imah » wartos » Sora Wawasan sareng José Frías

Sora Wawasan sareng José Frías


AlertMe

Kalayan karir anu kantos dugi ka dintenna dina ngarékam langkung ti dasawarsa ka tukang, Produksi Ségum Campur José Frías parantos lami-lami mikacinta kana industri audio. Sanaos anjeunna ngamimitian musik, anjeunna ngayakeun seueur peran produksi audio anu béda, anu parantos ngiringan damel pikeun proyék-proyék pikeun klien berprofil tinggi, sapertos Motorola, IBM, ESPN, waktu Majalah sareng seueur deui.

Anjeunna babagi carita na di cicilan panganyarna tina DPA "Sora Wawasan" Q&A:

  1. Kumaha cara anjeun ngamimitian salaku mixer sora?
    Abdi ngagaduhan ngamimitian salaku mixer sora produksi kira-kira dalapan taun ka pengker. Saatos damel di industri musik salami sababaraha taun, kuring mutuskeun balik deui ka sakola pikeun ngajalajah aspek-aspek sora anu sanés. Nalika ngabéréskeun gelar kuring, hiji kasempetan pikeun damel salaku operator boom dina film mahasiswa murag kana pangkuan kuring. Sésana mangrupikeun sajarah.

  1. Punten wartosan kami ngeunaan kasang tukang sareng perawatan anjeunr, kalebet proyék-proyék kasohor / karesep atanapi panghargaan naon anu anjeun parantos meunang pikeun padamelan anjeun.
    Kuring mimiti ngamimitian disada salaku insinyur rekaman pikeun seniman indie sareng musisi dina pertengahan 2000. Saatos nyobian sora langsung, sora kaulinan, program komputer sareng sora pasca produksi, abdi mendakan sora produksi - sareng parantos kantos di bumi kantos.

    Salami kuring salaku mixer sora produksi, kuring ngagaduhan kabeungharan pikeun damel dina rupa-rupa proyek, mimitian ti fitur indie ka docu-series nepi ka komersil sareng seueur deui. Sababaraha karya anu baheula kuring rada reueus kalebet acara TV realitas Seuneu Island; Motorola urang MOTO Reissued kampanye branding - nampilkeun seniman graffiti Futura; waktu Wawancara "2016 Person of the Year"; Singa Raja dina Broadway sacara Ti Circle Kahirupan di 360 sareng Aladdin dina Broadway Babaturan sapertos Abdi dina 360 pangalaman kanyataanana maya; IBM Sora of IBM séri ASMR immersive; Ashe '68 pangalaman kanyataanana maya; sareng dokumentari ESPN anu bakal datang dina pamuter NBA pensiunan sareng Duta NBA Cares, Felipe Lopez, sebatkeun sababaraha.

    Dinten-dinten ieu, sareng sadaya petualangan kuring salaku mixer sora produksi, kuring ogé janten pasangan sareng kapala produksi di Bab Opat, hiji perusahaan produksi jasa lengkep anu difokuskeun kana média immersive.

  1. Naon proyek panggedéna anu anjeun damel dina karir anjeun?
    Kuring henteu terang upami kaétang salaku proyek panggedéna dina karir mah, tapi paling pasti hiji anu nyepeng tempat anu khusus pikeun kuring tina sudut pandang kreatif, téknis sareng sajarah: Ashe '68. Ieu mangrupikeun pangalaman kanyataanana maya ngeunaan pamuter ténis hideung munggaran anu meunang US Open sareng perdana di taun ka-taun di AS Open di New York. Éta ngagaduhan perdana festival na dina Festival Panyiaran Sundance taun ka tukang salaku bagian tina garis Frontier Anyar.

Proyék tinangtu ieu sapertos pikaresepeun pikeun ngusahakeun kusabab tantangan kreatif sareng téknis. Urang kedah ngarekam sacara saksama, salaras, dimana waé antara hiji sareng tujuh aktor, bari sakaligus ngarekam salaku seueur épék sora, sora anu foley, nada kamar, réspon dorongan sareng ngarékam sora ambisonic urang tiasa nampi tangan. Kami miharep suplemén kiriman sakumaha seueur inpormasi sonik mangpaat sakumaha anu ayeuna urang tiasa. Di pusatna sadayana, nya éta DPA 4060 jeung 4063 Miniatur Omnidirectional Mikrofon, anu seueur dijantenkeun alat utama pikeun nyegerkeun pagelaran paktor éta.

  1. Sabaraha lami anjeun nganggo DPA? Iraha anjeun mimiti nganggo DPA sareng kunaon?
    Kuring mimiti nganggo mics DPA sakitar 2013, teu lila saatos maca tulisan anu lengkep pisan ngeunaan Simon Hayes 'anggoana pikeun Tom Hooper's Les Kasalahan. Kuring émut ningali nonton pilem sareng khusus pikeun méréskeun sora anu saé. Dina tulisan ieu, Simon muji mics lavalier DPA pikeun jarak deukeut aranjeunna pikeun mics boom perusahaan, sareng kumaha lavs maénkeun peran konci pikeun moto unggal pagelaran. Kuring payu! Kuring kedah nyobian aranjeunna, janten kuring mésér sababaraha 4060 sareng 4063 sareng abdi tiasa dianggo langsung-gancang dina acara tivi kanyataanana TLC kuring damel dina waktos éta. Kuring ditiup ku sabaraha anu langkung saé aranjeunna ditingali tina mérek lavalier sanés anu sanés. Kuring réngsé ngagantikeun kalolobaan mics lavalier kuring sareng DPA sareng, saatosna, nambihkeun sababaraha DPA boom sareng gooseneck mikrofon ka abdi

  1. Naon produksi atanapi acara anu anjeun anggo nganggo mics DPA? Naon mics DPA anu anjeun pake?
    Mikrofon DPA tiasa uninga kana unggal proyék anu kuring ngahasilkeun. Unggal waktos kuring dianggo nganggo mikropon lavalier, 4060 mangrupikeun pilihan kuring. Unggal-unggal kuring melak atanapi ngabantosan mikrofon, khususna dina mobil, kuring dipikaresep nganggo d: dicate Mikropon 4018 Supercardioid - Kalayan preP MM G-preamp sareng gooseneck gunung, a Mikropon 4098 Supercardioid atawa 4080 Microphone Miniature Cardioid. Pilihan shotgun pondok abdi nyaéta Mikropon 4017 Shotgun.

    dina Seuneu Island proyek, salah sahiji tangtangan anu kedah urang nungkulan nyaéta yén anggota tuang sering bakal nyababkeun baju, anu henteu bisa dilawan nalika anjeun syuting nempokeun di sawarga pantai. Mimitina, urang dianggap nganggo solusi off-the-rak ti DPA, ti 4561 Mikrofon Kalung XNUMX (ayeuna diteruskeun), tapi urang langkung milih ngadamel rigs mic kalung khusus supados urang langkung ngendalikeun ku cara aranjeunna katingali. Urang gawé bareng sareng Rave ti Perhiasan PerePaix pikeun ngawangun sababaraha mics kalung ngagunakeun 4060 Miniature Omnidirectional Microphones. Hal ieu ngamungkinkeun ngarékam sora dina kaayaan anu hésé pisan dina acara ieu.

  1. Naon sababaraha tantangan miking pikeun proyék-proyék anu anjeun damel? Kumaha carana nganggo DPA ngabantosan ngabéréskeun tantangan ieu?
    Tantangan utama anu saya hadapi - naha éta acara TV skrip, film dokumenter anu teu naskah, atanapi pangalaman kanyataanana maya - nyaéta mastikeun kuring tiasa nangkep pagelaran aktor atanapi poko dina mangsa produksi salaku leres sareng sacara transparan sabisa. Mikrofon anu saya pake kedah transparan, janten réspon frékuénsi datar mangrupikeun. Salaku tambahan, kalayan kumaha dinamis sora manusa tiasa, bising diri sareng rentang dinamis ageung mangrupikeun kabutuhan pikeun nampung sadayana tina harewos pikeun ngajerit (sakapeung sadaya dina waktos sami nyandak). DPA ngahasilkeun mikropon anu pangsaéna pikeun minuhan kriteria ieu.

  1. Ngabejaan ka kami ngeunaan gaya kerja sareng sababaraha detil téknis ngeunaan aliran kerja sapopoé:
    Kuring ngamimitian unggal proyék kalayan paguneman pepek sareng diréktur atanapi panyipta. Tujuan kuring ngalangkungan paguneman ieu pikeun ngartos lengkep proyek, ngiringan tujuan kreatif sareng nangtukeun syarat teknis pikeun ngahontal éta. Sakali kami ngarobih sababaraha hal dasar - sapertos jumlah anggota tuang atanapi mata pelajaran, lokasi, papakéan, prop, VFX, motret gerak, sareng anu sanés - Kuring milari komunikasi sareng departemén masing-masing pikeun nampung kabutuhan sora tina proyék. Kuring ogé ngobrol sareng jabatan pos pikeun netepkeun spés alur kerja, kaasup ngarékam, singkronisasi, multi-tracking, metadata, campuran pikeun redaksi, pangiriman, sareng sajabana Komunikasi sareng pos nyaéta kedah, utamina dina proyék téknis anu langkung rumit sapertos di VR atanapi AR. Kuring mendakan yén beuki waktos dihabiskeun dina tahap ieu, langkung suksés kami salami produksi, sareng pangiriman anu langkung saé kami masihan pasualan.

    Dina hiji dinten, fokus kuring mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun moto sora pikeun adegan atanapi tindakan anu kami péngrukan. Naha éta tiasa dicapai kalayan ukur boom mic atanapi kedah kuring ogé kawat batur? Dupi abdi tiasa neunggeulkeun mic di mana waé? Seringna, kuring milari kuring sorangan-ngabéréskeun masalah, khususna nalika terang kumaha ngadamel lokasi atanapi lingkunganna paling saé (dibaca: moal bising) Pikeun kuring, téknisna, éta sadayana ngeunaan panempatan mikropon optimal, kalayan réproduksi sinyal transparan sareng rasio sinyal-to-noise. Kreatip, perkawis mastikeun yén pagelaran atanapi kahirupan nyata direbut.

  1. Proyék hareup naon anu anjeun rancang ngagunakeun mics DPA? Naha anjeun tiasa nyarios sakedik perkawis aranjeunna?
    Pausahaan kuring ayeuna ngembangkeun sababaraha proyék interaktif dimana urang kamungkinan bakal nganggo mikrofon DPA pikeun ngarékam sora, hanjakalna kuring henteu tiasa nyebutkeun tipikal dina waktos ieu. Nanging, kuring atos réngsé produksi dina dokumenter ESPN anu bakal datang dina pamuter NBA pensiunan sareng Duta NBA Cares, Felipe Lopez. Proyék ieu ngagaduhan pisan khusus pikeun kuring, boh salaku imigran anu lahir lahir Dominika, ogé kipas baskét. Pikeun cet gambar: game baskét profésional pisan anu kantos kuring hadir nyaéta pertandingan pameran pra-usum antara Miami Heat sareng Minnesota Timberwolves (tim anu dimainkeun Felipe dina waktos éta) balik dina 2002 di Républik Dominika. Kuring émut dinten anu sampurna - riungan anu ngeusi Dominika henteu-eureun pikeun Felipe, sareng Timberwolves meunang pertandingan. Pikeun berpungsi dina hiji dokumenter ngeunaan anjeunna ampir 20 taun engké karasa nasib, sareng éta salamina bakal ngagem tempat anu khusus dina manah.

    Abdi henteu bakal tiasa néwak sadayana waktos vérité tanpa mic 4063 lavalier mic sareng d: dicate mikropon shotgun 4017B.

  1. Dimana anjeun ningali industri audio TV sareng pilem dina lima taun ka hareup? Naha anjeun ningali tren utama anu bakal mangaruhan kumaha anjeun damel di masa depan?
    Ieu mangrupikeun patarosan anu sesah, sareng kuring henteu terang yén kuring ngagaduhan jawaban anu leres. Éta sakapeung hésé ningali naon anu aya di payun nalika anjeun leres di tengah-tengah éta, tapi kuring ningali sareng ngarepkeun kamekaran boh dina alat anu kami anggo sareng dina kréativitas kami kumaha urang ngagunakeunana. Bahasa Sunda tina filmmaking terus mekar dina cara anu pikaresepeun, ngahasilkeun sababaraha carita dinamis sareng gaya sinematik. Ieu tiasa nampilkeun tangtangan ka jabatan sora sareng kumaha urang tiasa ngalakukeun padamelan urang, tapi kuring yakin yén aya sababaraha solusi kreatif anu tiasa dihontal, utamina upami anjeun gaduh sadayana awak dina sisi anjeun.

    Kuring pikir urang bakal ningali seueur kontén anu terus nyorong wates, ngabutuhkeun penyebaran inovatif boom, lav sareng mics tutuwuhan. Cacah lagu anu langkung luhur meureun bakal langkung nyebar - sareng kuring henteu ngobrol kana lagu 12, tapi ka luhur lagu 20 sareng 30. Kuring ogé ngarepkeun ningali departemén sora anu langkung ageung pikeun ngabantosan tantangan anyar ieu.

Dicandak kana Klub DPA Master ku Leonardo Romero Velasquez, diréktur penjualan Amérika DPA Latin, sareng Christopher Spahr, wakil presiden DPA AS sareng pamasaran (dina kasempetan anu kapisah), Frías kagungan pujian anu hébat sareng sumanget mikrofonimén sanésna mikroponisi DPA.


AlertMe