imah » Lahirna eusi » Perjalanan Nuju Pangalaman Online Kualitas High

Perjalanan Nuju Pangalaman Online Kualitas High


AlertMe

pangarang: Stefan Lederer, CEO sareng ko-pangadeg di Bitmovin

Multi-layar, dunya multi-platform anu urang hirup di parantos nyata ningkat genah tina pangalaman nempoan pamakéna. Hadirin ayeuna tiasa nonton sagalana tina olah raga hirup ka film pilem panjang dina smartphone, anu ngamungkinkeun pamakéna pikeun nempo eusi naon waé, iraha waé sareng iraha wae. Salaku surat wasiat kumaha populér ngalirkeun, Super Bowl taun ieu peupeuskeun rékaman anyar dina rarayanana. Kaulinan unik 7.5 juta ngalirkeun deuiana - kanaékan 20% tina nomer taun ka tukang. Sajaba ti, tingkat Dursasana sareng eusi dilayanan up ku pamaén SVOD utama sapertos Netflix na Hulu téh lucu. Dina kuartal kaopat tina 2018, ditambahkeun Netflix 1.53 yuta dibayar palanggan kana jasa na di AS dina kuartal ahir 2018, sedengkeun Hulu nembe ngahontal 25 juta langganan anu dibayar

Tumuwuhna gancang tina video streaming ngalirkeun di AS mangrupakeun shift gedé ti dinten anu nampilkeun para audiences sabudeureun TV. Tapi masih aya tantangan anu perlu deungeun. Anu pangalusna, aliran hirup tiasa nganteurkeun footage kualitas luhur anu sabenerna neuleumkeun panempo. Tapi na parah-saluran tiasa ngalir kana piksel sareng buffering, anu tiasa janten sumber ekstrim tina hanjelu sareng nyusahkeun pangalaman online panempo. Industri eusina pangabutuh ngarubah masalah ieu sareng nganteurkeun aliran anu sarua sareng siaran, dina usaha ningkatkeun sareng diferensiasi jasa maranéhanana ti bentang kalapa beuki kompleks. Pamekar bakal maénkeun peran pusat dina ngabantosan ieu, sareng aranjeunna kedah difokuskeun tilu téknologi utama.

Kualitas luhur adapting ngalirkeun kanggo VOD

Nalika téknologi éta parantos dimangpaatkeun ku pamuter SVOD badag, kalolobaan industri masih tiasa nyebarkeun streaming adaptif pikeun nganteurkeun eusi luhur-definisi, dina fraksi bitrate anu digunakeun pikeun aplikasi ieu. Prosés ieu, disebutna Per-judul Encoding, nganggo analisa pajeulitna aset kanggo ngitung tangga bitrate, anu dasarna nyaéta méja anu ngandung kombinasi bitrate / resolusi anu dioptimalkeun.

Najan kitu, ieu gampang nyarios ti rengse: kalolobaan jasa vidéo masih nganggo statik bitrate statis tétéla henteu nerapkeun optimization dumasar eusi. Pikeun sacara efektif pikeun nedunan Encoding Per-title, pamekar kedah ngaidentipikasi anu pangsaalana anu pakait antara kualitas gambar anu atos ditanggihkeun sareng bitrate, sareng ngaoptimalkeun eusi pikeun meresihan metrics ieu. Pendekatan ieu sacara signifikan ngurangan bitrate anu henteu nganggo kompromi dina kualitas gambar, dibandingkeun sareng profil panyandi baku.

Ku téknologi ieu, organisasi sadaya ukuran anu aya di sakuliah AS bakal tiasa ngaoptimalkeun jasa maranéhna, nyababkeun perbaikan umum dina pangalaman konsumen kanggo unggal bagian sadetana - tina film film saatos hirup olahraga.

Ngurangan latency

Simkuring nembe dikaluarkeun taunan urangLaporan pamekar video', di mana kami diwawancara dina pamekar 450 di sakuliah dunya pikeun mantenkeun aranjeunna ngeunaan tantangan panggedenana sareng daérah investasi pikeun 2019. Kami kapendak yen nanggepan éta masalah pangbadagna kanggo pamekar vidéo dina 2018 henteu paduli lokasi maranéhanana, aksés ka jaringan speed gancang atanapi kaahlian séwang-séwangan.

Olahraga Live mangrupakeun aplikasi aplikasi paling nangtang pikeun vidéo online: gerakan anu angger, nu hartina tiap pigura bakal nyayogikeun rinci tambihan dibandingkeun sareng anu saencana; jeung fans nyangka kualitas luhur. Dua tangtangan anu pacampur pikeun ngaronjatkeun jumlah data anu perlu dikirimkeun ngaliwatan internet dibandingkeun sareng aplikasi sejenna kawas kartun. Sanajan kitu, kapasitas jaringan terhingga, nyababkeun paket anu berpotensi ngabangkitkeun kana jalan nuju ka rekonstruksi. Ieu teras robah jadi panyangga, nu henteu ditarima pikeun program langsung.

Pikeun urang, leyuran perenahna di nyebarkeun solusi efektip video analytics anu nyaluyukeun setélan sacara real-time, nurunkeun latency bari ngeureunkeun pidéo kualitas luhur. Ieu bakal ngahilap seueur fans anu nonton olahraga live online, anu kuring yakin teu bakal bungah upami aranjeunna konsistén ngadangukeun surélék ka hareup tatangga maranéhanana pikeun Tom Brady sateuacan abdi tiasa katingalkeun touchdown éta.

AV1 sareng dunya multi-codec

Peluncuran codec anyar anu salawasna damel judul. Sanajan kitu, AV1 nangtung kaluar pikeun dua alesan: ngaku ngaku ngolah UHD leuwih gancang batan naon baé solusi anu sanés kaluar tina pasar, sareng mirip royalti - sacara efektif ngabéréskeun lapangan maén inovasi pikeun ngantepkeun organisasi anu leuwih leutik ngéléhkeun industri raksasa ku industri. ngaliwatan inovasi maranéhanana.

Pamekar anu narik dina 'laporan pamekar pidéo' kami parantos ningkat dina maksud pengembar pikeun nyebarkeun codec ampir ku katilu sadaya réspondén. Ieu langkung ti dua kali laju pamakéan anu rencanana (14 persén) laporan kami anu saencana, nunjukkeun yén ieu mangrupikeun contender anu serius kana codec anu sapertos sapertos H.264 sareng HEVC. Anu mimiti bakal dibébaskeun kanggo layanan VoD premium, anu ngamungkinkeun para panyadia ngalebetkeun biaya sumberdaya itungan bari pasar anu leuwih lega dimimitian nyoko masal ku codec. Acan, teuing ngamuatkeun disebutkeun yén ieu bakal ngaganti CODEC lianna. Sacara umum, 2019 bakal ngagancangkeun tren ka dunya multi-codec sabab sakabeh panyadia eusi milih solusi anu hadé kanggo skenario anu béda.

Taun ieu, urang ngaharepkeun yén olahraga langkung hirup bakal tiasa ngalirkeun sasari ka langkung seueur, langkung studio bakal ngajalankeun jasa streaming online langsung-konsumen sareng vidéo sosial bakal terus tumuwuh. Ku ngagabungkeun encoding anu saé sareng latency dikurangan sareng sauntuyan lega pilihan codec anu milih, industri media bakal tiasa nganteurkeun kana janji hiji pangalaman vidéo online anu sabenerna saingan siaran liniér.


AlertMe

Magazine siaran Darso

Magazine Darso siaran mangrupa pasangan resmi NAB Tembongkeun Média jeung kami nutupan siaran Téknik, Radio & Téhnologi TV keur animasi nu, Broadcasting, Motion Picture and industri Produksi Post. Urang nutupan acara industri jeung Konvénsi kawas BroadcastAsia, CCW, IBC, SIGGRAPH, Digital asset Symposium tur leuwih!

tulisan panganyarna ku Magazine Darso Broadcast (tempo sadaya)