji pilem layak pikeun tinimbangan matuh. (Spielberg, anu dituduhkeun yén anjeunna bakal hadir dina rapat Akademi pikeun nyorong standar anu langkung suntik pikeun tinimbangan Oscars, tétéla mangrupa no-pintonanana, disangka teuing sibuk ku diaransemén upcoming nya ku West Sisi Story.)

Tegangan antara dua sisi naek nepi ka ahir Pébruari taun ayeuna nalika katingalina Alfonso Cuaron Roma (anu dihasilkeun ku Netflix) tiasa nyapu ka Awards Akademi kalayan nominasi 10 na, kaasup Best Picture. Ka kejutan tina sakedik jalma, kumaha oge, nu coveted Oscar indit ka pilihan teuing aman sareng langkung konvénsional, Peter Farrelly's héjo Book. (Roma teu meunang Oscars pikeun Diréktur Best, Best Gambar Basa Asing, sareng Best Bioskop, sanajan). Tapi pikeun Spielberg (anu parusahaan DreamWorks dibiayaan héjo Book) jeung ranté téater, Romakasempetan anu ngiring sareng hadiah Best Picture sumping caket pisan pikeun kanyamanan.

Kasebut kontrovérsi ieu Akademi ngamungkinkeun gambar anu disayogikeun jasa ngalirkeun sapertos Netflix, Hulu, sareng Amazon janten layak pikeun panghargaan lamun film anu dipidangkeun ditembongkeun sacara téaternik "dina téater pilem gerak komérsial di Los Angeles County ... pikeun amprok lolosip tina sahanteuna tujuh poe padeukeut, "ku cara nyingkahan pikaresepeun jandela minimum 90 poé distributor sandiwara sateuacan gambar ieu dilakukeun aya di platform anu sanés sapertos streaming atanapi home video.

Dina actuality, Netflix tadi diusahakeun rék dilegakeun sebaran sandiwara kanggo tilu film ka payun pangpentingnana dina Oktober 2018. Maranéhanana ditawarkeun Roma, anu Coen Brothers ' The balad sahiji Buster Scruggs, sareng Susanne Bier urang manuk Box pikeun téater ranté pikeun hiji jaman salami tilu minggu, tapi najan aya sababaraha ranté bebas daék, AMC sareng Regal, dua ranté pangbadagna, nampik ngontrol tina jandela tradisional tilu bulan.

Spielberg dipecat salvo bubuka na kana jasa streaming dina Maret 2018 salami wawancara jeung ITV News. "Kuring teu yakin yén film anu ngan dibéré panangtayungan token, dina sababaraha bioskop kirang kirang saminggu, kedah cocog kanggo Academy Award nominasi, "nyatakeun Spielberg. "Pangsaeutikna sareng pangsaeutikna anu ngahasilkeun film pilem bade bajoang pikeun ngumpulkeun duit, atanapi bersaing di Sundance sarta kamungkinan meunang salah sahiji labél istimewa pikeun ngaleupaskeun film maranéhanana sacara téater. Sahiji langkung seueur di antarana bade ngantepkeun bisnis SVOD [Streaming Video On-Demand] ngabiayaan filmna, meureun ku janji jandela téater ti hiji minggu anu sae pikeun cocog. Tapi, tétéla, anjeun janten komitmen dina pécét televisi, kami saurang pilem TV. "(Komentar anu kasucor ku tempo yén teater tekenan kahiji Spielberg tanding mimitina hiji episode 1971 sahiji ABC Pilem dina Minggu, dimekarkeun kalawan 15 menit tina footage tambahan.)

Spielberg dua kali ka handap dina sentim ieu saminggu sateuacan upacara 2019 Oscars di ucapan anu ditampa pikeun Award Filmmaker dina Cinema Audio Society sacara Awards CAS. "Kuring miharep sakabéh urang estu neruskeun yakin yén kontribusi greatest anu tiasa urang pidamel sakumaha panipan anu ngajentrekeun nya éta masihan audiences pangalaman téater gambar. Abdi pangagemnya yén bioskop pilem kedah janten sakaligus salamina, "saur Spielberg ngumpulanana. “Abdi bogoh televisi. Abdi bogoh kasempetanna. Sababaraha panulis pangbadagna anu dilakukeun ayeuna kanggo televisi, sababaraha nu hadé pikeun televisi, sababaraha pintonan paling pangalusna anu aya dina televisi ayeuna. Sora ieu hadé dina imah langkung batan iraha waé aya dina sajarah, tapi aya sia aya aing bade téater poék anu gedé ku jalma-jalma anu anjeun pernah narajang sateuacan sareng gaduh pangalaman ngumbah sareng anjeun. Somethingta hal anu sadayana urang sadayana percanten. ”

Saminggu sanggeus Oscars, Netflix ngalebetkeun kana perkenan, defending sorangan sareng Maret 3 Twitter nu maca kieu: "Kami resep bioskop. Ieu sababaraha hal anu urang resep: Aksés pikeun jalma anu henteu tiasa mampuh, atanapi cicing di kacamatan tanpa bioskop. Ngajepkeun dulur, unggal madhab anu mikaresep pelepasan dina waktos anu sareng. Jokowi pilem anu leuwih gedé pikeun bagikeun kasenian. Hal ieu henteu saling ekslusif. "

Dina dinten anu sami, panulis-diréktur Paul Schrader ogé ditimbang di palih halaman Facebook-Na. "Model distribusi mekar. Pamanggih mencétkeun jalma-jalma 200 + kana rohangan anu henteu mentrekan ku ningali gambar anu flickering anu disiptakeun ku ékonomi paméran henteu naon waé Pamanggih ngeunaan 'pangalaman sandiwara' ... usulan abdi: Pikeun bioskop klub (Alamo Draft House, Metrograph, Center Burns, Forum Film) pikeun ngabentuk satru kalayan sistem streaming dua tingkat (tingkat kahiji: Kriteria / Mubi, tingkat kadua: Netflix / Amazon). Model sebaran aya dina fluks. Ieu henteu basajan salaku sandiwara versus streaming ".

Diprediksi, konflik éta balukarna nganggil internet sacara normal ngalawan Spielberg, kalayan sagala rupa pihak-nudingan filmmaker keur hiji dinosaurus heubeul kaluar-of-touch. Maranéhanana retorts henteu hampang, dibandingkeun sareng Maret 5 Bawang anu dicandak ku saluran kontroversi, anu langsung langsung angkat ka jugular dina bit jahat ieu fiksi satiric: "Sungbulahan yén layanan streaming parantos ngahalangan pangabisa direksi supados nyiptakeun sakarine, sampahna sacara henteu berbukat-senang, Steven Spielberg ngritik Netflix Salasa ngagantikeun umurna emas tina pandering film gedé-anggaran anu diproduksi ku konglomerat media. 'Kami anu cicing di jaman éndah inspanid franchise-disetir blockbusters nalika, ujug-ujug, Netflix asalna sapanjang sareng screws sagalana up ku mere platform ka direksi underrepresented tur nulungan nyambung panongton di sakuliah dunya pikeun nyandak risiko, film idiosyncratic anu pernah bakal jadi dilakukeun ku studio utama, 'ceuk sutradara Siap Player Salah jeung Jurassic Park, Blasting ladenan streaming pikeun sabotaging poe halcyon sahiji bioskop panghandapna-umum-pangbagi nu masihan pemirsa pancen teu kiridit na saukur indulged naluri basest maranéhanana. "

Lajeng, saolah-olah hal teu bisa meunang leuwih convoluted, Departemen Kaadilan AS, mutuskeun pikeun asup kana kalakuan éta. Dijero March 21 surélék ka CEO Akademi Fajar Hudson, kapala pamimpin antitrust nu DoJ Makan Delrahim ngingetkeun: “Dina acara pergaulan Akademi anu ngalebetkeun sababaraha pesaing dina kaanggotaannya ngadegkeun syarat panyadénan anu tangtu pikeun pésta anu ngaleungitkeun persaingan tanpa aya leresan kompetensi, kalakuan sapertosan bisa ngangkat masalah antitrust ... Upami Akademi nganut aturan anu anyar pikeun ngaluarkeun jenis anu sanés sababaraha film, sapertos film didistribusikeun via jasa on-line streaming, tina kalayak kanggo Oscars ... aturan anu ku kituna kedah ngalanggar Bagéan 1 [tina Act Sherman]. "

Dua dinten saatos Akademi ngumumkeun putusan maranéhanana, Spielberg muncul nuju leumpang deui sababaraha retorika antistreaming Na. Dina artikel di New York Times, "Dua urang anu deukeut sareng [Spielberg], anu nyarios kana kaayaan teu nyepikeun ngalangkungan hubunganna" ngaku yén filmmakerqur'an dina subjek parantos kaciri tina sareng anjeunna teu ngagaduhan animus nuju Netflix. Masalah nyata nya éta sakuduna ku kentilna aya parantosan téater. Kanyataanna, dumasar kana artikel anu, sabulan samemeh Oscars, Spielberg nanyakeun AMC sareng Regal kanggo mertimbangkeun pamukaran Roma, najan kasadiaan na online, tapi méré éta filmmaker éta panolakan anu sami aranjeunna masihan Netflix taun sateuacanna.

Artikel anu sarua dicutat dina Spielberg nyarios, "Kuring hayang urang manggihan hiburan dina wangun atanapi cara nu mana waé anu cocog. Layar gede, layar leutik ¾haten bener penting pikeun kuring mangrupakeun carita hébat jeung dulur kedah gaduh wasa kana carita anu hébat. Najan kitu, kuring ngarasa urang kedah gaduh kasempetan pikeun ngajauhan hirup éta aman sareng wawuh tina kahirupan maranéhanana sarta nuju ka tempat-tempat anu tiasa maranéhna ngumpul di parusahaan-jalma anu sanés sareng gaduh pangalaman-ceurik babarengan, seuri nalika waktuna, aranjeunna bakal ngarasa saeutik kirang ti urang asing. Abdi hoyong ningali salamet tina bioskop. Abdi hoyong pangalaman sandiwara tetep sasuai dina budaya urang. "

Janten kafuffle parantos netep ... ayeuna. Samentawis waktos, sakedik perhatian partéy pihak bakal difokuskeun Martin Scorsese urang dua gambar salajengna, duanana anu geus bankrolled ku Netflix. Kahiji salah, dokumenter anu judulna Kareta Guntur Revue: A Bob Dylan Story ku Martin Scorsese bakal dibéré pelepasan sandiwara anu kawates Juni ieu. Gambar kadua The Irishman, Balik Scorsese kana genre gangster sareng jalur eppics na Goodfellas, kasino, sarta nu undur, Garnering ngantosan antawisna anu janten kurban Oscar-pantes anu sanés Netflix urang. Dina hiji perayaan ulang tina 29 50th April tina Society Society di Lincoln Center, Scorsese spoke ngeunaan situasi. "Geus méré [Akademi] putus, sabab éta dunya anyar," Samaun éta filmmaker ngawartoskeun Kasombongan Fair. "'Reta nuju baris dianggo. Abdi hoyong jalma sabar salalang, sabab maranehna peryogi nyobian béda-béda pikeun ngabantah éta, sabab saolah-olah anjeun pikir, 'Naon film? Na kumaha pilem kudu disajikan, khususna di dunya anyar? ' Jigana kartu na ditumpuk pikeun anggaran badag, sareng éta masalah. "(Kanggo catetan, Netflix parantos dituduhkeun yén nagara éta bakal masihan The Irishman siaran sandiwara lega tina eta anu dibéré Roma.)


AlertMe
Doug Krentzlin

Doug Krentzlin

nu nulis at siaran Darso
Doug Krentzlin mangrupa saurang aktor, sastrawan, sareng pilem & TV sejarawan di Silver Spring, MD sareng ucing Panther sareng Miss Kitty na.
Doug Krentzlin