imah » wartos » Sora Wawasan sareng Sara Glaser, CAS

Sora Wawasan sareng Sara Glaser, CAS


AlertMe

Padahal jumlahna pasti asup ka luhur, masih jarang pikeun mendakan "awéwé dina audio," utamina anu kasohor salaku Sara Glaser, CAS. Ngagaduhan dirina mimiti di industri kuliah salaku insinyur rekaman ampir 20 taun ka pengker, kasuksésan utama Glaser tiasa dipanggihan dina padamelan anjeunna salaku campuran sora produksi pikeun film pitur sareng televisi episodik. Sababaraha sks anjeunna pangénggalna ngalebetkeun Westworld, Anatomi abu urang, Feud: Bette sareng Joan sareng pilem fitur Netflix, Pasisian di Dunya.

Anjeunna ngabagi langkung seueur perkawis karir audio na, sareng kumaha janten awéwé di industri, dina DPA "Sora Wawasan" Q&A panganyarna, di handap ieu.

 

P: Kumaha anjeun mendakan bisnis campur kode?

J: Sanaos kuring dewasa di Los Angeles, Kuring teu diangkat dina hiburan sapertos seueur kolega kuring. Abdi mendakan rékaman musik nalika angkat angkat ka kuliah. Éta dinten awal dina internet, sareng kuring atos di sababaraha papan pesen pikeun studio sareng kaayaan rekaman langsung, sareng kuring langsung digantung. Abdi calik diditu mangtaun-jam, ngajantenkeun carita-carita ngeunaan jalma-jalma ieu anu kantos ngaréka dina sadaya studio rékaman ieu dina taun 70an, sareng kuring émut mikir kumaha saé anu parantos aya.

Antukna, babaturan rérénji masihan kuring katalog pikeun UCLA, dimana kuring nambut sertipikat dina Rekaman Téknik, Penulis lagu sareng Bisnis Musik. Kuring ngahadiran kelas latihan rékaman munggaran kuring di Oceanway Studios sareng, sakali kuring keuna ka tukang, kuring langsung cinta. Sabulan engké, kuring ngagaduhan padamelan kuring di studio ngarékam - sareng éta henteu gampang siga kitu kusabab, dina taun 1998, awéwé henteu diupah janten insinyur.

Nalika di buruan padamelan kuring, kuring sapagawean nyarioskeun kuring pikeun ngintunkeun ka Bill Dooley-kuring ditelepon pikeun ngawawancara sareng mimiti perjalanan dina dunya rekaman. Ti dinten sadinten, anjeunna ngarawat kuring salaku insinyur — anjeunna ngalatih kuring sareng ngajarkeun cara ngabéréskeun. Kuring masih nganggo téknik anu diajarkeun ku kuring, unggal dinten.

Saatos éta, kuring bouncing ka sababaraha studio rékaman séjén. Teras, Pro Tools kaluar sareng lengkep ngarobah industri. Seueur studio ditutup, sareng aya kirang padamelan anu sayogi. Janten, dina waktos éta, kuring mutuskeun badé baseuh dina dunya pasca produksi. Kuring ngamimitian salaku éditor sora restorasi sateuacan pamustunganana ngalih kana sora produksi akhir taun 2003; sareng kuring atos dugi ka dieu. Éta jalan anu gélo, tapi éta saé pisan sareng parantos seueur jalmi-jalmi hébat anu kuring damel salami sababaraha taun. Kuring henteu terang naon deui anu kuring bakal lakukeun - pikeun kuring, henteu aya anu narik sareng ngagumbirakeun sakumaha damel dina audio.

 

Q: Naon tantangan anu disarengan ku janten awéwé dina audio?

J: Salaku awéwé dina industri dominan lalaki, kuring kedah nungkulan halangan anu seueur kolega kuring henteu. Balik nalika kuring aya di UCLA sareng ngalamar damel rékam studio di LA pikeun kahiji kalina, réréncangan kuring bakal ngawartosan kuring ulah ngaganggu studio tertentu sabab ngan ukur nyewa awéwé salaku resepsionis. Salami mangtaun-taun, kuring diajar ngala kulit anu kandel, ogé tetep kabuka. Kitu cenah, luar biasa ningali kelompok anu muncul dina industri anu ngamajukeun keragaman diantara sasama urang.

 

Q: Naon nasihat anjeun bakal masihan pikeun awéwé séjén anu museurkeun karir audio?

A: Aya seueur kapribadian anu ageung dina industri ieu sareng anjeun ngan saukur henteu tiasa nyandak nanaon pribadi. Janten saé kanggo jalma sabab éta anu bakal diperhatoskeun, tapi sok émut yén éta ngeunaan padamelan anu munggaran. Jalma anu ngajantenkeun PA anu ayeuna tiasa di kantor produksi anu nyewa anjeun énjing, ku kituna anjeun hoyong terang yén anjeun damel sasarengan sareng pamaén tim. Salawasna ngalakukeun anu panghadéna, jalma bakal émut nalika anjeun nempatkeun usaha.

Industri sora mangrupikeun komunitas anu rapet; urang bogoh ka mentor. Kuring gaduh babaturan sakumna LA sareng urang nuju teras-terasan pikeun silih, naha éta mumbul ideu atanapi ngabagi téknik anyar. Janten, henteu sieun pikeun ngahontal sareng nanyakeun. Ogé, hususna pikeun awéwé, hormat jalma anu parantos sateuacan anjeun sareng parantos perang dina perang supados anjeun tiasa didieu.

Anu terakhir, émut yén anjeun janten murid permanén nalika anjeun dina industri audio. Di momen anjeun gaduh sikep anu anjeun kaluar sakola, anjeun parantos ngembang janten profésional. Salaku mixers sora, khususna sakumaha téknologi terus maju, urang teruskeun ngembangkeun sareng ngadatangan pendekatan anyar ngeunaan cara ngalakukeun. Ieu dimana gaduh pikiran kabuka bakal ngalayanan anjeun ogé.

 

Q: Naha anjeun tiasa masihan kami ngeunaan pangalaman munggaran anjeun sareng DPA Mikrofon?

A: Ti mimiti kuring ngantosan panangan mikrofon DPA taun 2013, kuring kasambung. Kuring émut yén kuring nuju ka tempat anu bade di booming. Tanpa nyandak paningalian mics, kuring mimiti cek sora kuring sareng kuring langsung perhatoskeun bédana. Abdi teu tiasa percanten kumaha jelas sareng alami kualitas sora-janten lengkep sareng éndah pisan. Nalika tétéla, kuring nganggo DPA 4017 Shotgun Mic. Ti moment éta, kuring terang yén éta bakal janten jalan pamilihan kuring pikeun booms — kualitas sora ngan saukur teu bisa ngéléhkeun. Nalika damel dina acara ieu, kuring ogé ngagaduhan kasempetan pikeun meunang leungeun kuring dina mics 4061/71 Miniature Omnidirectional mics. Aranjeunna disada lengkep sareng sarat alami. Hal ieu leres-leres indah pisan sareng éta nalika kuring cinta DPA Mikrofon. Ti dinya, kuring mimiti ngabagi cinta ku merek sareng mixers sora anu sanés, sareng abdi sadaya rekan-rekan langsung ngaluncurkeun bandwagon DPA. Abdi terus-terasan nyarios ngeunaan DPA kuring.

 

Q: Naon mics DPA anu anjeun pake, sareng naon sababaraha fitur standout atanapi fungsi anu parantos mantuan?

A: Langkung tujuh taun katukang, kuring parantos nyayogikeun arsenal solusi DPA. Ieu kalebet 4017 Shotgun, 4061/71 Miniatur Omnidirectional sareng 4098 Microphones Supercardioid. Hurungkeun ieu kanggo sadaya kabutuhan rékaman audio kuring dina aplikasi TV sareng film. Nalika kuring nganggo mics tutuwuhan DPA, kuring terang kuring ngan ukur tiasa ngahambat sareng nyumputkeun aranjeunna, sareng aranjeunna bakal salawasna nangkep sora anu jelas kristal bari henteu katingali dina kaméra. Kadang-kadang, mikrofon leutik henteu disada pisan kusabab ukuran diafragma anu dikurangan, tapi kumaha waé para ahli genius di DPA terangkeun cara ngadamel ieu. Ogé, 4061 sareng 4071 mini lavaliers ngan saukur endah pisan — jalma mics leutik pak punch gedé!

DPA Mikronofon ngawangun kualitas, gandeng sareng palét sonikna, nyayogikeun kuring solusi anu mikropon anu sampurna pikeun sadaya kabutuhan rekaman kuring. Jiga cet ka seniman, mics anu sadayana janten alat kanggo nyampur sora, sareng kuring peryogi solusi anu kuring tiasa ngandelkeun. Kuring sering dianggo dina kaayaan anu kasar-anu anjeun moal hoyong ngenalkeun mikrofon anjeun. Kalayan DPA, kuring terang yén mics bakal salamet euweuh urusan naon waé anu kuring damel; sareng aranjeunna bakal nyada saé sadaya-waktos.

Salaku tambahan, film anu ditembak dina saratus cara anu béda-nembak, setting, lokasi-teras sadaya sora éta angkat ka post-produksi sareng dicampur aduk. Kalayan DPA, kuring tiasa janten padamelan tim tim langkung gampang kumargi mikrofon abdi cocog sareng anu sonik. Cara ieu, basa aranjeunna swap antara lagu lavs sareng jalur boom, éta henteu luncat ka anjeun; disada teu mulus. Konsistensi sonik antara mikrofon DPA sacara saé pisan — anjeun henteu tiasa nguping bédana tina hiji mic ka hareup. Éta pisan anu berharga pikeun kuring sakumaha kuring biasana damel sareng sababaraha mics dina hiji waktos. Pribadi, kuring sok mendakan DPA janten kabingahan kanggo pacampur. Gawe sareng merek sok nempatkeun seuri dina ramo kuring.

 

Q: Minangka mikaresep DPA Mikrofon, kumaha solusi merek ningkatkeun aliran kerja umum anjeun nalika di lokasi?

A: Sutradara bade ngadamel ideu kumaha aranjeunna hoyong ngalakukeun hal - salaku panyampur sora, anjeun kedah damel. Pikeun ngahontal ieu, kuring peryogi mikrofon anu saé langkung saé, henteu ngahambat aktor sareng henteu katingali dina kaméra. Kuring mendakan éta kalayan DPA Mikrofon. Kuring ngan ukur ngalaman pangalaman anu saé sareng merek, sareng sareng unggal DPA mic anu kuring kantos ngatur leungeun kuring, aranjeunna ngan saukur ngetok kana taman unggal waktos. Henteu aya anu deukeut kana DPA di dunya kuring. Kuring tiasa nyandak sadayana anu diperyogikeun kuring kéngingkeun réspéktrum spéktrum anu pinuh kalayan sora anu paling alami. Kuring ngarepkeun teraskeun ngandelkeun solusi DPA pikeun proyék-proyék hareup.


AlertMe